Уписали бодове – исписали Ћирића

Завршетак последњег такмичарског сусрета у овој години ”витезови” су дочекали са помешаним емоцијама. На једној страни је задовољство увећањем бодовног салда за боравак на одличном 4. месту током зимске паузе, а на другој страни ”витезови” су се на овој утакмици, након четири ипо сезоне играња за екипу са Врачара, опростили од Стефана Ћирића. Носилац сребрне медаље на Универзијади у Јужној Кореји, ново печени репрезентативац Србије и изузетно битна полуга у екипи Обилића, опростио се од играња на нашим теренима, па ће у његовом знању и умећу од сада уживати љубитељи рукомета на Пиринејском полуострву. У години када је успешно окончао студије на престижном ФОН-у, када је са ”витезовима” остварио огроман спортски успех уласком у Супер лигу зашта је дао велики допринос, у години када је дебитовао за сениорску репрезентацију Србије са којом почиње припреме за предстојеће Европско рукометно првенство у Хрватској, наш Ћира је 2017. годину крунисао наставком спортске каријере у престижној шпанској Асобал рукометној лиги. Његов одлазак сигурно ће утицати на даље спортске токове ”витезова”, који су при томе поносни на то што је Ћирић у овој трофејној генерацији оставио неизбрисив траг. Пожелимо Ћири наставак успешне спортске каријере на новим просторима, а врата клуба са Врачара биће му увек отворена ма када на њих поново закуцао.

Што се тиче саме утакмице ”витезови” су је дочекали са озбиљним кадровским проблемима са саставом који тренер Петковић има на располагању. Број повређених и оболелих играча, као и оних који су оптерећени озбиљним целодневним пословним обавезама, свео је присуство на тренинзима на минимум. Очито да је продужетак сезоне са још два пролећна кола дошао у врло неповољном тренутку многим екипама, па и Обилићу, тако да се сусрет са искусном екипом из Пожаревца очекивао са неком дозом стрепње за њен исход управо због наведених проблема. Ипак мотивисаност, која иначе није страна овој генерацији, дошла је до изражаја пре свега да се гостима у потпуности реваншира за несрећно изгубљени бод из јесењег дела. Од самог почетка домаћини су имали сигурно вођство које су одржавали рутински не дозволивши гостима да их угрозе ни једног тренутка (4:1 – 5.мин; 8:4 – 11.мин; 12:8 – 22.мин; 15:10 – 25.мин). Тај период игре обележио је пре свих пуцачки расположени Растко Аничић, а пратили су га ”пробуђени” Ивошевић и успешним одбранама капитен Радовић. Покушао је стратег гостију Урошевић да променама зонских формација своје екипе осујети разгоропађене ”витезове”, а колико им је то ишло за руком најбоље илуструје резултат након првих 30. минута (19:12).

И наставак утакмице био је приближна копија онога што се дешавало пре тога. Додуше гости су успели да донекле ублаже заостатак, али они није био толики да би се угрозила победа ”витезова” (20:15 – 34.мин; 23:18 – 41.мин; 25:21 – 45.мин). Таман када би се указала нека нада гостима да би могли приредити велико изненађење, ”витезови” предвођени свесатраним Ћоровићем и неухватљивим Аничићем додавали би ”гас” и тако гасили потајне жеље Пожаревљана (29:22 – 49.мин; 31:24 – 52.мин). Све остало, до седме победе ”витезова”, успешно су одиграли играчи са мањом минутажом, па су за приказану игру и опроштај од такмичарске 2017. године сви они, у касним суботњим сатима, били нагрђени аплаузом од верне публике.

Присутни љубитељи рукомета посебно су поздравили по завршетку утакмице опроштај Стефана Ћирића колико од саиграча, а оно још више од другара из клуба са којима је провео незаборавне године. У знак сећања на време у којем је успешно носио дрес Обилића председник Управног одбора клуба Проф.др Милан Мартић даривао је Ћиру пригодним клубским поклоном.

Тачку у сваком погледу, пре свега за играче, берићетну годину на измаку ставиће ”витезови” у уторак 26. децембра пријатељском међународном утакмицом у Старој Пазови од 20.00 часова, где ће им ”домаћин” бити репрезентација Алжира. Након тога следи никад краћа пауза између два дела такмичења, јер се ће већ првог викенда фебруара 2018. године наставља такмичење када ће екипа Обилића гостовати у Пожеги.

РК ОБИЛИЋ – РК ПОЖАРЕВАЦ 32 : 27 (19 : 12)

Сала: СЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 300.
Судије: Здравко Црњански (Бачка Паланка) – Миленко Алимпић (Лазаревац)
Седмерци: Обилић 3 (3) Пожаревац 4 (3)
Искључења: Обилић 10. мин Пожаревац 8. мин

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 10 одбрана), Живковић 1 Алавања, Ћоровић 5 (3), Аничић 11, Јестровић 1, Биочанин 1, Радовановић (3 одбране), Миљаковић 1, Павић 4, Минић, Ћирић 2, Антић, Ђорђевић 1, Грбић, Ивошевић 5 (тренер Д. Петковић).

ПОЖАРЕВАЦ: Ђорђевић (5 одбрана), Јокић 3, Тодоровић 4, Вељковић 1(1), Чаваљуга 2 (кап), Аврамовић 5, Димић 1, Кнежевић 6 (2), Марић, Јанкетић (1 одбрана), Николић 3, Поповић, Бројчин 1, Марковић 1, Стошић (1 одбрана), Столић (тренер: М. Урошевић).

Играч утакмице: Растко Аничић (Обилић)