До победе у наставку

У сусрету две не поражене екипе ”витезови” су тек у завршници узбудљиве утакмице дошли заслужено до прве победе у Супер Лиги. Тако су пред доста присутних љубитеља рукомета, у касним суботњим сатима на Бањици, нанели први пораз пуленима амбициозног учитеља Ненада Краљевског.

Ова два ривала су иначе пре ове првенствене, одиграли и две контролне утакмице током летњих припрема на Златибору, када су минималном разликом победе припале Обилићу. Очито да је том приликом тренер Краљевски добро ”снимио” противника па је ова утакмица у првом делу протекла углавном у доминацији гостију. Предвођени Антељом на голу и Тодоровићем у нападу имали су гости из Пожеге највећим делом у првих 30 минута предност од једног до три гола (1:2 – 4.мин; 3:4 – 10мин; 4:7 – 15.мин: 7:9 – 22.мин: 10:12 – 27.мин). Пробао је тренер Петковић изменама да ”раздрма” домаће играче у нападачком делу игре, али од тога није било веће користи. Једноставно смушеним и безидејним нападом омогућили су ”витезови” гостима да на одмор оду са два гола предности (11:13), која је могла да буде и већа да нису у два наврата домаћини казнили тактику гостију да са играчем мање повуку голмана из игре.

Очито да су дати савети у свлачионици, и дужа клупа, начинили преокрет у игри домаћина која је од почетка наставка утакмице била организованија и ефикаснија па су после дужег времена поново остварили минимално вођство (14:13 – 36.мин). Одбрана предвођена борбеним Теодоровићем успешно је неутралисала главне полуге гостију Тодоровића и Пантелића и уз успешне одбране Стојића резултатска предност била је углавном на страни екипе Обилића (17:15 – 45.мин; 19:17 – 51.мин; 21:19 – 54.мин).

У том периоду игре код домаћина се посебно истакао у нападу искусни Милан Ћоровић који је се са лакоћом поигравао са одбраном гостију, било као стрелац или као асистент за голове саиграча. Једноставно био је ове вечери најистакнутији појединац у овом малом дербију при чему је имао добру подршку саиграча да заједничким снагама у 58. минуту остваре и недостижну предност (24:20). Покушали су гости пресингом некако да остваре повољнији резултат, али и на то су ”витезови” имали добар одговор и са две нове одбране Радовановића остварили су и прву победу у Супер Лиги, па су уз Црвену Звезду и Железничар једина екипа која у прва три кола није доживела пораз.

Наредну утакницу ”витезови” ће одиграти као гости у Суботици са екипом ”Спартак Војпут”.

ОБИЛИЋ – СЛОГА ЗМАРТФОРЦЕ 25 : 21 (11 : 13)
Сала: СЦ ”Вождовац”
Гледалаца: 600.
Судије: Иван Мошорински (Нови Сад) – Александар Панџић (Зрењанин)
Седмерци: Обилић 5 (4) Слога 3 (3)
Искључења: Обилић 8. мин Слога 8. мин

ОБИЛИЋ: Радовић (кап), Живковић 5 (4), Ћоровић 6, Аничић, Јестровић 3, Биочанин, Радовановић (5 одбрана, Миљаковић 1, Павић, Стојић (6 одбрана), Минић 5, Теодоровић, Ћирић 4, Мирић 1, Ђорђевић, Ивошевић (тренер Д. Петковић).

СЛОГА ЗФ: Стојановић 4, Вокши 3 (3), Павић, Радивојевић, Антељ (11 одбрана), Медић 4, Павловић, Јанковић 3, Марјановић (кап) 1, Ражнатовић 2, Гојковић, Радовић (1 одбрана), Стојчић 1, Цупара, Тодоровић 3, Пантелић (тренер: Н. Краљевски).

Играч утакмице: МИЛАН ЋОРОВИЋ (Обилић)