Криза дрма ’’ВИТЕЗОВЕ’’

Обилић, један од главних претендената за улазак у највиши ранг и дојучарашњи лидер у Супер Б лиги, доживео је други узастопни пораз и тако прилично угрози своје спортске циљеве. У сусрету два стара градска ривала екипа Синђелића, која се бори за опстанак, непријатно је изненадиле апсолутне фаворите и тако себи продужила наду за наставак играња и наредне сезоне у овом рангу, а ’’витезовима’’ донела главобољу за остварење планова. Колико до пре два кола ’’витезови’’ су саставом и игром потпуно оправдали прогнозе и мишљење рукометне јавност да су најозбиљнији и сигурно један од два кандидата за пласман који води у највиши ранг. Међутим очито да је ускршња пауза доста пореметила континуитет у тренирању већег броја играча, а улога фаворита у сусретима са екипама које се боре за голи живот (Врање, Синђелић) вероватно донела опуштање пулена тренера Петковића, тако да им сада предстоје велика искушења у преостала три кола.

Izbor6
Нешто слично као и на гостовању у претходном колу у Врању започели су ’’витезови’’ и утакмицу са ’’орлићима’’ који су од првог минута својим приступом и борбеношћу ставили домаћину до знања да не признају позиције на табели које тренутно заузимају, гинући се за сваку лопту подстакнути успешним одбранама својих голмана. Ни вођство домаћина од два гола (6:4 – 13.мин) није их пореметило у упорности па полако преокрену резултат у своју корист (6:7 – 15.мин, 8:9 – 20.мин, 11:12 – 25.мин, 12:14 – 29.мин). Два не реализована седмерца и више промашених ’’зицера’’ обележило је игру ’’витезова’’ у првих 30. минута, док је истовремено млађани састав гостију сваку изгледнију прилику успешно материјализовао у мрежи немоћних домаћина. Резултат у првом полувремену од 13:15 у корист мотивисаних гостију био је озбиљно упозорење ’’витезовима’’ да ако нешто не промене у игри, не пише им се добро ни у наставку утакмице.

Izbor5
Капитен Радовић је са успешним одбранама вратио саиграчима сигурност, пре свега у одбрани, при чему је реализација тешком муком изграђених позиција и даље је остала велики проблем ’’витезова’’. Тешко су се постизали голови на обе стране где су у првом плану били голмани оба ривала, где су домаћини стекли у првој половини полувремена минималну предност (16:15 – 38.мин, 17:16 – 41.мин, 18:17 -42.мин). Након тога, у жестоким дуелима на обе стране, гости поново испољавају бољу прецизност углавном преко Подрашчића и Антића и сада они стичу први пут највећу предност на утакмици од два гола (18:20 – 47.мин). Посустали Ћирић, неуморни Мирић и рековалесцент Павић нису били довољни у редовима домаћина да преокрену предност гостију у своју корист, тако да су ’’орлићи’’ до краја утакмице успевали да казне грешке или промашаје немоћних домаћина и дођу до важних и заслужених бодова.

Izbor3
Не очекивана два пораза ’’витезова’’, у сусретима где су бодови већ били ’’уписани’’, доста су уздрмала њихове редове и показало да ће неизвесност у погледу коначног пласмана у врху и зачељу табеле потрајати до последњег кола. У већини утакмица ове сезоне’’витезови’’ су игром и квалитетом оправдали кандидатуру за највиши пласман. Зато им не преостаје ништа другу него да се у новој паузи престроје у ходу, збију редове и у наредна три сусрета (гости Дубочици и Пролетеру – домаћини Инђији) још једном потврде да су им амбиције и планови на реалним основама.

izbro2
ОБИЛИЋ – СИНЂЕЛИЋ 22:24 (13:15)
Сала: СЦ Вождовац
Гледалаца: 300.
Судије: Добросав Кнежевић (Београд) – Срђан Лончаревић (Београд).
Седмерци: Обилић 6 (3) Синђелић 2 (2).
Искључења: Обилић 14 мин Синђелић 10 мин.
ОБИЛИЋ: Радовић, Бијелић 1, Алавања, Аничић 4 (2), Јестровић 2, Миљаковић, Мирић 4, Павић 4, Стојић, Милутиновић, Теодоровић, Павловић, Ћирић 6, Грбић 1, Ђорђевић ( тренер: Д. Петковић ).
СИНЂЕЛИЋ: Дражић, Милићевић 2, Четник 2, Лазић, Мраовић 1, Антић 6 (2), Видаковић, Томић 1, Подрашчић 6, Мишулић 1, Огњановић 3, Касаловић 2, Војиновић ( тренер: Н. Лакић).

Играч утакмице: Филип Дражић (Синђелић)

Izbor1