Пријатан излет до Топлице

Док су се у недељним вечерњим сатима грозничаво пребројавали гласачки листићи, а јавност са нестрпљењем очекивала резултате избора, у исто време ’’витезови’’ су на гостовању у Прокупљу распршили сваку неизвесност по питању исхода утакмице и оправдали улогу потпуног фаворита у овом дуелу. Савладали су убедљиво фењераша без посебног напињања, и тако остали главни претеденти за највиши ранг, што је и био основни циљ овог пријатног гостовања на југ Србије. Са неколико рековалесцената и одсутних међу играчима који су поднели терет у претходним сусретима, тренер Петковић је определио да у овом сусрету више укаже прилику млађим ’’витезовима’’ да покажу да нису случајно у њиховим редовима, а они су указано поверење оправдали.

DSCF6555
Почело је како се очекивало и већ након 5. минута било је 1:4 за госте. Међутим то није збунило упорне и борбене домаћине, који користе неколико промашених зицера ’’витезова’’ и савете искусног Џерија Ђорђевића са клупе, па све до 19. минута одржавају некако резултатски прикључак (3:4 – 7.мин; 4:6 -10.мин; 6:8 – 18.мин; 7:9 – 19.мин). Следи период игре када гости почињу успешније да матерализују серију добрих одбрана Стојића, и тако угасе наду не бројној публици за неки евентуално повољнији резултат својих љубимаца. Погађали су гости мрежу домаћина са свих позиција тако да су тада најзапосленији били домаћи голмани вадећи лопту из своје мреже. Зона гостију на челу са Теодоровићем и Павловићем потпуно је паралисала напад домаћина па остварени резултат од 0:6 у преосталих 10. минута полувремена најбоље осликава шта се тада дешавало на терену. Овде треба истаћи посебно атрактивни последњи погодак гостију када је прво Ћирић крајње пожртвовано спречио улазак лопте у свој гол да би затим у паду атрактивно упослио Милутиновића који је са нека 22 метра жестоко распалио са лоптом у гол немоћног Јовановића и тако за секунду предухитрио сирену погодком какав се не виђа сваки дан на рукометним утакмицама.

DSCF6562
Тамо где су стали у првом, ‘’витезови’’ су наставили и у другом полувремену. Тон игре у нападу давали су сада Стојковић и Милутиновић головима са спољних позиција уз подршку одбране на челу са агресивним Ђорђевићем и вечерас расположеним Теодоровићем. Домћини су улагали доста напора како би избегли пораз са великом разликом што им је донекло и пошло за руком средином другог полувремена (11:21 – 41.мин; 14:24 – 46.мин; 17:27 – 51.мин). Ипак квалитет гостију, углавном са поставом која до сада није имала већу минутажу, донео им је до краја утакмице предност која иако је висока не одражава разлику, колико она реално износи, између прве и последње екипе у лиги.

DSCF6576
За приказану игру и испољено хтење похвале целокупном саставу ’’витезова’’ који су несумњиво већ после последњег судијскох звиждука архивирали ову победу, усмеравајући пажњу ка наредном противнику, пробуђеној екипи из Новог Пазара, које ће угостити на Бањици у суботу од 17.30 часова.
ТОПЛИЧАНИН – ОБИЛИЋ 21 : 33 ( 7 : 16 )
Хала: Др Зоран Ђинђић.
Гледалаца: 150.
Судије: Д. Милошевић (Лесковац) – И. Стоиљковић (Лесковац).
Седмерци: Топличанин 2 (1) Обилић 4 (2).
Искључења: Топличанин 12 мин Обилић 14 мин.
ТОПЛИЧАНИН: Милан Јовановић, Милосављевић 3, Дарко Јовановић 2 (1), Вукадиновић 1, Манић 3, Костић 2, Марко Јовановић, Стојановић, Цветковић 3, Симић 1, Стошић, Стефановић 2, Церовина, Милановић 4 (тренер: М. Ђорђевић).
ОБИЛИЋ: Радовић, Бијелић 4, Стојковић 7, Аничић 7 (2), Јестровић 1, Радовановић, Миљаковић 2, Мирић 1, Стојић, Милутиновић 5, Теодоровић 5, Павловић 1, Ћирић, Ђорђевић (тренер: Д. Петковић).
Играч утакмице: Миодраг Теодоровић (Обилић)