Рутински до бодова

У не толико лепој колико борбеној, а на моменте и грубој игри гостију, рукометаши Обилића су остварили очекивану победу против екипе из Нове Вароши, и тако су се на најбољи начин реванширали ривалу за пораз у првом делу такмичења. За победу ”витезови” су морали добро да натопе дресове јер су гости од почетка ставили до знања да неће тако лако дати бодове актуелном лидеру првенства.

Izbor4
Почетак утакмице протекао је у благој доминацији домаћина, где су се голови постизали на обе стране уз велики напор и уложени труд, па отуда и мали број голова у мрежама два ривала (13.мин – 5:4). Након тога ”витезови” преко Павића и Бјелића стичу први пут већу предност (15.мин – 7:4) и чинило се тада да ствари долазе на своје место. Међутим голмани гостију, пре свега Јелић, са неколико везано одбрањених зицера и два седмерца, поново успостављају равнотезу на терену (18.мин – 7:6). Упаво у тим тренуцима дошло је и до тешке повреде младог пивота Обилића Лазара Николића, након једног неопрезног и оштрог старта играча гостију, што је мотивисало његове саиграче да поново стекну истоветну максималну предност у овом делу утакмице (24.мин – 10:7 и 11:8). Међутим поново упорни гости успевају да дођу до минималног заостатка (27.мин – 11:10; 30.мин – 13:12), и да са мањком од два гола оду на одмор са надом за повољан исход у наставку сусрета.

Izbor3
А сам почетак наставка сусрета ишао им је у том смислу јер су у три наврата поравнавали резултат, задњи пут у 41. минуту (17:17). Неколико измена у играчким поставама у фази напада и одбране, које је извршио тренер домаћих Петковић, уродило је плодом и мрежа гостију је почела чешће да се тресе од мреже домаћина. Голман Стојић са пар везаних одбрана улио је сигурност саиграчима у зони, а у нападу Миљаковић, Аничић и Бијелић почели су убрзано да се уписују у записник са новим головима, па је у 49.мин стечена први пут предност на утакмици од 4 гола (21:17). До краја сусрета гости су преко Савића и Вуковића одржавали заостатак од 3 до 4 гола, али више од тога им није пошло за руком, тако да су ”витезови” рутински привели ову заслужену победу њеном завршетку.

Izbor5
Сигурно да поуке након ове утакмице, и поред тога што су освојени нови бодови на ”домаћем” терену, траба обавезно извући јер се у спорту много пута показало да нема лаког и тешког противника, ма где се он на табели у том тренутку налазио, посебно када се све то дешава бодовно далеко од неке лидерске сигурности и спокоја. Играјући са лидером свака екипа има мотив да проба некако да му отежа његову доминацију и узме ”скалп”, не били тако на неки начин нашла сатисфакцију за своје не остварене жеље и снове. У том смислу треба прићи свакој утакмици, а прва од њих је наредне недеље у Лазаревцу одакле је ривал који је до пре две сезоне играо у Супер А лиги.

Izbor2
ОБИЛИЋ – ЗЛАТАР 27:23 (14:12)
Сала: СЦ Вождовац
Гледалаца: 250.
Судије: Бранко Радаковић (Нови Сад) Никола Бакмаз (Нови Сад)
Седмерци: Обилић 8 (5) Златар 3 (3)
Искључења: Обилић 4 мин Златар 8 мин
ОБИЛИЋ: Радовић, Николић, Бијелић 9 (3), Стојковић, Аничић 7 (2), Јестровић, Радовановић, Миљаковић 4, Мирић, Павић 6, Стојић, Милутиновић 1, Теодоровић, Павловић, Ћирић, Ђорђевић (тренер: Д. Петковић).
ЗЛАТАР: Хаџибеговић, Антић, Ристовић 3, Ракоњац 1, Ајановић 4, Бујишић, Џекулић 3, Вуковић 5, Савић 5, Бојановић 2, Мијовић, Цубовић, Јелић, Маринковић (тренер: З. Танасковић).

Играч утакмице: Никола Миљаковић