“Витезови” оверили елиту

Голом Мирића, непун минут пре краја узбудљиве утакмице у Зрењанину, екипа Обилића је коло пре завршетка такмичења дошла до бода колико јој је и било потребно да озваничи улазак у наше најелитније такмичење. Тако су ’’витезови’’ остварили зацртани циљ који су себи поставили на почетку ове сезоне. За то заслуге припадају пре свих играчима и тренеру Петковићу, стим да је руководство клуба, са његовим пријатељима, дало изузетан допринос да се обезбеде услови како би се успешно реализовало осмо месечно надметање са клубовима из целе Србије. Добра сарадња и разумевање свих структура клуба, не само на спортском пољу, доживела је тако свој максимум омогућивши ’’витезовима’’ да у наредној сезони, надамо се успешније, још једном одмере снаге са Војводином, Црвеном Звездом, Металопластиком, Партизаном…, и другим екипама које чине наш екипни врх такмичења.

DSC_0545-.
После изузетнног тријумфа и победе у претходном колу у Лесковцу, ’’витезови’’ су дошли поново у позицију да сами одлучују о својој даљој судбини, свесни да им је у преостале две утакмице довољан и бод да озваниче свој најелитнији статус. Прва прилика за тако нешто био је дуел са екипом светле рукометне традиције којом са клупе командује један од наших најтрофејнијих рукометаша Момир Рнић. Реч је о саставу који чини спој младости и искуства која, посебно као домаћин, представља јако непријатног ривала сваком противнику. Без обзира на све квалитете домаћина кренули су ‘’’витезови’’ силовито и у трећем минуте имали су предност од 0:3! Екипа Пролетера потом долази полако у донекле равноправни ниво, али не толики да и преокрене стање на семафору, јер су гости ти који диктирају догађања на терену (3:6 – 17.мин, 4:8 – 19.мин, 7:11 – 26.мин). Предност коју су стекли на самом почетку утакмице ’’витезови’’ су задржали до истека 30. минута и тако ставили до знања свима присутнима да нису случајно лидери првенства.

DSC_0498-.
Квалитет, и савети искусног тренера, врло брзо су домаћинима донели превагу на терену и након 9:13 (31.мин) за госте, у 38. минуту резултат је први пут био поравнат (14:14). Након тога до краја утакмице играло се ’’гол за гол’’, а резултат је, рачунајући и већ описани погодак Мирића, чак осам пута био поравнат (16:16 – 40.мин, 17:17 – 44.мин, 18:18 – 46.мин. 19:19 – 49.мин, 20:20 – 53.мин, 21:21 – 55.мин). У том периоду било је потребно уложити велики труд и напор, на обе стране, како би се мрежа противника затресла. Код домаћих голови су углавном постизани са спољних позиција, док су ’’витезови’’ то чинили скоро са сваке, стим да су сами допринели резултатској неизвесности пре свега због слабе реализације седмераца (четри не искоришћена). Уложили су домаћини максималан напор како би узели скалп новом прваку, али то им није пошло за руком пре свега због решености гостију да искористе прву прилику за овере статус новог члана Супер А лиге.

12
У сваком случају остварени резултат најбоље осликава дешавања на терену у Зрењанину, а честитке играча и руководства Пролетера потврђују да је Обилић сасвим заслужено остварио свој зацртани циљ. Популарни Малајац сигурно није одавно имао прилику да превезе као муштерије неку спортску дружину која је са правом од срца умела да прослави свој врхунски пласман крунисаног оствареним резултатом у Зрењанину.
На крају преостаје да у задњем колу у сезони, на Бањици, ’’витезови’’ у сусрету са фењерашем из Инђије пред својим фановима потврде лидерску позицију и улазак у нашу рукометну елиту.

ПРОЛЕТЕР – ОБИЛИЋ 22 : 22 ( 9 : 12 )
Хала: Кристална Дворана.
Гледалаца: 300.
Судије: Д. Банчов (Панчево) – Д. Иванков (Старчево).
Седмерци: Пролетер 0 (0) Обилић 7 (3).
Искључења: Пролетер 6 мин Обилић 4 мин.
ПРОЛЕТЕР: Кнежевић, Тошков, Трнинић 2, Барјактаровић, Тодоров, Вукоје 5, Марко Гаћиновић, Спахић 3, Ерић 2, Алекса Гаћиновић, Петровић, Станко Димитрић 2, Слободан Димитрић 4, Карановић 2, Томић 2 (тренер: М. Рнић).
ОБИЛИЋ: Радовић, Бијелић 2, Грбић, Аничић 8 (2), Јестровић 2, Биочанин 2 (1), Радовановић, Миљаковић 1, Павић, Мирић 1, Стојић, Милутиновић 4, Теодоровић 2, Алавања, Ћирић, Ђорђевић (тренер: Д. Петковић).
Играч утакмице: Растко Аничић (Обилић)