’’ВИТЕЗОВИ’’ ОРНО У НОВУ СЕЗОНУ

И док су протеклих тропских дана многи њихови вршњаци спас од жеге налазили на базенима или на Ади Циганлији, играчи Обилића у тишини и без помпе кренули су са припремама за наредну сезону.
Изазов екипног и појединачног доказивања и одмеравања снага у нашем најелитнијем рукометном такмичењу велики је мотив ’’витезовима’’ да што спремније дочекају почетак Супер лиге. Састав који је тријумфовао минуле сезоне и изборио елитни статус углавном је остао на окупу, при чему је Урош Милутиновић одабрао да каријеру настави у иностранству.

Након уводног тестирања обављеног у сали на Бањици нова свакодневна локација, за подизање пре свега физичке спремности, су теренима Спортског центра у Кошутњаку који је ових дана преплављен спортистима разних спортова и узраста. Међутим скромно и вредно по чему се и одликују током играња у клубу који ће се, уз староседеоце Црвену Звезду и Партизан, као трећи клуб из главнога града такмичити са најбољим клубовима из Србије, ’’витезови’’ испуњавају не баш лаке задатке које им поставља тренер Даниел Петковић.
Свесни каква их све искушења очекују у дуелима са старим и новим члановима Супер лиге, агилно руководство клуба је већ предузело радње да постојећем играчком саставу појача конкуренцију са неколико искуснијих играча са завидним стажом у иностранству и Суперлигашком такмичењу, као и са перспективним играчима који ће своје школовање наставити у главном граду. Екипи се са радом прикључио млади Лазар Николић након дужег одсуствовања због теже повреде, а очекује се и кадетски репрезентативац Урош Павловић након окончања Европског првенства у Грузији. Тако ће у конкуренцији од око 25 играча струка клуба имати слатке муке коме да укаже поверење пред првенствене изазове у новој сезони. У склопу припрема Обилић ће по традицији задњу недељу августа провести на Златибору где ће одиграти и две контролне утакмице. Са њиховим играњем наставиће се и по повратку у Београд све у намери да се стекне што реалнија слика на које се играче и у којој мери може рачунати да би се остварили зацртани циљеви у новој сезони, а то је пре свега да се сачува чланство у Супер лиги.

Уосталом, ево шта о свему томе каже тренер ’’витезова’’ Даниел Петковић:
– Добро ми је познато, а и свима у клубу, какви нас изазови и шта све чека у Супер лиги. Углавном се међу новајлијама у лиги траже екипе које ће се борити за опстанак, па управо због тога смо и кренули благовремено са радом. Припреме ће због свега тога бити врло захтевне јер оне представљају базу за оно што нас чека када првенство крене, тим пре што смо јако специфичан клуб са играчком структуром где су већини играча приоритет професионално-радне или наставне обавезе, па је велико умеће све то уклопити у тренажне и такмичарске потребе које Супер лига захтева. Ипак верујем у састав који ћу и даље водити, добро смо се упознали у протеклој сезони, а уз то сам са више њих и играо док сам био члан Обилића када је први пут ушао у највиши ранг. Са неколико квалитетних искусних и перспективних појачања очекујем да ће Обилић бити пријатно изненађење у Супер лиги, а право на тако нешто је пример шта су урадили као дебитанти у претходној сезони Динамо и Шамот.

Да је атмосфера у редовима‘’витезова’’ за сваку похвалу, не само док су у дресу и на терену, говори и колективно присуство играча и руководства клуба на слављу саиграча Ненада Биочанина који је протеклог викенда ’’стао на луди камен’’, а које је заказано управо у време док лопта мирује да се касније њеним одржавањем не би реметиле такмичарске обавезе екипе у првенству. Са таквим приступом љубитељи рукомета сигурно треба да очекују и даље лепе вести, пре свега са спортских борилишта, од стране ’’витезова’’ са Врачара.