Без победника на Бањици

Сусрет два нова члана Супер лиге на Бањици, након узбудљивих 60. минута, завршио се поделом бодова што је по оцени многих присутних, а и изјави самих актера (Ћирића и Јевтића), и најреалнији исход. Додуше искусни стратег Нишлија Јосиф Петковић мишљења је да су они изгубили бод, али је и спортски честитато колеги Даниелу Петковићу на приказаној игри и пожелео ”витезовима” нове бодове и у наредним мечевима.

Почело је јако слабо по домаћина, чији су играчи очито били у тим тренуцима оптерећени дебитантским наступом у Супер лиги, па је изврсни Златановић успешним одбранама омогућио својој екипи да већ након седам минута стекне огромну предност од 0:5. Међутим покренути такође успешним одбранама Радовановића ”витезови” након ТА успевају да прецизније погађају мрежу гостију и након 15. минута могли су ”лакше да дишу” (4:6). Почео је одлични Ћирић, а наставили Ћоровић и Ивошевић да прилично бројном аудиторијуму презентују своје знање и умеће у нападачким акцијама. И таман када су домаћини дошли на корак до преокрета (21.мин – 8:9), са новим одбранама Златановића и громовитим погодцима Милошевића гости поново стичу озбиљну предност (27.мин – 9:13). До краја полувремена Радовановић наставља да исказује своје квалитете и тако омогући да са три везана погодка, преко Аничића и Ћирића, ”витезови” оду са само голом заостатка на заслужени одмор.

Наставак динамичне и узбудљиве утакмице обележили су домаћини који прелазе у вођство и имају предност од једног до два гола све до 49. минута (22:21). Очито да је јак темпо и бескомпромисна игра у одбрани оба ривала оставила трага, па су се на обе стране гол прилике лакше стварале, али и мреже теже погађале. Гости, у чијим редовима играју углавном искусни појединци са домаће и иностране рукометне сцене, зналачки користе пре свега техничке грешке домаћина у нападу и са неколико муњевитих контри преокрећу резултат у своју корист (50.мин 22:23; 53.мин 23:25). Сада су они ти који имају минималну предност, а ”витезови” головима са више позиција чине утакмицу неизвесном (57.мин – 27:27). Међутим са два брза гола поново су ”железничари”, непуна два минута пре краја, на корак до тријумфа (27:29) и многи присутни су тада већ видели прву победу повратника у Супер лигу. Али ”витезови” су показали да нису случајно ушли у највиши ранг, па су голом Ћоровића, нове успешне одбране Радовановића, и на 10 сец пре сирене за крај преко спретног Јестровића дошли до заслуженог бода. По завршетку сусрета гости су били ти који су нерешеним исходом незадовољни напустили паркет на Бањици, док су ”витезови” са својим присталицама поделили радост за први бод у новој сезони. Заслужено.

Нова искушења играчи Обилића имаће наредог викенда у Пожаревцу, са екипом која се вратила кући са бодом из Суботице, тако да ће им то бити нова прилика да поново покажу квалитет и знање са којим располажу и да реми у дебитантској утакмици није случајно остварен.

ОБИЛИЋ – ЖЕЛЕЗНИЧАР 1949 29 : 29 (12 : 13)

Сала: СЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 400.
Судије: Миленко Алимпић (Бачка Паланка) – Здравко Црњански (Бачка Паланка)
Седмерци: Обилић 3 (2) Железничар 1949 1 (1)
Искључења: Обилић 2. мин Железничар 1949 2. мин

ОБИЛИЋ: Радовић (кап), Живковић 2 (1), Ћоровић 5 (1), Аничић 3, Јестровић 2, Биочанин, Радовановић, Миљаковић 2, Павић 3, Стојић, Минић, Теодоровић, Ћирић 8, Антић, Ђорђевић, Ивошевић 4 (тренер Д. Петковић).

ЖЛЕЗНИЧАР 1949: Матић, Мађар, Падежанин 2, Крсманчић 2, Гемаљевић, Петковић 1, Мирић 1 (1), Спасић 5, Златановић, Јевтић 6, Мрдаковић, Милошевић 7, Ђукић 4, Вучковић (кап) 1, Барјактаревић, Миленковић (тренер: Ј. Петковић).

Играч утакмице: СТЕФАН ЋИРИЋ (Обилић)