’’Витезови’’ чувају пол позицију

Доминација ”витезова” се наставља тако што су уписани нови бодови против не толико наивне и безопасне екипе из Новог Пазара, колико би се могло закључити по тренутној позицији коју заузимају након одиграних 17. кола.

Sajt1
Схватајући да је даља судбина по питању улазка у Супер А лигу искључиво у њиховим рукама, витезови су од самог почетка кренули силовито против солидних гостију који су у паузи првенства попунили играчки састав са више искусних играча који имају, уз тренера Марковића, солидан стаж у нашем најелитнијем такмичењу. Међутим, у нападу предвођени неухватљивим Миљаковићем који је са саиграчима, које је и несебично упошљавао, погађао мрежу солидног Раковића, а у зони понешени одбрањеним ”зицерима” Радовића, домћини су пратично већ након првих 15. минута (8:2) одредили крајњи исход ове утакмице. Уложили су упорни гости приличан напор да, уз два тајм – аута и неколико измена у постави, зауставе разигране ”витезове”, што им је резултирало само истим односом примљених и датих голова (5:5) у другој половини полувремена, које је и пред свега завршено са солидном залихом домаћина (12:7).

Sajt2
У наставку сусрета мреже ривала су се чешће тресле него у првих 30. минута, стим да су домаћини све време контролисали кретање резултата и развој догадјаја на терену (15:8 – 34.мин; 19:11 – 40.мин). И поред убедљивог вођства ”витезова” није било предаје гостију које је темпераментни тренер Марковић на све начине терао и мотивисао да до краја утакмице покажу да заслужују бољи пласман од тренутног. У свему томе успели су гости да у неколико наврата спусте заостатак до минус 5 голова (21:16 – 46.мин; 23:18 – 49.мин; 25:20 – 56.мин), али више од тога нису могли јер су домаћини све време контролисали ситуацију на терену. Остварени резултат од 15:15 у другом полувремену одражава колико су рутински тај део утакмице одиграли ”витезови” када су у игри били скоро сви играчи који су унети у записник. Све у свему очекивана победа лидера који је са њоме потврдио још једном највеће амбиције које има ове сезоне.

Sajt3
Следи пауза због Ускршњих празника. Биће то лепа прилика да се престроје редови и опораве ровити играчи којих је било у саставу и на овој утакмици, и тако изврши припрема за наредно дуже путешествије, а то је до Врања за две недеље.

Sajt4

ОБИЛИЋ – НОВИ ПАЗАР 27:22 (12:7)
Сала: СЦ Вождовац
Гледалаца: 200.
Судије: Владимир Вучић (Зрењанин) Марко Обрадовић (Зрењанин)
Седмерци: Обилић 3 (3) Нови Пазар 6 (5)
Искључења: Обилић 8 мин Нови Пазар 12 мин
ОБИЛИЋ: Радовић, Бијелић 4, Стојковић 2, Аничић 4 (3), Јестровић 3, Радовановић, Миљаковић 5, Мирић 1, Павић 4, Стојић, Милутиновић 1, Теодоровић, Павловић, Ћирић 3, Ђорђевић ( тренер: Д. Петковић ).
НОВИ ПАЗАР: Раковић, Мујчиновић 4 (2), Хамза Салковић, Халид Салковић, Бадић 2, Арифовић 1, Црновршанин 1, Ћосовић, Калтак 5 (2), Миралемовић, Ракић 3, Милићевић 2 (1), Хамидовић 2, Петровић 2 ( тренер: Н. Марковић).

Играч утакмице: Горан Радовић (Обилић)