Лидер застао у Врању

У граду Боре и његове вечите Коштане, на најдужем гостовању у сезони, ’’витезови’’ су ненадано заустављени у победничкој серији чиме су покренули доста комбинација за реализацију не само својих, већ и планова већине других чланова лиге, посебно оних који се боре за голи живот.

Izbor1
Једна пре свега тешка и неизвесна рововска борба вођена је током свих 60. минута између актуелног лидера и једног од кандидата за селидбу у нижи ранг. При томе су пулени легенде врањанског рукомета Душана Стевановића мотивацијом која је често прелазила границе толеранције, пре свега игром у одбрани, уз подршку ватрених присталица са трибина превазишли своје могућности и искористили слабости некомплетних ’’витезова’’ да им нанесу други пораз овог пролећа.

izbor2
Од почетка утакмице па све до 24. минута ривали су се, са врло мало датих голова, смењивали у вођству (2:1–4.мин; 2:3–8.мин; 4:3–12.мин; 5:6–20. мин; 7:7–24.мин), где су се истакли успешним одбранама голмани Тасић код домаћина и капитен гостију Радовић. У преосталом времену до одласка на одмор ’’витезови’’ су коначно показали да нису случајно на водећој позицији и предвођени незадрживим Ћирићем у 29. минуту стекли су највећу предност коју је један ривал имао на утакмици (8:12). Предност од три гола пред наставак утакмице уливао је реалан оптимизам гостима да наставе серију успешних резултата.
Увидевши да им се гаси задња нада за продужење опстанка у Лиги, уз више него темпераментну публику, домаћини у наставку на све начине користе прилично бледу игру гостију и већ након три минута, и то са играчем мање у пољу, успевају да поравнају резултат (12:12–33.мин). Уласком Стојића на гол гости поново долазе до предности која је овог пута износила у два наврата два гола (13:15–39.мин; 14:16–44.мин). Међутим ни овог пута’’витезови’’ не успевају да је сачувају, пре свега због без идејне и не ефикасне игре у нападу, па су домаћини ти који за њих у правом тренутку долазе до своје највеће предности на утакмици (20:18–54.мин). Последњи трзај начинили су ’’витезови’’ у самом финишу утакмице (20:20–58.мин), али више од тога им није пошло за руком. Једноставно у својим редовима ове вечери било је мало расположених појединаца да би се са новом победом ојачала лидерска позиција. Успели су домаћини да на све начине задрже минималну предност која им је донела зрачак наде за очување статуса члана Супер Б лиге.

izbor3
Очито да се продужена пауза, због минулог празника, утицала на пад у игри ’’витезова’’ који су и поред тога задржали лидерску позицију свесни при томе да им је даља судбина искључиво у њиховим рукама. У преостала четри кола решава ће се све дилеме око пласмана у горњем и доњем делу табеле, а овај не надани губитак бодова никако не би смео да поремети ’’витезове’’ у коначној реализацији зацртаног циља – Супер А лигу.
Наредну утакмицу ‘’’витезови’’ одиграће на Бањици већ у четвртак 27. априла са градским ривалом ’’Синђелићем’’ са почетком од 20.30 часова.

ВРАЊЕ – ОБИЛИЋ 21 : 20 ( 9 : 12 )
Хала: ЈУ СХ Врање.
Гледалаца: 350.
Судије: Н. Василијић (Ниш) – П. Здравковић (Лесковац).
Седмерци: Врање 7 (4) Обилић 4 (4).
Искључења: Врање 8 мин Обилић 8 мин.
ВРАЊЕ: Белић, Алексић 1, Томић, С. Павловић, Стевановић 3, Н. Стаменковић 3, Џонов, Петровић, В. Павловић 5 (3), Костић, Тасић, Јовановић, Аћимовић 5, Д. Стаменковић, Аризановић, Станковић 4 (тренер: Д. Стевановић).
ОБИЛИЋ: Радовић, Бијелић 1, Грбић, Аничић 6 (4), Јестровић, Радовановић, Миљаковић, Павић 2, Мирић, Стојић, Милутиновић 3, Теодоровић, Павловић, Ћирић 8 (тренер: Д. Петковић).
Играч утакмице: Душан Тасић (Врање)