“ВИТЕЗОВИ” СЛАВИЛИ

У малом градском дербију, у драматичном финишу ”витезови” су пре
свега захваљујучи сјајним одбранама капитена Горана Радовића освојили оба бода, а како рекоше и поражени, заслужено. Био је то фајтерски сусрет ривала који много тога знају једни о другима, где су до последњих секунди у оптицају била сва три могућа крајња исхода. Сигурно да ће црно-бели дуго памтити ову утакмицу, ако ни по чему другом, а оно по чак пет неискоришћених седмераца, од којих су четири одбранили голмани Обилића.

Након дужег времена ”витезови” су везали два тријумфа и тако
разуверили неверне Томе да су екипа без амбиција, већ да су и даље
екипа за пун респект и поштовање, која се храбро испрсила пред
фаворизованим домаћинима који претендује за плеy–офф. Додуше имао је тренер Бутулија, који је након хирушке интервенције водио екипу уз помоћ штака, одређених здравствених проблема око састава своје екипе за ову утакмицу. Мада су и гости наступили са неколико ровитих играча, све то није ни мало умањило драматику и квалитет игре каква се тек повремено може видети на нашем паркету. Од самог почетка минимално вођство кретало се у корист једне од екипа, тако да своје присталице нису остављали спокојне ни једног тренутка (2:2 – 4.мин; 3:3 – 7.мин;5:5 – 10.мин; 6:7 – 14.мин; 9:8 – 20.мин). Голмани, код домаћих Миленковић и код гостију Дражић, били су у првом плану, док су вихорни Шотић код црно-белих и на другој страни нездрживи Мандић, односно прецизни са 7 метара Аничић, одскакали за нијансу од саиграча. Тек у завршници полувремена ”витезови” су били ти који стичу предност од два гола, прво у 23.минуту (9:11), а затим и 11:13 (30.мин). Након ТА домаћих, на 34 сец пре истека полувремена, пре свега захваљујучи несмотрености и брзоплетости гостију, успели су црно-бели да поравнају реултат (13:13), и тако најаве драматичних и неизвесних других 30 минута.

Друго полувреме домаћини почињу отреситије и прецизнијие када
техничке грешке гостију, чак и са играчем више, материјализују
контрама у сигурнију предност (15:13 – 34.мин; 17:14 – 36.мин; 18:15 –
38.мин). Са ТА и неколико измена покушао је тренер Петковић да поврати сигурност својој екипи, међутим голман Миленковић потврђује свој квалитет и тако држи своју екипу и даље у позитиви (21:18 – 45.мин). Улазак капитена Радовића на гол ”витезова”, и повратак Мандића на терен, представљају велики преокрет у игри њихове екипе. Својим одбранама, односно погодцима, вратили су самопоуздање саиграчима тако да су домаћини ти који све ређе тресу мрежу гостију (22:20 – 48.мин; 23:22 – 51.мин). У тренуцима када су остајали због искључења са мање играча у пољу Радовић је уписао поред одбрана тешких удараца споља или ”зицера”, и одбране два седмерца. Мада су црно-бели имали предност од два гола (24:22 – 54.мин) несигурност се увукла у њихове редове, поред реченог и због надахнуте игре одбране гостију. Резултат свега тога је и прво поравнање резултата у другом полувремену (24:24 – 56.мин). У преосталом времену максималном борбеношћу и залагањем
чували су ривали своје мреже. Голмани успевају да одбране оно што
саиграчи пропусте да спрече, тако да гости након погодка сигурног
Аничића прелазе после дужег времена у вођство (24:25 – 60.мин). Након тога Радовић успешно брани ударац са 9м, да би умор и пад
концентрације код гостију донео домаћину последњи напад како би
евентуално избегао пораз. Узео је тренер Бутулија последњи ТА на
седам секунди пре истека времена, након којега се, буквално трен пре
звука сирене, досуђује седмерац за домаћине. Очито да је перспективни Борис Радивојевић подлегао атмосфери и притиску којем је био изложен након претходно четри већ неискоришћена седмерца своје екипе, тако да га је сјајни Радовић прозрео и сигурно заустави по трећи пут на утакмици најстожу казну, након чега се нашао у букету раздраганих саиграча.

Изузетна рукометна представа која је задовољила сигурно и
најпробирљивије гледаоце, завршена је тако тријумфом ”витезова”
чиме су најавили повратак на позиције где им је сигурно и место, а то
је горњи део табеле. Све то имаће прилику да потврде у наредном колу када ће угостити екипу Рудара из Костолца, са којима ће пре тога у гостима одиграти у среду од 19 часова Куп утакмицу.

РК ПАРТИЗАН – РК ОБИЛИЋ 24 : 25 ( 13 : 13 )

Сала: УСЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 300.
Судије: Миленко Алимпић (Б. Паланка) – Здравко Црњански (Б. Паланка)
Седмерци: Партизан 6 (1) Обилић 5 (5)
Искључења: Партизан 8. мин Обилић 10. мин

ПАРТИЗАН: А. Миленковић (9 одбрана), Бојан Радивојевић, Бандука 5,
Грубић 2, Падежанин 6 (1), Минић, Борис Радивојевић, Нешић, Илић,
Ђуричић (кап), В. Миленковић 2, Стевановић 2, Мићић, Шотић 7, (тренер Б. Бутулија).

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 9 одбрана, 3 седмерца), Вокши, Подрашчић,
Ћоровић, Аничић 7 (5), Јестровић 1, Дражић (7 одбрана, 1 седмерац),
Миљаковић 1, Мирић, Павић 1, Дотлић, Милутиновић 1, Теодоровић,
Мандић 10, Ивошевић 2, Бећировић 2, (тренер: Д. Петковић).

МВП играч утакмице: Ненад Мандић (Обилић)