Рампа у Лазаревцу

Седам секунди пре истека 60. минута клупа домаћих затразила је трећи тајм-аут, када је однос снага на терену био ”пет на пет”. Савети тренера својим пуленима свели су се на то да домаћин учини све да дође до изненађујуће победе, односно гости да избегну не планирани пораз. Било како било, углавном играч домаћих Радојичић је са добијеном лоптом кренуо силовито на пролаз кроз зону ’’витезова’’ у намери да постигне погодак. Најближи њему, у том тренутку од гостију, био је Бијелић који је успео само да оствари контакт са нападачем без очекиваног прекида игре, што је омогућило нападачу да искористи дату предност судија да изнуди ’’седмерац’’ буквално са истеком времена трајања игре. Најефикаснији у редовима Петар Петровић био је поново прецизан са 7м и тако донесе велику радост саиграчима у борби за опстанак.Тако су ‘’’кртице’’ нанеле трећи пораз ’’витезовима’’, у до сада 14. одиграних кола, чиме се још једном показало да у спорту положај на табели није увек и победа боље пласираног ривала, и да су увек изненађења попут овога могућа.
Сигурно да би на кладионици гости били како се каже сигурна ’’двојка’’, али тако нису мислили и мотивисани Лазаревчани, и од самог старта су, са искусним Ђукићем на голу, ставили до знања гостим да неће тако лако доћи до бодова. Није их збунило ни почетно вођство ’’витезова’’ од 0:2 (2.мин), већ су успевали да у нападу користе слабости у зони гостију и преокрену резултат на 5:3 (10.мин). Ту предност у реализацији углавном су користили нападима по средишњем делу зоне гостију, стављајући њихове голмане на велика искушења. Све до 23.мин (10:7) ’’витезови’’ су слабо реализовали са муком изграђене ситуације да затресу мрежу домаћих, да би коначно у завршници полувремена, пре свега преко ’’пробуђеног’’ Ћирића, успоставили равнотежу на семафору (11:11 – 28. мин; 12:12 – 29.мин).
Схвативши одакле им прети највећа опасност по гол, заиграли су ‘’’витезови’ ’у наставку утакмице квалитетније, посебно после успешно одбрањеног ‘’’седмерца’’ Стојића (34.мин) и тако долазе до највеће предности на утакмици 14:16 (36.мин). И тада уместо потпуног преокрета, долази до необјашњивог повратка на индолентну игру из првог полувремена, неискоришћеног шута са 7м, па се упорне ‘’кртице’’ поново враћају у игру за повољан резултат (17:17 – 42.мин). До краја полувремена, не баш бројни пријатељи рукомета у Лазаревцу колико их је било за очекивати обзиром на важност утакмице за оба ривала, могли су да виде не баш лепу игру у којој су се ривали смењивали у вођству од једног гола, са доста изгубљених лопти и промашених шутева. Након поравнања резултат у завршници сусрета (24:24 – 56.мин и 25:25 . 60.мин) било је за очекивати да на основу приказаног не буде победника у овом сусрету, да би се на крају све завршило као на почеку описаном начину.
Пораз у овом сусрету морао би да буде јако отрежњење ’’витезова’’ у смислу да је у игри још велики број бодова у трци за остваривање зацртаног циља, и да свако опуштање зна да буде сурово кажњено. Тек следе сусрети са директним конкурентима који имају исте планове и амбиције као и Обилић, те би у том смислу ваљало учинити додатне напоре да се у наредним сусретима изађе са терена уздигнутог чела. Без таквог приступа тешко да ће се на неки други начин, неком магијом, уписивати на њиховом конту нови бодови. А већ у наредном колу одиграће се у суботу на Бањици истински дерби сезоне између две тренутно водеће екипе Обилића и Мокре Горе који би могао доста да утиче на коначан пласман оба ривала.
КОЛУБАРА – ОБИЛИЋ 26 : 25 ( 13 : 12 )
Сала: СРЦ Колубара.
Гледалаца: 200.
Судије: Бранка Марић (Панчево) – Зорица Машић (Зрењанин).
Седмерци: Колубара 5 (4) Обилић 2 (1).
Искључења: Колубара 16 мин Обилић 12 мин.
КОЛУБАРА: Ђукић, Микић, Радојичић 2, Крупниковић 1, Протић 4, Марковић, Ненадић 3, Давидовић, Мартиновић, Ниастћ, Г. Радовановић, Тодоровић, Стевановић 3, Петровић 9(4), М. Радовановић 1, Митровић 3 (тренер: В. Драгићевић).
ОБИЛИЋ: Радовић, Бијелић 2(1), Аничић 5, Јестровић 2, Биочанин, Радовановић, Миљаковић 3, Павић 2, Стојић, Огњановић, Милутиновић, Теодоровић 1, Грбић, Павловић, Ћирић 10, Ђорђевић (тренер: Д. Петковић).

Играч утакмице: Славољуб Митровић