РЕМИ НА БАЊИЦИ

Након тешке рововске борбе два градска ривала ”витезови” су голом
Аничића, који тренутак пре последњег звука сирене, поравнали први и једини пут резултат и тако дошли до бода који треба да им представља велики подстрек за оно шта их чека у првенству до краја ове године. На другој страни клупа и цео погон црвено – белих били су, након последњег погодка најбољег појединца у мини дербију Београда, у шоку и неверици како су остали без другог бода обзиром да су од почетка сусрета имали сталну предност.

Постаје већ симптоматично како ”витезови” превише опуштено и без
жара почињу утакмице дозвољавајући противнику да врло лако стекне осетну предност, а да се гледаоци нису још ни сместили на своја места (0:4 – 5.мин, 2:7 – 11.мин). Тек након тога ”пробуђени” домаћини почињу нешто озбиљније да парирају прецизнијим гостима предвођених првим стрелцем и некадашњим ”витезом” Бугариновићем. Међутим до неког озбиљнијег преокрета на семафору не долази иако је заостатак домаћих у два наврата био сведен на два гола (7:9 – 18.мин; 8:10 – 19.мин). Несумњиво да би даљи ток утакмице био неизвеснији, и за њих повољнији, да нису у првих 30. минута промашили чак три седмерца, као и да су боље користили ситуације када су били са играчем ”више” у пољу. Овако изабраници селектора Перуничића користе пропусте ”витезова”, посебно у одбрани, да до краја полувремена одрже почетно вођство (12:16) и тако на одмор оду много задовољни.

Поуке, и колико је то могло за кратки период одмора да се све сагледа,
биле су ипак сврси сходне у тој мери да су друго полувреме ”витезови” почели одлучније и борбеније. Искусни Ћоровић својим уласком постаје стална опасност по гол гостију било као стрелац, асистент саиграчима или играч кога противник једино може да заустави прекршајем за најстрожу казну. Подстакнути игром Ћоровића његови саиграчи налазе мотиве, како у нападу тако и одбрани, што се одражава и на сам резултат (21:22 – 45.мин; 23:24 – 48.мин). Међутим бољитак у игри ”витезова” није у потпуности збунио госте који након два тајм-аута успевају и даље да имају обећавајућу резултатску предност (23:26 – 50.мин; 27:30 – 56.мин; 28:31 – 58.мин). У преосталом времену до краја сусрета ипак ”витезови” налазе снаге и нерава да, чини се по мало и уљуљканог противника, изненаде фанатичном борбеношћу у одбрани и успешном реализацијом указаних прилика, и да описаним погодком Аничића у самој завршници утакмице приреде радост себи и својим присталицама.

Несумњиво да остварени реми у сусрету са реномираним противником, који им је иначе дужник за два претрпљена пораза у претходној сезони, представља велики подстицај ”витезовима” да у наредним утакмицама остваре резултате који ће их покренути ка горњим позицијама на табели, које по квалитету сигурно и заслужују.

РК ОБИЛИЋ – РК ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 31 : 31 (12 : 16)

Сала: СЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 300.
Судије: Ђорђе Јевтић (Лазаревац) – Милош Јевтић (Лазаревац)
Седмерци: Обилић 9 (6) Црвена Звезда 3 (3)
Искључења: Обилић 4. мин Црвена Звезда 12. мин

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 5 одбрана), Подрашчић, Ћоровић 5 (2), Ђорђевић, Вокши 7 (5), Аничић 9, Јестровић 1, Дражић, Миљаковић, Мирић 1, Стојић (1 одбрана), Павић 5, Теодоровић 1, Мандић, Ивошевић 2, Бећировић (тренер Д. Петковић).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чоловић (6 одбрана – 1 седмерац), Пешић 2, Хорват,
Лазић, Николић 3, Туфегџић, Љубеновић (1 седмерац), Љубојевић 2
(кап), Бугариновић 8 (3), Панић, Димић 2, Херцеговац 3, Поповић,
Ђорђијевић 4, Стошљевић 3, Јокић 4 (тренер: Н. Перуничић).

МВП играч утакмице: Растко Аничић (Обилић)