ЛИДЕР ОПРАВДАО ПОЗИЦИЈУ

Првак јесењег дела Супер лиге, новом победом у дугом колу пролећног дела, оборио је рекорд у броју везаних победа (тринаест) у најелитнијем такмичењу Србије, и тако потвдио своју апсолутну домибацију у овој сезони. У дуелу са некомплетним саставом ”витезова” Панчевци су демонстрирали сигурност и спремност да
лидрерску позицију задрше и у преосталом делу такмичења, што ће им према приказаним играма, и саставу са којим располажу, то несумњиво и поћи за руком.

Након два претходна, за рукометну јавност, помало изненађујућа пораза ”витезови” су доста покварили утисак о стварним својим могућностима обзиром да је реч о скоро пресликаном саставу који је у претходнојсезони био најпријатније изненађење у Супер лиги. Низ слабих резултата у смирај 2018. године закључен је убедљивом победом водеће екипе Динама која је свих шездесет минута одиграла у истом ритму, недајући домаћинима наду да би могли евентуално да приреде рукометну сензацију. Предвођени одличним младим Радовановићем на голу, гости су преко искусних интернационалаца Димитријевића, Вучковића, Милошевића и Костадиновића, пред изузетно малим број гледалаца у снегом окованој Бањици, демонстрирали сву лепоту рукометне игре. Додуше, успевали су ”витезови” да на почетку сусрета буду равноправан такмац (4:5 – 10. мин; 8:9 – 17. мин), када је идскочио ”пуцачки” расположени Ивошевић. Након тога искусни гости стичу осетнију предност јер су, углавном преко прецизног Димитријевића, успешно материјализовали део изгубљених лопти домаћих играча (9:13 – 23. мин). Предност од четри гола гости су задржали до краја првог полувремена, јер је морал ”витезова” још био на задовољавајућем нивоу.

Они који су боље упознати са проблемима које тренер Петковић има са својом екипом у виду свих врста одсуствовања њених играча са тренинга, реално нису гајили неку наду да ће наставак утакмице донети неки резултатски бољитак ”витезовима”. Успевали су домаћини на почетку другог полувремена да одржавају стечени минус (14:17 – 33. мин; 16:20 – 38. мин) да би затим голман Радовановић низом успешних одбрана омогућио саиграчима да се убедљиво ”одлепе” (16:23 – 44. мин; 18:27 – 49. мин; 20:30 – 52. мин). Тада је у сивилу игре ”витезова” једина светла тачка био на позицији пивота Мирић, који је тако потврдио квалитет за то место у нападу који датира из његових млађих дана. До краја сусрета тренерски презимењаци дали су прилику да омиришу суперлигашки барут играћи са мањом минутажом, где треба нагласити погодак најмлађег играча у оба састава, из редова Обилића талентованог Сергеја Митића (2001.).

Несумњиво да је престојећа пауза до наставка такмичења (2/3. фебруар 2019.) више него добро дошла Врачарцима да се опораве, престроје и спреме да оправдају углед који уживају међу љубитељима рукомета, јер сигурно да је десета позиција на табели, након одиграних 13. кола, нереалан одраз њихових стварних могућности.

РК ОБИЛИЋ – РК ДИНАМО 25 : 36 (12 : 16)

Сала: УСЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 100.
Судије: Вања Антић (Београд) – Јелена Јаковљевић (Београд)
Седмерци: Обилић 2 (1) Динамо 4 (4)
Искључења: Обилић 8. мин Динамо 8. мин

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 5 одбране / седмерац), Митић 1, Ћоровић 2, Ђорђевић 1, Аничић 4 (1), Јестровић, Дражић (5 одбрана), Мирић 5, Јовановић, Павић 2, Теодоровић, Милутиновић 3, Мандић 1, Касаловић, Ивошевић 5, Бећировић 1 (тренер Д. Петковић).

ДИНАМО: Златановић, Милошевић 5 (4), Пилиповић 5, Стојановић, Радановић (кап), Дистол, Баруџић 3, Радовановић (17 одбрана / седмерац), Вучковић 2, Јовановић 1, Савић 3, Миленковић 2,. Јездимировић 2, Павловић 1, Димитријевић 9, Костандиновић 3 (тренер: И. Петковић).

МВП играч утакмице: Иван Димитријевић (Динамо)