БУЂЕЊЕ ”ВИТЕЗОВА”

У дербију клубова који су тренутно позиционирани у доњем делу
суперлигашког каравана, ”витезови” су, након неколико везаних
пораза, дошли до врло важних бодова и тако најавили боље резултате у преосталих седам кола. Очито је да су се оба ривала добро спремила за овај сусрет и да су од самог почетка њихови тренери имали конкретне задатке за своје изабранике. Међутим, на развој догађања на терену доста су утицали, од првих минута, својим одбранама голмани Дражић код домаћих, и придошлица код гостију искусни Милојковић, па је тако њихов учинак у приличној мери био од великог значаја за крајњи исход ове узбудљиве утакмице.

Кренули су ”витезови” мотивисано и борбено што се одмах одразило и на почетни резултат (4:1 – 8.мин). Већ тада је млади Дражић са
неколико успешних одбрана дао ветар у леђа саиграчима да успешније налазе пут до мреже 15 година старијег голмана гостију, који су само захваљујући његовим одбранама успевали да одрже њима охрабрујући заостатак (5:3 – 15.мин, 8:5 – 20.мин). У том периоду у одбрани домаћих су, уз Дражића, доминирали Ивошевић и Бећировић, док је напад након успешних креација Миљаковића и Мандића, преко првог стрелца Аничића, до краја полувремена обезбедио ”витезовима” пристојну предност пре одласка на одмор (15:9).

Очито да је искусни тренер екипе из Зубиног Потока Зоран Ивић у
полувремену дао нове конкретне задатке својој екипи не би ли спречили још чвршћом одбраном да смање приличан заостатак коме је доста допринео и број примљених голова из контранапада домаћих. У томе су гости донекле успели захваљујући и већој ротацији играча Обилића натерену, па је тако након њиховог убедљивог заостатка (18:10–37.мин) убрзо на на семафору стајало 19:15 (43.мин). Повратком на терен носилаца игре и резултата из првог полувремена, поново је почела да се увећава предност домаћина и то пре свих највише захваљујући, уз Дражића, надахнутом Миљаковићу и прецизном Аничићу (24:18 – 52.мин; 26:19 – 55.мин). Тако су ”витезови” одолели последњем покушају гостију да нешто промене у своју корист, али очито је било да су ово пута за противника имали мотивисанијег и квалитетнијег ривала, и да ће нове бодове морати да потраже у некој од наредних утакмица, пре свега на домаћем терену.

Овом победом ”витезови” су изашли из серије негативних резултата, а
колико ће она добити на значају и реалности видеће се већ на следећој утакмици против градског ривала Партизана, са којим се састају наредне суботе на Бањици од 20.45 часова.

РК ОБИЛИЋ – РК МОКРА ГОРА 29 : 22 (15 : 9)

Сала: УСЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 150.
Судије: Вања Антић (Београд) – Јелена Јаковљевић (Београд)
Седмерци: Обилић 5 (3) Мокра Гора 4 (3)
Искључења: Обилић 8. мин Мокра Гора 6. мин

ОБИЛИЋ: Стојић (кап – 3 одбране), Подрашчић 2, Митић, Ћоровић, Вокши, Аничић 11 (3), Јестровић, Дражић (13 одбрана), Миљаковић 6, Мирић, Дотлић 1, Теодоровић 2, Милутиновић, Мандић 4, Ивошевић 3, Бећировић (тренер Д. Петковић).

МОКРА ГОРА: Крстић (1 одбрана), С. Томовић, Гаљак, Бишевац 1, Р.
Томовић (кап) 1, Алексић 4, Милић 5, Милојковић (10 одбрана /
седмерац), Николић, Ерић, Д. Касаловић 3, А. Касаловић, Раденковић,
Симовић, Утвић 7, Станковић 1 (тренер: З. Ивић).

МВП играч утакмице: Филип Дражић (Обилић)