БУЂЕЊЕ ”ВИТЕЗОВА”

Након ”поста” од четри кола ”витезови” су дошли до целог плена и
тако најавили да је период слабих резултата вероватно иза њих. До
победе у дербију зачеља гости су дошли пре свега захваљујући добрим
учинком својих чувара мреже као и прецизном Аничићу, иначе најбољем појединцу ове утакмице. И поред победе, остварене бољом игром у другом полувремену, утисак је да ”витезови” још нису на нивоу игре какава се од њих са правом очекује.

Почетак утакмице протекао је у благој доминацији гостију који су због
неколико промашених ”зицера” након шест минута игре стекли предност од само два гола (3:5). У том периоду истако се успешним одбранама млади Филип Дражић, да би потом његов колега на голу домаћих Милош Вуковић био најзаслужнији за потпуни преокрет резултата у корист своје екипе (10:6 – 19.мин). Све то ипак није толико пореметило ”витезове” који највише захваљујући споменутом Дражићу, упорном Мандићу, непогрешивом Аничићу и рационалном Ивошевићу почињу полако да смањују заостатак најављујући тако узбудљив даљи ток утакмице (12:8 – 21.мин; 13:9 – 23.мин; 14:12 – 25.мин; 14:14 – 27.мин). До краја полувремена Врачарци су стекли минималну предност (15:16), која је несумњиво морала бити већа да су искоришћена у задњем минуту још два ”зицера”, од укупно девет, колико су их промашили у првих 30. минута.

Уласком у игру, по први пут на утакмици, искусног Ћоровића напад
”витезова” добија на сигурности и разноврсности што се одражава на
даље кретање резултата (16:18 – 32.мин; 18:22 – 39.мин; 21:28 – 47.мин). Пробао је за то време стратег ”рудара” Ајдачић променама зонске одбране некако да заустави разигране ”витезове”, али мало тога је полазило за руком његовој екипи. Ипак, подршка од бучне публике, и пад концентрације у одбрани гостију, доносе домаћину прилику да смањи прилични заостатак што они почињу углавном и да материјализују (24:28 – 50.мин; 27:30 – 53.мин). Да не дође до нервозне и неизвесне завршнице утакмице, чији је крајњи исход био од велике важности за оба ривала, побринуо се капитен ”витезова” Радовић одбранивши шутеве са седам метара најискуснијим играчима ”рудара” (Милошевић 2, Тица 1). Иако су последњи пут на овој утакмици затресли мрежу одличног Вуковића у 57. минуту (28:32), у преосталом времену гости су, пре свега на бољи квалитет, сигурно
одржали предност која им је донела нове бодове и помак ка средини
табеле.

Колико ће ова победа у Костолцу донети на мотивацији и значењу
”витезовима” видеће се већ у наредном колу када ће угостити дебитанта из Новог Пазара, једно од пријатнијих изненађења у досадашњем делу такмичења.

РК РУДАР – РК ОБИЛИЋ 29 : 32 ( 15:16 )

Сала: СЦ ”Костолац”.
Гледалаца: 500.
Судије: Вања Антић (Београд) – Јелена Јаковљевић (Београд)
Седмерци: Рудар 5 (1) Обилић 2 (0)
Искључења: Рудар 8. мин Обилић 6. мин

РУДАР: Деспотовић, Радисављевић, Аврамовић 1, В. Вуковић 1, Тица 3,
Милошевић (кап) 7 (1), Мурина, М. Вуковић (15 одбрана / 2 седмерца),
Стајковић, Мрвовић 6, Ђорђевић, Мирковић 3, Недељков 5, Божић 3,
Мердовић (тренер Д. Ајдачић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 4 одбране / 3 седмерца), Подрашчић 3, Ћоровић 2, Вокши 2, Аничић 11, Јестровић 1, Дражић (13 одбрана / 1 седмерац), Миљаковић, Мирић, Павић 3, Теодоровић 1, Мандић 5, Касаловић, Ђорђевић, Ивошевић 4, Бећировић (тренер: Д. Петковић).

МВП играч утакмице: Растко Аничић (Обилић)