Сјајна игра ’’ВИТЕЗОВА’’

У можда најбољем издању у досадашњем делу сезоне ’’витезови’’ су на гостовању у Прибоју потпуно декласирали домаћина у свим елементима ове игре. Страственијм пратиоцима рукометних збивања добро је познато да је рукомет у граду на Лиму спорт са деценијском традицијом, где домаћин јако тешко губи бодове, ма у ком рангу такмичења играо и ко му је противник. Искусни и темпераментни тренер домаћина Слободан Јокановић, како је изјављивао у више наврата током припремног периода, темпирао је форму и игру својих пулена управо за ову утакмицу не би ли тако победом екипа Прибоја кренула ка врху табеле. У свему томе домаћини су од самог почетка имали гласну подршку од најбројније публике коју једна екипа има као домаћин у Лиги.

DSC_1467
Са друге стране ’’витерзови’’ су у миру и тишини одлично одрадили припремни период, где је тренер Петковић успео да сваком играчу нађе његово место током 60. минута игре, и тако увек има на располагању по два играча спремна да испуне тражене задатке на својој позицији. Кренули су домаћини чврсто у одбрани дајући акценат да код ‘’’витезова’’ задрже пре свих Ћирића и Павића. То није пореметило игру гостију који су након 7. минута водили са 3:1, да би затим домаћини подржани од гледалишта, уз два везана искључења гостију, повели са 4:3 (10.мин). Праву рововску борбу водила су ривали у одбрани на обе стране па су се и голови тешко постизали (18.мин – 5:6). Са неколико успешних одбрана капитена Радовића предност Обилића се увећава када је прецизни Милутиновић био не решив проблем за домаћине, тако да гости долазе до прве опипљивије предности (6:10 – 22.мин). Преостали део првог полувремена протекао је у школској демонстрацији рукометне игре ’’витезова’’, како у одбрани тако и у нападу, када су за осам минута усахле наде Прибоја за позитиван исход овог сусрета. Предвођени неухватљивим Миљаковићем и свестраним Павићем гости су са свих позиција решетали мрежу искусног Милојковића, и тако отишли на одмор са више него убедљивих 8 голова предности (7:15).

DSC_1452
Сматрајући да није тренутак за истицање беле заставе, кренули су домаћини још агресивније у наставку утакмице. Међутим једино што им је пошло за руком то је да наредних десетак минута одиграју ’’гол за гол’’ и тако некако одрже заостатак из првог полувремена (10:18 – 39.мин). Након тога одбрана ’’витезова’’, на челу са искусним Мирићем и најмлађим Павловићем, угасила је и последњу наду домаћина да може обрадовати своје бучне присталице па је предност гостију поново почела да расте, од стране измиксаног састава, до максималних 11 голова (13:24 – 46.мин; 15:26 – 49.мин; 16:27 – 51.мин). Преостало време утакмице протекло је у настојању обезглављених домаћина да избегне тежак дебакл, што им је донекле и пошло за руком, тако што су окончали утакмицу са једноцифреним заостатком у головима (22:28).
За приказани приступ утакмици, приказану игру током свих 60. минута, и приказано понашање по њеном завршетку, похвале на рачун свих ’’витезова’’ од најискуснијег Грбића, млађаних Николића и Павловића до стручног штаба који је са руководством клуба изузетно припремио екипу за ово гостовање у свим његовим сегментима на и изван игралишта. Све ово још више добија на значају и тежини након лепих похвала и спортских жеља руководства екипе из Прибоја упућених Обилићу за игру и целокупни утисак какав је остављен на домаћине.

DSC_1460
Такмичење се полако захуктава, а ’’витезови’’ стојећи чврсто са обе ноге на земљи, спремно дочекују следеће изазове, од којих је наредни у недељу од 18.30 часова на Бањици, где ће дочекати великог спортског дужника екипу Златара из Нове Вароши.

DSC_1471
ПРИБОЈ – ОБИЛИЋ 22 : 28 ( 7 : 15 )
Сала: Градска СД Прибој.
Гледалаца: 1000.
Судије: Душан Васиљевић (Пожаревац) – Жељко Васиљевић (Пожаревац).
Седмерци: Прибој 2 (1) Обилић 5 (5).
Искључења: Прибој 2 мин Обилић 8 мин.
ПРИБОЈ: Милојковић, Кубуровић, Миљковић, Радисављевић 1, Цвркотић 3, Ћирковић, Минић 2, Грујичић 6, Милинковић 4 (1), Радовић, Бојанић, Омеровић 1, Гаџо, Бјеловић, Међедовић 1, Лаковић 4 (тренер: Слободан Јокановић).
ОБИЛИЋ: Радовић, Николић 1, Бијелић 1, Аничић 6 (5), Јестровић, Биочанин 2, Радовановић, Мирић 2, Миљаковић 4, Павић 4, Стојић, Милутиновић 4, Грбић 1, Павловић 1, Ћирић 2, Ђорђевић (тренер: Даниел Петковић).
Играч утакмице: Слободан Павић