БОДОВИ ОСТАЛИ НА СЕВЕРУ БАЧКЕ


Ни друго узастопно гостовање ”витезова” у дуелима са екипама из Војводине није завршено онако како су они и њихове присталице потајно очекивали. После пораза у Кикинди, након два дана одмора, на новом гостовању Београђана бодови су поново припали домаћој екипи. У историји нашег рукомета никада краћа пауза између две полу сезоне (три дана) није донела ништа доброг ”витезовима”, који што због повреда (Миљаковић, Подрашчић), што због радних обавеза (Ћоровић, Теодоровић), у првом колу пролећног дела, опет нису могли да наступе у најбољем издању.

Као у претходним утакмицама њихов почетак био је, што се тиче игре ”витезова”, скоро пресликан, што значи у напраду се лопта олако губила због слабог шута или техничких грешака, да би на другој страни нападачи ривала углавном без већих потешкоћа погађали мрежу гостију. Већ тада присутнима пажњу је скренуо на своје шутерско умеће најбољи играч ове утакмице Стефан Јанковић. И поред видљивих слабости у својој игри ”витезови” су имали донекле за њих повољан резултат (3:3 – 6.мин; 8:7 – 12.мин; 10:8 – 17.мин). Међутим њихови несигурни или исхитрени напади, уз порозну одбрану, омогућавли су домаћину да своју предност не само задржи него и увећа (13:9 – 25.мин; 14:10 – 26.мин). Значајан допринос у свему томе дао је успшним одбранама и млади чувар мреже Спартака Арђелан. Када се све сабере очигледно да је предност домаћина од четри гола, након 30. минута игре, била сасвим заслужена.

У наставку утакмице кренули су ”витезови” енергичније и са мање изгубљених лопти, али су били и даље у резултатском заостатку, и то дуже време, само сада за два гола (16:14 – 34.мин; 18:16 – 37.мин; 20:18 – 41.мин; 22:20 – 46.мин). За то време у више наврата нису успевали да што због пада концентрације или због константног мањка играча у пољу за игру (укупно 18.минута са једним или два играча мање), да ухвате потпуни прикључак и опасније запрете чети искусног тренера Лаковића. Управо тада новим головима успевао је тандем Јанковић – Шукић да сачува угрожено вођство и тако донесу својој екипи мирнију завршницу (24:20 – 49.мин). Иако су уложили, онолико колико су могли, труда и напора да избегну нови пораз, ”витезови” нису имали довољно расположених играча у континуитету за тако нешто, па су другу половину првенства започели поразом коме су на свој начин допринеле и несигурне судије, што ни у ком случају не сме бити и изговор за неуспех у Суботици.

У години на заласку преостало је ”витезовима” да одиграју, као домаћини, још утакмицу са лидером из Панчева у суботу од 20.30 часова, па да оду на преко потребни физички и психички опоравак, зашта и неће имати баш превише времена, јер их већ првог викенда у фебруару чека наставак пролећног дела првенства..

РК СПАРТАК ВОЈПУТ – РК ОБИЛИЋ 28 : 24 ( 16 : 12 )

Сала: Хала ”Дудова шума”.
Гледалаца: 250.
Судије: Марко Секулић (Панчево) – Владимир Јовандић (Панчево)
Седмерци: Спартак ВП 4 (4) Обилић 1 (0)
Искључења: Спартак ВП 12. мин Обилић 18. мин

СПАРТАК ВП: Росић, Пеић Тукуљац, Шукић 7, Јанковић 10, Спремо,
Којадиновић 3, Пјевалица, Каран 4 (4), Петровић 3, Куртеш 2, Максић, Леовац 1, Стефановић, Арђелан (9 одбрана / 1 седмерац), Абаџић (кап – 3 одбране ), Ристић (тренер С. Лаковић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 4 одбране), Радовановић, Вокши 2, Аничић 6, Јестровић, Дражић (3 одбране), Мирић 4, Павић 1, Стојић, Митић, Мандић 4, Милутиновић 2, Ђорђевић 1, Ивошевић 4, Бећировић (тренер: Д. Петковић).

МВП играч утакмице: Стефан Јанковић (Спартак ВП)