Радост гостију

У директном судара претедената за улазак у плеј-оф, екипа из Шапца била је та која се силно радовала након истека 60. минута на Бањици. Очито је некадашњи првак Европе, после бледе јесени, доста тога урадио да освежи и ојача састав за наставак првенства. Резултат таквог приступа је пет везаних победа, у наставку првенства, чете амбициозног Владана Јордовића. Још једном се показало да свако елитно такмичење, па тако и у рукомету, изискује максимално спремне учеснике за реализацију својих озбиљних спортских амбиција. То се потврдило и у овом малом дербију кола где су гости управо у другом делу утакмице демонстрирали доминацију, пре свега у физичкој припремљености, што је и било од пресудног значаја за њен коначан исход.

Након јесењег заслуженог тријумфа у Шапцу ”витезови” су за дуел на свом паркету извршили максималну мобилизацију постојећег играчког састава, свесни при томе да у њему има приличан број играча који су далеко од потребног тренажног нивоа. Уз то треба имати у виду да су ”витезови” са таквим кадровским проблемима одиграли у периоду од девет дана 3 првенствене утакмице, од којих две у гостима. Знајући врлине и мане гостију тренер Петковић је доста тога предвидео у њиховој игри па отуда на почетку утакмице и мали број голова на обе стране (2:1 – 4.мин; 3:2 – 6.мин; 4:5 – 13.мин; 5:6 – 14.мин). Онда гости, добром игром у одбрани где је доминирао искусни Тркуља, а на голу интернационалац Арсић, заустављају неколико напада ”витезова” да би потом у нападу предвођени првим стрелцем Брајовићем, дошли до осетније предности (5:8 – 18.мин; 6:9 – 20.мин). Међутим то није збунило домаћине који зналачки преко Теодоровића и Мирића не само да су анулирали заостатак, него у два наврата поново долазе до минималне предности (11:10 – 25.мин; 12:11 – 29.мин). Брзоплетост ”витезова” у самој завршници полувремена гости кажњавају последњим погодком пре истека 30. минута (12:12).

Очито да је игра домаћина у првом полувремену још више забринула и мобилисала тренера Јордовића и његове пулене, који сада са већом жестином и мотивацијом настављају утакмицу. Тако после последњег изједначења (13:13 – 34.мин) гости из минута у минут увећавају своју предност, погађајући са свих позиција мрежу немоћних голмана ”витезова” (13:17 – 37.мин; 15:20 – 42.мин; 17:22 – 45.мин). Покушавали су домаћини изменама у постави и игри зонске одбране да поремете горопадне госте, али нису имали ове вечери пуно расположених и спремних појединаца у својим редовима за тако нешто, пре свега међу голманима (три голмана једна одбрана за 30. минута). Уласком искусног Ћоровића поново ”витезови” успевају да се испрсе пред мотивисаним гостима (22:25 – 54.мин) што тркачки и шутерски спремнију екипу из Шапца није збунило која поново додаје гас, и практично до краја утакмице доминира на терену предвођени одличним Арсићем на голу који се након одбрањеног седмерца касније уписује и као стрелац (23:29 – 58′). На крају су гости заслужено дошли до можда и превисоке победе, чиме су начинили велики искорак за улазак у плеј-оф.

Следећу утакмицу екипа Обилића одиграће, као гост, наредног викенда у малом градском дербију са екипом Партизана.

РК ОБИЛИЋ – РК МЕТАЛОПЛАСТИКА 23 : 31 (12 : 12)

Сала: СЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 300.
Судије: Бранка Марић (Панчево) – Зорица Машић (Зрењанин)
Седмерци: Обилић 2 (1) Металопластика 1 (1)
Искључења: Обилић 4. мин Металопластика 6. мин

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 1 одбрана), Николић 1, Бијелић, Ћоровић 2, Аничић 1, Јестровић 2, Радовановић, Миљаковић 1, Мирић 2, Павић 6 (1), Стојић (5 одбрана), Живановић, Теодоровић 5, Антић 1, Ђорђевић, Ивошевић 2 (тренер Д. Петковић).

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Воркапић 4, Трнинић 4, Писарић, Дошен, Дакић 1, Брајовић 8, Ђукић 2, Јездимировић, Митровић (кап), Арсић 1 (12 одбрана / 1 седмерац), Матичић 5 (1), Тодоровић, Гојковић 3, Милић, Владисављевић, Тркуља 3 (тренер: В. Јордовић).

МВП грач утакмице: Дарко Арсић (Металопластика)