Стефан Ћирић – РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић, објавио је на конференцији за медије списак од 22 играча на које рачуна у оквиру ЕХФ недеље када ће наша репрезентација одиграти и две контролне утакмице у Аустрији са репрезентацијом те земље.

Међу позваним играчима на ову десетодневну репрезентативну акцију налази се и играч-члан рукометног клуба Обилић – СТЕФАН ЋИРИЋ. Позив Ћирићу на припреме наше најквалитетније рукометне селекције несумњиво да представља велико признање како самом играчу тако и његовом клубу, а вероватно је изненађење за оне који нису боље упућени у рукометну свакодневницу.

 

Стефан Ћирић је члан РК Обилић већ пету сезону и у редове ”витезова” дошао је из градскога ривала ”Црвене Звезде”. Са 26 година живота успешно приводи крају мастер студије на Факултету организационих наука чиме је показао да врхунски спорт и успешно студирање могу да иду руку под руку. Као члан рукометне студентске репрезентације Србије освајач је сребрне медаље на летњој Универзијади одржаној пре две године у Јужној Кореји. У претходним сезонама био је међу најуспешнијим играчима и стрелцима у оквиру Супер Б лиге, да би ове сезоне у нашем најелитнијем такмичењу – Супер рукометној лиги, у прва три одиграна кола био два пута проглашен МВП играчем на утакмицама које је његов клуб играо и тренутно је

водећи стрелац лиге. Очито да добре игре Ћирића, у континуитету, нису промакле ни селектору Цветковићу који је његовим позивањем у нашу најбољу селекцију показао да на домаћој рукометној сцени још има играча који поседују репрезентативне квалитете. Овог пута позив је поред интернационалцима упућен само тројици играча из наше лиге, чиме указано поверење Ћирићу још више добија на значају и тежини.

 

 

Ово репрезентативно окупљање планирано је да представља последњи филтер за коначни одабир репрезентативног састава (16 играча) који ће представљати Србију на Европском првенству јануара 2018. године у Хрватској. Желимо да наш играч оправда указано селекторово поверење, и за то има подршку свих у клубу који је после дужег периода добио још једног државног репрезентативца.

Ћиро, нека ти је са срећом насуп у дресу државне репрезентације !