ПРЕСЛИШАН ФЕЊЕРАШ

У дуелу са ”фењерашем” из Позеге ”витезови” су оправдали улогу
апсолутног фаворита и у комбинованом саставу остварили најубедљивију победу ове јесени. Тако су се домаћину реванширали за неочекивани пораз који су доживели од њих у претходној сезони, уз проверу тактичких замисли тренера Петковића, како у одбрани тако и у нападу.

Уводни део сусрета протекао је у лаганом ритму када су домаћини
пружили оптималан отпор гостима из Београда (1:2 – 5.мин; 3:4 – 9.мин; 4:6 – 14.мин). Тај период игре обележио је пре свих, серијом успешних одбрана, најстарији актер ове утакмице голман ”витезова” Александар Стојић. До краја полувремена ангажованом игром у зони, која је успешно заустављала нападе домаћих предвођене њиховим првим стрелцем Павићем, напад ”витезова” је почео чешће да погађа мрежу противника, у чему су предњачили Ивошевић и Подрашчић. Резултат такве игре била и осетна предност гостију након првих 30. минута (8:14).

И у наставку утакмице однос снага на терену био је непромењен, стим
да су код ”витезова” на сцену ступили нови играчи. Ћоровић је још
једном приказао разноврсни репертоар својих асистенцијасаиграчима код постизања голова, млади Дражић наставио са успешним одбранама тамо где је стао искусни Стојић, док је донекле нишанске справе наштеловао један од најбољих стрелаца лиге Аничић. За то време уложио је младолики састав домаћих максималан напор да избори што подношљивији пораз, што му је делимично и полазило за руком, посебно у периоду од 40 до 52. минута (10:20 – 40.мин; 14:24 – 52.мин). Несумњиво да им је у томе доста ”помогао” повремени пад концентрације у ”зицер” приликама првог стрелца утакмице Аничића, да би ипак након последњег
судијског звиждука били задовољни и једни и други. Гости, јер су
углавном успешно реализовали планиране замисли свога тренера и уједно осетно смањили негативну гол разлику, а домаћини што су повремено успешно парирали, како рекоше врло квалитетним гостима.

Новом победом ”витезови” настављају да потврђују да им је
несумњиво место у горњем делу суперлигашког каравана, а прилику за ново доказивање имаће у наредном колу када ће угостити старог ривала из Аранђеловца.

РК СЛОГА ЗФ – РК ОБИЛИЋ 16 : 29 ( 8 : 14 )

Сала: Хала спортова.
Гледалаца: 150.
Судије: Милош Јевтић (Лазаревац) – Ђорђе Јевтић (Лазаревац)
Седмерци: Слога ЗФ 3 (2) Обилић 4 (2)
Искључења: Слога ЗФ 6. мин Обилић 6. мин

СЛОГА ЗФ: Јовановић 1, Вељовић 2, Маринковић 5 (1), Павић 1 (1),
Алексић, Филиповић, Павловић 3, Стевановић, Марјановић (кап) 1,
Живановић 2, Аћимовић, Давидовић 1, Димитријевић (5 одбрана / 1
седмерац), Потпарић (4 одбране), Мићовић (тренер Д. Таврић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 1 одбрана / седмерац), Подрашчић 3, Ћоровић, Вокши 1, Аничић 10 (2), Јестровић 3, Дражић (7 одбрана), Миљаковић, Мирић 2, Павић 3, Стојић (8 одбрана), Јовановић, Радовановић, Ђорђевић, Ивошевић 5, Бећировић 2 (тренер: Д. Петковић).

МВП играч утакмице: Растко Аничић (Обилић)