Реванш са каматом

У дерби мечу пролећног дела, ”витезови” су се потпуно реванширали гостима из Зубиног Потока за јесењи пораз од 25:31, па у случају истог броја бодова на крају првенства имаће предност у међусобном скору због победе са већом разликом.

Izbor1
Важност сусрета као да је спутала на почетку играче обе екипе, па се отуда и резултат споро мењао на семафору (1:1 – 6.мин, 3:3 – 11.мин, 5:5 – 17.мин). Играло се тврдо и чврсто у одбранама и оно мало прилика што би се створило тешко се релизовало у нападу на обе стране. Гости су били ти који су неколико наврата водили са голом предности коју им домаћини предвођени Мирићем и Теодоровићем агресивном игром у зони нису дозвољавали и да увећају. Како је време одмицало тако су први подесили нишане домаћи стрелци и након 7:7 (22.мин) и они су били ти који долазе до највеће предности у овом делу утакмице (11:7 – 25.мин). Павић и Миљаковић су зналачки упошљавали саиграче, пре свега Ћирића, па је искусни стратег ”шумара” Вучковић имао је доста примедби на игру својих ученика. У самом финишу полувремена гости су показали да нису без разлога озбиљан кандидат за највиши пласман и у 28. мин су се вратили потпуно у меч (11:10), да би са толиким заостатком и отишли на одмор (12:11).

Izbor4
Почетак другог дела утакмице био је сличан као и првом полувремену. Голови су се поново тешко постизали (15:15 – 43.мин), а одбране су биле, посебно домаћа, израженији део игре два ривала. Мада притиснути чешћим искључењима ”витезови” су предвођени неуморним Павићем почели све чешће да погађају мрежу гостију и да из уиграних и осмишљених акција стичу све већу предност, за шта заслуга делом припада и њиховим чуварима мреже. Све до 48. минута (18:16) постојала је реална нада гостима да остваре повољан резултат у дербију, да би до краја утакмице дошло до потпуног слома њихових амбиција. Тај период од дванаест минута припао је ”витезовима” са резултатом дд 6:1 када су домаћини буквално прегазили ”шумаре” у свим елементима ове игре и свели најефикаснију екипу у Лиги на свега 17 датих голова. Успели су тако не само да се у потпуности реванширају гостима него и да погодком најбољег актера утакмице Павића остваре за један гол бољи резултат у међусобним дуелима, и тако да се поновно бодовно издвоје на врху табеле.

Izbor11
Овом победом анулирали су ”витезови” слаб наступ у претходном колу у Лазаревцу и показали пред равномерно подељеним гледалиштем да имају знања и мотива за остварење планираног циља. Наредно доказивање имаће као апсолутни фаворити на гостовању у Прокупљу, где ће бити лепа прилика да тренер Петковић укаже већу минутажу рековалсцентима и млађим играчима.

DSCF6514
ОБИЛИЋ – МОКРА ГОРА 24:17 (12:11)
Сала: СЦ Вождовац
Гледалаца: 500.
Судије: Душан Стојковић (Ниш) Ненад Николић (Лесковац)
Седмерци: Обилић 4 (4) Мокра Гора 2 (2)
Искључења: Обилић 18 мин Мокра Гора 12 мин
ОБИЛИЋ: Радовић, Бијелић 5 (4), Аничић 2, Јестровић 2, Биочанин, Радовановић, Миљаковић 2, Мирић 2, Павић 6, Стојић, Милутиновић, Теодоровић, Павловић, Ћирић 5, Грбић, Ђорђевић ( тренер: Д. Петковић ).
МОКРА ГОРА: Кошанин, Мартиновић 2, Бишевац, Божовић, Николић 5, Милић 2, Ђукић 1, Томовић 2 (2), Радичевић 2, Станковић 1, Гашић, Рачић 1, Касаловић, Алексић 1, Симовић, Утвић ( тренер: Н. Вучковић).

Играч утакмице: Слободан Павић (Обилић)