Немоћни ”ВИТЕЗОВИ”

У припреми за прво пролећно гостовање уложили су ”витезови” труда и средстава како би наставили са низом добрих резултата у претходно одиграних 13. кола. У том смислу су одрађене мини припреме у Бечеју, одиграно је неколико контролних утакмица, да би експедиција пред овај дуел у Пожеги дан раније провела у оближњим Лучанима, а све у циљу да што спремније уђу у дуел са кадровски потресеним домаћинима. Оба ривала имала су видних промена у својим саставима у односу на јесењи дуел (Слога – 6 нових играча, Обилић – 4 нова играча), где су гости били ускраћени за 5 голова у укупном учинку одсутних играча у обе екипе. Конкретно, они који су упућенији у појединачни учинак играча у редовима ”витезова” видеће да је пре свега одлазак Ћирића у Шпанију од битног утицаја за њихове наредне резултате, тако да ће тренер Петковић имати доста посла како би садашњи састав поновио успешне резултате из првог дела првенства.

Почетак утакмице био је за госте како се само може пожелети, који су након првих 10. минута имали лепу предност од три гола (1:4), стим да је та предност могла бити још убедљивија да није одлични чувар мреже домаћина Лука Радовић, већ тада са неколико успешно одбрањених ”зицера”, наговестии да ће бити МВП играч ове утакмице. Управо захваљујући њему домаћини, предвођени новим тренером, успевају да анулирају заостатак и пређу у вођство (6:5 – 19.мин). Мучили су се гости на свих позиција како да затресу мрежу расположеног Радовића што им је како је време одмицало врло слабо полазило за руком. Додуше, нису се ни домаћини нешто прославили са ефикасношћу (10:7 – 25.мин), јер осим одличног пивота Давидовића, нису имали тада још неког расположеног стрелца у својим редовима. Са више измена покушао је тренер Петковић да нађе ефикаснију поставу, међутим једино што се они остварили то је да су некако одржавали подношљив заостатак (11:9 – 27.мин; 12:10 . 28.мин). У самој завршници полувремена ”витезови” поново пропуштају неколико прилика да на одмор оду са обећавајућим резултатом, што домаћини успешно користе и они су ти које је верна публика аплаузом испратила пут свлачионице за остварени резултат (14:10 – 30.мин).

Агонија ”витезова” из првог полувремена наставила се и у наставку утакмице. Млади Радовић био је ноћна мора за већину стрелаца у редовима гостију, а његови саиграчи предвођени ”пробуђеним” Тодоровићем, уз незадрживог Давидовића, нису испуштали стечену предност (17:13 – 39.мин; 19:14 – 43.мин; 22:16 – 48.мин). И док је Радовић врло успешно бранио своју мрежу са свих позиција, на другој страни голмани ”витезова” били су само бројчано присутни на терену немоћно вадећи лопту из гола (од 36. до 58. мин без одбрана). Изласком повређеног Ћоровића из игре, и онако јалови напад гостију био је још више ”отупљен”, па су домаћини без посебног залагања, користећи немоћ ”витезова” (27:19 – 55.мин), остварили заслужену и убедљиву победу.

Сигурно да ће дубља анализа доживљеног пораза у Пожеги показати неке од разлога за исказану немоћ, стим да ће при томе сваки појединац, који је обукао дрес ”витезова” прохладне и снежне суботње ноћи, морати да види и свој удео у томе, и начин како да се то превазиђе.

Наредну утакмицу екипа Обилића одиграће на Бањици у недељу 18. фебруара у 19.30 часова где ће угостити госте из Суботице, екипу Спартак Војпут.

РК СЛОГА С Ф – РК ОБИЛИЋ 28 : 20 ( 14:10 )

Сала: Хала спортова.
Гледалаца: 600.
Судије: Вања Антић (Београд) – Јелена Јаковљевић (Јаково)
Седмерци: Слога 2 (2) Обилић 2 (0)
Искључења: Слога 6. мин Обилић 6. мин

СЛОГА ЗФ: Стојановић, Павић 1, Стевановић 1, Радивојевић, Антељ, Медић 3, Марковић, Илић, Јанковић 3, Марјановић (кап – 1), Ражнатовић 1, Давидовић 9, Радовић (16 одбрана), Живановић, Тодоровић 9 (2), Јоковић (тренер: Д. Таврић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап), Живковић 1, Алавања 1, Бијелић 1, Ћоровић 4, Аничић 6, Радовановић, Миљаковић 1, Мирић 2, Павић 3, Живановић, Јестровић, Антић 3, Ђорђевић, Ивошевић (тренер: Д. Петковић).

МВП утакмице: Лука Радовић (Слога)