ЦРНО – БЕЛА ”БАЊИЦА”

У малом градском дербију екипа које као домаћини играју у рукометном храму на ”Бањици” победа је заслужено припала подмлађеном саставу Партизана који је у завршници сусрета казнио бројне промашаје и грешке искуснијих ”витезова”. Тако су црно-бели са новом победом напустили доњи дом на табели, а уздрманим Врачарцима оставили да изанализирају разлоге новог пораза претрпљеног ове јесени скоро на индентичан начин као и два претходна.

У припреми за ову утакмицу несумњиво је било да су оба тренера доста тога знала о игри противника, и да су зато са мало чиме могли да изненаде једни друге. На почетку домаћини су имали изненађујуће слабу реализацију што гости користе да преко најбољег стрелца утакмице Бандуке поведу са 2:4 (8.мин). Следи период када новајлија Врачараца Дражић са неколико одбрана, међу којима и седмерац, омогућава саиграчима да крену чешће и презизније да погађају мрежу противника и тако они буду ти који стичу предност (5:4 – 13.мин; 8:6 – 20.мин; 10:8– 25.мин). То што предност ”витезова” није била већа од два гола заслуга највише припада голману црно-белих Илићу који је одбранио неколико изгледних прилика својих некадашњих саиграча. Ипак завршница полувремена припала је Обилићу који је тада оправдао улогу фаворита у овом сусрету.

Почетак другог дела утакмице био је скоро пресликан као са Динамом и Металопластиком, када ”витезови” имају у неколико наврата предност од два гола (17:15 – 33.мин; 19:17 – 40.мин; 21:19 – 43.мин), да би потом, чак и са играчем ”више”, пропустили изгледне прилике да
стекну три гола предности и тако неискусног ривала доведу у озбиљне проблеме. На велико изненађење и разочарање својих присталица домаћини су дозволили гостима да се више пута извуку из тих критичних ситуација захваљујући пре свих најбољем појединцу утакмице голману Илићу, а у нападу свестраном Минићу и прецизном Бандуки, и тако преокрену резултат после дужег времена у своју корист (22:24 – 50.мин). Од тог тренутка па до краја утакмице предност гостију се само увећавала јер су играчи Обилића пропуштали и најизгледније прилике да затресу мрежу Партизана или чиниле несхватљиве грешке након чега су примали јефтине голове (23:27 – 53.мин; 25:30 – 55.мин; 25:32 – 57.мин). Ни многе измене, ни тајм-аути тренера Петковића нису пуно тога допринели да се заустави мотивисани противник, осим што је у завршници сусрета са неколико везаних голова избегнут убедљивији пораз.

За разлику од претходна два пораза против екипа из Панчева и Шапца које ове сезоне слове за главне фаворите у Супер лиги, овај ненадани пораз ”витезова” од никад млађег и неискуснијег Партизана озбиљно је упалио аларм да се предстојећа ЕХФ пауза максимално радно искористи за исправке евидентних слабости које се понављају из утакмице у утакмицу.

РК ОБИЛИЋ – РК ПАРТИЗАН 28 : 32 (15 : 13)

Сала: СЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 500.
Судије: Ђорђе Јевтић (Лазаревац) – Милош Јевтић (Лазаревац)
Седмерци: Обилић 2 (2) Партизан 3 (1)
Искључења: Обилић 8. мин Партизан 10. мин

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 2 одбране), Николић, Подрашчић 1, Ћоровић 2, Ђорђевић, Вокши 5 (2), Аничић 5, Јестровић 1, Дражић (11 одбрана),
Миљаковић, Мирић 3, Павић 2, Теодоровић 1, Мандић 7, Ивошевић 1,
Бећировић (тренер Д. Петковић).

ПАРТИЗАН: Илић (14 одбрана), Бандука 11 (1), Грубић, Радовановић 5,
Јелић, Ерић 1, Стевановић (кап) 1, Минић 6, Трнавац (1 одбрана),
Микић, Пижурица, Јовановић, Кешељевић 1, Мићић 2, Шотић 5 (тренер: Б. Бутулија).

МВП играч утакмице: Михаило Илић (Партизан)