Захуктале НИШЛИЈЕ

Рукометаши Железничара остварили су једанаесту победу за редом, након што су једини бод у овој сезони изгубили у првом колу у Београду када им је противник била управо екипа коју су вечерас угостили у Чаиру.

Колико год били супериорни у јесењем делу првенства водећа екипа искусног Јосифа Петковића максимално озбиљно се спремила за дуел са ”витезовима” указујући им тако пун респект за оно што су до сада остварили као дебитанти у Супер лиги. Ипак посао им је био доста олакшан јер су гости наступили са изнуђеним саставом у коме није било више стандардних играча предвођених повређеним репрезентативцем Ћирићем. И поред осетног хендикепа млађи Петковић, на клупи Обилића, може бити углавном задовољан исказаним хтењем као и бројем постигнутих голова своје екипе.

Почело је у два наврата са минималним вођством гостију (1:2 – 2.мин; 2:3 – 3.мин), а онда је искусни Златановић серијом успешних одбрана још једном потврдио своје квалитете и тако омогућио саиграчима, пре свих одличном Јевтићу са пет од седам погодака своје екипе, да већ након 10. минута гости узму први тајм-аут (7:3 – 10.мин). Та изнуђена пауза дала је резултате јер су ”витезови” успели у наредних пет минута да смање заостатак у неколико наврата на два гола (7:5 – 12.мин; 8:6 – 13.мин; 9:7 – 15.мин). И управо када су били у ситуацији да са два играча више на терену сасвим анулирају предност домаћина, ”витезови” примају три гола за редом и ”дизелка” одлази на великих 13:8 (21.мин). Након тога гости имају проблеме у реализацији изгледних прилика, што на другој страни, након добрих асистенција Златановића, брзоноги Мирић и Ђукић материјализују лаким головима, и тако доносе прву највећу предност својој екипи (17:9 – 26.мин). Све даље било је ствар рутине и искуства домаћина који на одмор одлазе више него задовољни и убедљиви (19:13 – 30.мин).

Увидевши слабости у игри својих пулена, пре свега у одбрани, тренер Петковић је измењеном зоном и већом минутажом искусног Ћоровића у нападу, начинио помак на боље у њиховој игри, па ”витезови”, предвођени капитеном Радовићем на голу, успевају да успешње парирају разиграниним домаћинима. Додуше њихова предност и даље је била осетна (24:17 – 38.мин; 28:21 – 46.мин; 30:23 – 49.мин), али се није увећавала како су добри познаваоци рукомета из града на Нишави очекивали. У том периоду Ћоровић поред исказане прецизности успешно асистира и саиграчима (6 асистенција) и са мотивисаним Живковићем да се прикаже пред суграђанима у што бољем светлу, успевају да успоре захукталу ”дизелку” (30:25 – 51.мин; 32:27 – 55.мин). У завршници сусрета тренери обе екипе дали су прилику да се представе и њихови млађи ученици, што је најбоље искористио из редова ”витезова” Иван Антић који је са три поготка показао да његово време тек долази. Тако су нишлије новом победом учврстили своју лидерску позицију, а гости из Београда, и поред осетног хендикепа у саставу, представили су се као противник за поштовање.

До истека 2017. године ”витезовима” преостаје још да наредне суботе у 20.45 часова угосте екипу из Позаревца, и да се са још једном победом опросте од својих поштовалаца до фебруара 2018. године када се наставља започети пролећни део Супер лиге.

 

 

РК ЖЕЛЕЗНИЧАР – РК ОБИЛИЋ 34 : 31 ( 19:13 )

Сала: СЦ ”Чаир”.
Гледалаца: 500.
Судије: Здравко Црњански (Бачка Паланка) – Миленко Алимпић (Бачка Паланка)
Седмерци: Железничар 3 (3) Обилић 5 (4)
Искључења: Железничар 8. мин Обилић 8. мин

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Лазић (1 одбрана), Митић, Павловић, Сретеновић 4, Мађар, Крсманчић 5, Гемаљевић (2 одбране), Петковић, Златановић (10 одбрана), Спасић 4 (1), Милутиновић, Јевтић 7, Мирић 8 (2), Ђукић 6, Вучковић (К), Барјактаревић (тренер: Ј. Петковић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 8 одбрана), Николић, Живковић 6 (1), Ћоровић 5 (2), Антић 3, Биочанин 1, Радовановић (2 одбране), Аничић 5, Миљаковић 2, Павић 3 (1), Теодоровић 3, Јестровић, Алавања, Ђорђевић 1, Ивошевић 2 (тренер: Д. Петковић).

Играч утакмице: Душан Мирић (Железничар)