”НЕГОСТОЉУБИВИ” ШАПЧАНИ

Након паузе од само 49. дана настављено је такмичење у Супер лиги, а ”витезови” су се запутили пут Шапца на мегдан неугодним и амбициозним домаћинима, који не скривају аспирације за највиши пласман. Након свега приказаног пред публиком, која је и те како упућена у тајне ове игре, очито је да је иста отишла кућама више него задовољна са оним што су им њихови љуимци презентовали. Разлога за обострано задовољство домаћина је тим веће јер су сигурно и сами изненађени високом победом над гостима који су их иначе на претходној утакмици у Шапцу оставили без бодова.

Од почетка се видело да су ”пластичари” добро скаутирали противника чије су нападе у самом зачетку прекидали узастопним фауловима не дозволивши им тако превише простора за спровођење замишљених акција. Резултат такве агресивне игре у зони је било често довођење гостију у фазу ”пасиве” чиме су лакше долазили до лопте и стицања сигурног вођства од 4:1 (11.мин). Томе је велики удео дао својим одбранама перспективни голман Јандрић који је у првом делу утакмице одбранио играчима Обилића три шута са седам метара. На другој страни у нападу
домаћих црногорски интернационалац Игор Радојевић био је нерешив за зону ”витезова” и највише захваљујући њему водили су ”пластичари” убедљиво (8:3 – 20.мин). Покушали су гости изменама да ухвате прикључак за мотивисаним домаћинима, па је тако у једном краћем периоду уласком Ћоровића, успостављена резултатска равнотежа (9:5 – 23.мин), да би затим њихове наде гасио одлични Јандрић заустављајући им шутеве и из најизгледнијих прилика. Користили су домаћини скоро сваку грешку Обилића да је претворе у нови погодак, па је одраз таквог односа снага и њихово убедљиво вођство након првих 30. минута (15:9).

И у наставку утакмице није се ништа битно променило у догађањима и односу снага на терену. Уместо одличног Јандрића нове главобоље гостима сада је задавао његов заменик на голу Будовић, а у нападу су се ”такмичили” у броју постигнутих голова репрезентативац Србије Воркапић и на другој страни Матичић. Трудио се, и донекле у томе успевао, голман ”витезова” Дражић да му се мрежа мање тресе, али тако нису мислили, бодрени од публике, и домаћи играчи па су се скоро
сви и уписали у стрелце, и како је време одмицало њихова предност се увећавала (19:11 – 37.мин; 22:13 – 42.мин; 28:18 – 53.мин). Повремени бљесак Аничића и Теодоровића били су недовољни за озбиљније смањење већ приличног заостатка, тако да су домаћини сусрет окончали највећом предношћу колику су је већ пре тога имали у два наврата(32:20–58.мин; 33:21–59.мин).

Намеће се као закључак да су ”витезови”, ако не да избегну, оно морали да смање превисоки пораз. Нема пуно освртања за оним шта је било, већ треба да се најозбиљније засучу рукави и само редовношћу и радом на тренинзима, што пре достигне ниво форме по чему су у претходној сезони били цењени било ко да је био на другој половини терена. Нова искушења их већ очекују у наредном колу када ће угостити екипу Мокре Горе из Зубиног Потока са Косова.

РК МЕТАЛОПЛАСТИКА – РК ОБИЛИЋ 34 : 22 ( 15 : 9 )

Сала: Спортска хала ”Зорка”.
Гледалаца: 500.
Судије: Милош Јевтић (Лазаревц) – Ђорђе Јевтић (Лазаревац)
Седмерци: Металопластика 3 (2) Обилић 8 (5)
Искључења: Металопластика 6. мин Обилић 2. мин

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Будовић (9 одбрана), Воркапић 7 (2), Писарић 1, А. Бабић 1, Дошен 2, Бомаштар, Радојевић 7, Јандрић 1 (10 одбрана – 3 седмерца), Ђукић 5, Матичић 7, Тодоровић 1, Рашић (кап), Милић 1, Тркуља 1, Д. Бабић (тренер С. Лаковић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 1 одбрана), Николић, Вокши, Подрашчић, Ћоровић 5 (2), Аничић 4, Јестровић 1, Дражић (6 одбрана), Миљаковић, Мирић, Павић 5, Дотлић 2 (1), Милутиновић, Теодоровић 4, Ивошевић, Бећировић 1 (тренер: Д. Петковић).

МВП играч утакмице: Игор Радојевић (Металопластика)