Корак до циља

Два кола пре краја надметања у Супер Б лиги, ’’витезови’’ су тријумфом у граду на Ветерници дошли на корак до остварења планираног циља, а то је улазак у наш најелитнији ранг такмичења. То теоријски значи да им је довољно да у преостала два кола (гости Пролетеру – домаћини Инђији) освоје један бод и тако обезбеде једно од прва два места која воде у Супер А лигу.

Izbor 1
Након шокантних пораза у сусретима са екипама које се боре за голи живот (Врање, Синђелић) увидевши да су од апсолутног фаворита ненадано дошли у позицију да је планирани циљ постао јако далек, уложен је, пре свих од тренера и играча, појачан напор да се екипа поврати на колосек којим је до тада сигурно ишла. Зато су све мисли биле усмерене пре свега на ову утакмицу знајући од коликог су значаја бодови за оба ривала које она доноси. За тако нешто ’’витезовима’’ је долазак до успеха био још више отежан јер су Лесковчани ове сезоне (као и током целе претходне), до ове утакмице, као домаћини имали 100% учинак и да би са новим бодовима врло озбиљно конкурисали за улазак у највиши ранг. Колико је овај сусрет био од значаја за спортску судбину и планове два ривала у прилог и то да је руководство такмичења делегирало за овај дерби најквалитетнија службена лица која су свој посао обавили на изузетно професионалан и ауторитативан нашин.

izbor3
Домаћини мотивисани и здушно подржани свих 60. минута од стране добро попуњеног гледалишта имали су током првог полувремена у више наврата, обзиром на значај утакмице, обећавајућу предност (6:3 – 9.мин, 9:5 – 14.мин, 14:11 – 24.мин). Посебно је тада тон њиховој игри, као организатор и стрелац, давао један од најбољих играча лиге Атанасковић. Међутим ’’витезови’’ су у тренуцима опипљивог вођства домаћина испољили пре свега психичку стабилност и головима са свих позиција успевали да држе резултатски прикључак (2:2 -5.мин, 9:9 – 19.мин, 12:11 – 25.мин, 15:14 – 30.мин). На тај начин су демонстрилали квалитет са којим располажу, а рукометом поткованом гледалишту ставили до знања да ће стрепети до самог краја утакмице за судбину својих љубимаца.

sajt1
Добри савети и анализа игре учињена у паузи донели су нови квалитет у игри ‘’’витезова’’, пре свега у одбрани, па су домаћини из минута у минут све теже налазили пут до мреже капитена Радовића. Управо он је са два, у правом тренутку, одбрањена седмерца био покретачка снага саиграчима који након 17:14 (31.мин) за домаћине долазе коначно до вођства 17:19 (40.мин). Од тог тренутка, па до краја сусрета, није било препоручљиво гледање утакмице за особе са срчаним проблемима. Домаћини улажу максималне напоре и неколико успешних одбрана свога голмана матераијализују у минималну предност (21:20 – 46.мин, 23:22 – 51.мин). Одбране се на обе стране играју максимално при томе не штедећи ни себе ни противника. Расположени Ћирић погађа мрежу домаћина из немогућих позиција, док Миљаковић пре свега вешто упошљава саиграче да се упишу у записник погоцима који доноси нову и највећу предност ’’витезовима’’ (23:26 – 55.мин, 25:28 – 58.мин). У тим тренуцима искуство и квалитет рековалесцената Мирића и Павића, смиреност Бјелића реализацијом седмераца, и темперамент Биочанина доносе пресудну превагу ‘’’витезовима’’ да, у последњих 85 сец са играчем мање на терену, дођу до бодова који су им донели велику радост након последњег звиждука изврсног судијско пара.

Izbor2
Несумњиво да је сваки играч Обилића на овој утакмици мање или више допринео да се склопи победнички мозаик где су игром и понашањем још једном потврдили квалитет који их је довео на корак до великог циља. За тако нешто оправдано су са руководством клуба дали себи одушка у касним ноћним сатеима у објекту ’’ИНН’’ на ауто путу код Ћуприје, угошћени од стране изврсног домаћина и пријатеља клуба.
Ново доказивање ’’витезови’’ ће имати наредног викенда у Зрењанину где ће у дуелу са амбициозним домаћинима настојати да, коло пре краја, потврде свој улазак у највиши ранг.

ДУБОЧИЦА 54 – ОБИЛИЋ 28 : 29 ( 16 : 15 )
Хала: СРЦ Дубочица.
Гледалаца: 700.
Судије: И. Мошорински (Нови Сад) – А. Панџић (Зрењанин).
Седмерци: Дубочица 54 6 (3) Обилић 5 (3).
Искључења: Дубочица 54 10 мин Обилић 12 мин.
ДУБОЧИЦА 54: Пешић, Цветковић 4, Чичић, Станковић 5, Атанасковић 4, Маринковић 4, Јоцић, Гирић, Филиповић, Стојковић 3 (3), Миленковић 3, Васић 4, Радивојевић, Ђорђевић 1, Петровић (тренер: С. Мичић).
ОБИЛИЋ: Радовић, Бијелић 3 (3), Грбић, Аничић 4, Јестровић 2, Биочанин 3, Радовановић, Миљаковић 4, Павић 1, Мирић 1, Стојић, Милутиновић 3, Теодоровић 1, Павловић, Ћирић 7, Ђорђевић (тренер: Д. Петковић).
Играч утакмице: Стефан Ћирић (Обилић)