ОД СЈАЈА ДО ОЧАЈА


После  двогодишње паузе поново су у борби за бодове снаге одмерили панчевачки Супер лигаш и ”витезови” са Врачара. У међувремену од њиховог последњег званичног дуела у оба састава дошло је до осетних играчких промена тако да се ова утакмица очекивала међу љубитељима рукомета са великом знатижељом за њен крајњи исход, пре свега због непредвидивих гостију који су у претхоној сезони у неколико наврата непријатно изненадили фаворите на папиру. Кладионичарски гледано домаћини су у овом мечу били у предности пре свега што су неколико сезона устаљени састав појачали са искусним интернационалцима Вучковићем, Златановићем, Милошевићем и Констандиновићем.

У таквој атмосфери гости су били ти који су почетак дуела спремније дочекали и одличном игром, пре свега у нападу, серијом погодака са свих позиција довели збуњене домаћине боксерски речено у озбиљан нокдаун (3:8 – 11.мин). Једноставно доминирали су ”витезови” тада у панчевачкој ”Стаклари” толико моћно да су приморали стратега домаћих Петковића да затражи никад бржи тајм-аут. Потом следи период када се Панчевци полако консолидују и почињу да демонстрирају умеће због којег их и сврставају у једне од главних претедената за титулу првака. Неколико одбрана вечерас не баш расположеног Златановића, и незадрживи Милошевић на ”црти”, полако ”подижу” своје саиграче и убедљива предност гостију се полако топила (5:8 – 13.мин; 8:10 – 18.мин; 11:12– 23.мин). Међутим дужа клупа ”витезова” омогућава тренеру Петковићу да изврши неколико измена па предвођени Ћоровићем гости у завршници полувремена поново стичу обећавајућу предност (12:15 – 26.мин) која је по истеку 30. минута износила 14:16. Вредно је напомена да се у врло успешном, пре свега нападачком издању ”витезова”, у првом делу дербија од 12 играча колико их је играло у пољу њих 10 уписало у стрелце.

Очито да је анализа игре домаћина сагледана у паузи била опомењујућа па су од почетка другог дела кренули силније и на нивоу квалитета са којим располажу, тако да су за непуна четри минута они били ти који су сада имали предност на семафору (19:17 – 34.мин). Све то није толико збунило госте који успевају да ухвате прикључак и тако остану у нади за по њих повољан исход утакмице (19:19 – 35.мин; 22:22 – 40.мин).

Међутим, како је време одмицало гости почињу да посустају, пре свега у одбрани, па домаћи имају сталну предност 1-2 гола (25:23 – 44.мин;27:26 – 48.мин). Уласком младог Радовановића на гол Панчеваца наступа период када се потпуно распада игра ”витезова”, како у нападу тако и у одбрани, па у том периоду предвођени Вучковићем и Констандиновићем у преосталих 12. минута до краја сусрета остварују 7:2 и тако  гледајући целокупну игру ривала током свих 60. минута остварују заслужену, али и превисоку, победу.

За оно што су приказали током свих 60. минута играјући ”од сјаја до очаја” пред ”витезовима” је озбиљан задатак да мирно изанализирају своју игру и учинак сваког појединца у њој како би што спремније и мобилније дочекали наредни сусрет где ће им ривал бити још један од фаворита за највиши пласман, екипа Металопластике. Овај нови дерби кола одиграће се у недељу 7. октобра са почетком од 19.00 часова на Бањици.

РК ДИНАМО – РК ОБИЛИЋ  34 : 28 ( 14:16 )

Сала:  ”Стрелиште”.

Гледалаца:  300.

Судије: Марко Боричић  (Београд)  – Дејан Марковић  (Београд)

Седмерци:  Динамо  5 (5)  Обилић  5 (3)

Искључења:  Динамо  6. мин   Обилић  2. мин

ДИНАМО: Милошевић 11 (5), Пилиповић 1, Радановић (кап), Стојановић 2, Димитријевић 7, Л. Павловић, Јовановић, Златановић (10 одбрана / 1 седмерац), Дистол, Миленковић 1, Баруџић 3, М. Павловић, Вучковић 5, Радовановић (4 одбране), Констандиновић 4 (тренер И. Петковић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 3 одбране), Николић, Подрашчић 1, Ћоровић 3, Вокши 4, Аничић 5 (3), Јестровић 3, Дражић (3 одбране), Миљаковић 2, Мирић, Павић 2, Стојић (2 одбране), Теодоровић 5, Мандић 2, Ивошевић, Бећировић 1 (тренер: Д. Петковић).

МВП  играч  утакмице:  Никола Радовановић  (Динамо)