Драма у Пожаревцу

Након истека 60 минута игре у Пожаревцу и коначног резултата 25:25, обе екипе могу бити задовољне освојеним бодом, али истовремено сигурно и жале што нису оба бода уписанли на свој рачун. Управо у последњих 60 секунди рукомет је још једном показао да је често игра пуна драматике. У тај последњи минут ушли су играчи Обилића са минималном предношћу (24:25), да би затим одлични голман домаћих Ђорђевић, на ”привременом раду” из Аранђеловца, зауставио шут Ћирића са 6 метара, а у контранападу, пола минута пре краја, по оцени судија пожртвовани Павић начинио прекршај за седмерац и добио искључење од 2 минута. Један од најбољих појединаца, и капитен у редовима домаћих, Марко Чаваљуга преузео је одговорност да изведе најстрожију казну, али је изврсни Радовановић и њему, као и пре тога у 53 минуту Јокићу, укротио ударац са 7 метара тако да ”витезови” долазе у посед лопте и тада су практично имали два бода у рукама. Међутим са играчем мање смушено код пресинга домаћих губе лопту која десетак секунди пре истека времена долази до слободног Аврамовића и он неочекивани поклон претвара у изједначујући погодак домаћина. Кренули су гости у последњи напад и пре звука сирене искусни Ћоровић из тешке позиције вара голмана Ђорђевића, али и погађа стативу и тако закључује без победника ову, не толико лепу, колико неизвесну утакмицу.

Сама утакмица протекла је у првих 30. минута углавном у доминацији ”витезова” који су потпуно надиграли искусне домаћине. Расположени Ћирић играо је тада симултанку са одбраном домаћина, а добру подршку имао је пре свих у Миљаковићу, Павићу и одличном Радовановићу на голу. Зато гости могу да жале шта нису на одмор отишли са убедљивијом залихом голова од оне колико је стајало на семафору (12:16).

Међутим, на почетку наставка утакмице играчи Обилића не користе три минута вишак од два играча у пољу и да можда већ тада усмере даљи ток утакмице ка свом потпуном успеху. Борбени домаћини искусно користе конфузију у игри гостију и већ у 36. минуту су се потпуно вратили у игру (16:17). Уласком Ћоровића поново гости преузимају ствари у своје руке и долазе до обећавајуће предности (18:21 – 45. мин). И када су малобројни пријатељи рукомета у Пожаревцу у тим тренуцима углавном отписали своје љубимце, са тим се није помирио и изврсни Ђорђевић који је са више везаних одбрана омогућио саиграчима да преокрену у потпуности резултат у своју корист (22:21 – 52.мин). На другој страни је и његов колега на голу ”витезова” Радовановић просто зачарао своју мрежу, када је у преосталом времену остварио шест успешних одбрана из најизгледнијих прилика домаћих играча. Тако се може слободно рећи да су задњих 10 минута овог сусрета обележили голмани ривала чији је финиш протекао како је већ на почетку извештаја описано. За другим бодом могу да жале оба ривала, а да се сусрет није завршио без победника не зна се који би од њих више био радоснији за победу или тужнији за пораз.

Наредну утакмицу ”витезови” играју као домаћини са екипом ”Слоге ЗФ” из Пожеге.

РК ПОЖАРЕВАЦ – РК ОБИЛИЋ 25 : 25 ( 12:16 )
Сала: КСЦ Пожаревац.
Гледалаца: 100.
Судије: Бобан Благојевић (Јагодина) – Бранислав Ђокић (Јагодина)
Седмерци: Пожаревац 3 (1) Обилић 0 (0)
Искључења: Пожаревац 12. мин Обилић 8. мин

ПОЖАРЕВАЦ: Ђорђевић, Кнежевић 2, Галфи, Марковић, Јокић 4 (1), Вељковић, Николић 1, Стојковић, Поповић, Чаваљуга (кап) 5, Марић 2, Јанкетић, Столић, Тодоровић 3, Димић 3, Аврамовић 5 (тренер: М. Урошевић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап), Живковић 3, Бијелић, Ћоровић 3, Аничић 1, Јестровић 1, Биочанин, Радовановић, Миљаковић 2, Павић 4, Стојић, Минић 2, Теодоровић 1, Ћирић 8, Ђорђевић, Ивошевић (тренер: Д. Петковић).

Играч утакмице: СТЕФАН ЋИРИЋ