ПАЗАРЦИ КУЋИ ПЕВАЈУЋИ

Након истека задњих секунди меча и последњег звиждука међународног судијског пара са неким изненађујуће дискутабилним одлукама, заорила се паркетом на Бањици, а након тога и у свлачионици гостију из Новог Пазара, победничка песма и велика радост за остварену пету, узастопну, победу ове јесени. Тако су дебитанти у најелитнијем нашем рукометном такмичању потврдили да представљају најпријатније изненађење, оправдано истичући кандидатуру за пласман који води у плеј-офф. На другој страни ”витезови” су испољили низ слабости са чијим понављањем из кола у коло доводе озбиљно у питање остварење планираних такмичарских циљева у овој сезони. Криза у игри, посебно одбране, је на забрињавајућем нивоу, а пласман на зачеље табеле, након одигране половине утакмица из јесењег дела, је озбиљно упозорење Врачарцима да је крајњи тренутак да се у ходу престроје пре свега у одговорнијем извршењу ионако скромном броју планираних тренажних активности за овај ранг такмичења, што је по окончању утакмице констатовао и тренер гостију Недељко Матић.

Од самог почетка утакмице и блиц вођства гостију (0:3 – 3.мин) скромно попуњено гледалиште видело се да ће домаћини имати пуно проблема са квалитетном првом поставом гостију из Пазара. Даље следи период игре ”витезова”, буквално пресликан као у претходном колу у Костолцу, када преко Чоровића брзо окрећу резултат на своју страну (5:3 – 9.мин). Затим противник, као и Рудар недељу дана раније, серијом од 5:1 поново долази до предности од три гола (6:9 – 16.мин), стим да су овога пута Пазарци, за разлику од Рудра, они ти који и даље држе игру у својим рукама и најчешће преко Калтака и Славуљице немилосрдно увећавају предност из минута у минут (8:10 – 19.мин; 8:14 – 23.мин; 10:16 – 28.мин). Са забрињавајућим заостатком од чак седам голова (11:18) отишли су пут свлачионице анемични 30.”витезови” након првих 30 минута.

Ни почетак наставка утакмице није присталицама ”витезова” донео наду а неки озбиљнији преокрет резултата јер су гости увећавали већ и онако велику предност (12:19 – 35.мин; 14:21 – 40.мин; 15:24 –
43.мин). Након тога са неколико измена у постави на терену, уз пар
успешних одбрана капитена Радовића, ”витезови” су донекле стопирали атаке мотивисаних гостију што је резултирало и смањењем заостатка (20:25 – 51.мин). Тешко је закључити како би се тада помало успаничени гости снашли до краја утакмице да су домаћини били прецизнији у ситуацијама када су гости играли са играчем ”више” у пољу оставивши небрањен свој гол. У таквом односу снага у пољу чак ШЕСТ (6) пута домаћи играчи (3-0) и голмани (3-0), нису успели да погоде небрањену мрежу гостију. Са бољом прецизношћу код ових ”зицер” прилика несумњиво да би завршница утакмице била узбудљивија и стреснија за госте. Овако су им деконцентрисани домаћини само олакшали да дођу до сигурне и убедљиве заслужене победе чији је идеолог вечерас био свестрани Златко Ракић.

Времена за неке дуже анализе и радикалније потезе код ”витезова” баш и нема, првенство се захуктало и већ у наредном колу поново ће бити домаћини, овог пута црвено-белим комшијама који такође играју у променљивој форми, са два бода више на конту. За очекивати је да пре свих играчки погон, којем не мањка квалитет и искуство, збије редове и мотивисаније и одговорније приступи припремама за нови градски дерби.

РК ОБИЛИЋ – РК НОВИ ПАЗАР 23 : 31 (11 : 18)

Сала: СЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 200.
Судије: Иван Мошорински (Нови Сад) – Александар Панџић (Зрењанин)
Седмерци: Обилић 2 (2) Нови Пазар 3 (3)
Искључења: Обилић 2. мин Нови Пазар 8. мин

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 8 одбрана), Подрашчић, Ћоровић 3, Ђорђевић,
Вокши 2, Аничић 4 (2), Јестровић 3, Дражић (2 одбране), Миљаковић 2,
Стојић, Павић 3, Теодоровић, Мандић, Касаловић, Ивошевић 5, Бећировић 1 (тренер Д. Петковић).

НОВИ ПАЗАР: Гемаљевић 1 (7 одбрана), Жујовић 2, Угљанин, Радивојевић 5, Арифовић, Сефовић, Ћосовић (кап), Црновршанин, Међедовић 1, Мекић, Ракић 5, Грујичић, Калтак 8 (3), Славуљица 6, Шапоњић 3, Цмиљановић
(тренер: Н. Матић).

МВП играч утакмице: Златко Ракић (Н. Пазар)