БЛЕДА УВЕРТИРА

Од 2 међусобна дуела које ће одиграти у размаку од свега пет дана, ” витезови ” су куп утакмицу решили у своју корист. Резултат утакмице на којој је публика за 60 минута видела укупно 69 голова доста говори о квалитету приказаног рукомета. Очито да су тренери Ајдачић и Петковић, гледајући саставе екипа на овој утакмици, предност дали првенственом дуелу ривала који је несумњиво од много већег значаја обзиром на позиције које тренутно Обилић и Рудар заузимају на табели Супер лиге.

Без више стандардних играча у саставима обе екипе кренули су домаћини конкретније и одлучније што им је донело резултатску предност на почетку утакмице (3: 1 – 6.мин, 7: 6 – 11.мин, 10: 7 – 14.мин) где је голман домаћих Вуковић био са својим одбранама главни кривац за резултатски заостатак гостију. На другој страни у нападу домаћих након успешних асистенција саиграча истакао се погодцима млади Никола Јовановић пред којим су голмани ” витезова ” били скоро немоћни. Једини који је госте ” држао ” у игри да не ” остваре ” већи заостатак био је искусни Ћоровић. Међутим, ни измене голмана, ни измене у постави на терену, нису донели бољитак гостима него се напротив, како је време одмицало, њихов минус на семафору увећавао (15:11 – 20.мин, 17:12 – 22.мин). Ипак до краја полувремена успели су некако ” витезови ” да консолидују редове и да бољом игром у зони зауставе канонаду ” рудара ” и на одмор оду са подношљивим резултатом у односу на оно шта су до тада показали, мада су примили чак 19 голова за 30 минута.

Критика за бледу и неубедљиво игра у првом полувремену, коју су гостујући играчи добили од тренера у свлачионици, донекле је дала резултате у наставку утакмице. Заостатак од два гола анулирали су у 34. минуту (19:19), да би се онда играло гол за гол (20:20 – 35.мин, 22:22 – 40.мин). Од тада су ” витезови ” ти који имају предност, а коју у више наврата домаћини успевају да поравнају (25:27 – 46.мин, 27:27 – 50.мин, 28:30 – 51.мин, 30:30 – 53.мин). Најбољи појединац утакмице Ћоровић држао је своју екипу у плусу када год би се домаћини понадали новом преокрету. Ипак искуство и рутина Миљаковић и Ивошевића, у самој завршници сусрета, угасили су домаћој публици наду да ће њихови љубимци наставити низ добрих резултата овог пролећа. Тако се доста слаба, прва од две утакмице, ових ривала окончала победом гостију због чега, колико се могло видети на први поглед, тренер Ајдачић није баш много потресао.

Нови дуел ових противника је у недељу од 18.30 часова када ће гледаоци на Бањици присуствовати несумњиво много квалитетнијој рукометној представи пошто тренутна предност од шест поена у односу на противника ” витезове ” несме да уљуљка, јер само нови бодови гарантују остварење зацртаних циљева.

Овом победом ” витезови ” су се пласирали међу осам најбољих екипа у земљи, ау четвртфиналу Купа за 2018. годину угостиће екипу Металопластике.

РК РУДАР – РК ОБИЛИЋ 33: 36 (19: 17)

Сала: Хала ” Костолац ”.
Гледалаца: 300.
Судије: Иван Мандић (Петроварадин) – Немања Ковачић (Нови Сад)
Седмерци: Рудар 1 (1) Обилић 6 (3)
Искључења: Рудар 4. мин Обилић 10. мин

РУДАР: Вуковић (14 одбрана, 3 седмерца), Татари, Аврамовић 3, Беговић 1, Тица 4, Ђорђевић, Јовановић 9, Стајковић, Џемаиловић, Драгутиновић 6 (1), Милошевић 6 (кап), Мердовић 4, (тренер Д. Ајдачић).

ОБИЛИЋ: Стојић (кап – 4 одбране), Вокс 2, Подрашчић 3, Ћоровић 12 (3), Јовановић, Јестровић 5, Дражић (1 одбрана), Миљаковић 3, Дотлић 1, Милутиновић 1, Теодоровић 3, Мандић 3, Ивошевић 2 , Бећировић 1, Радовановић, (тренер: Д. Петковић).

МВП играч утакмице: Милан Ћоровић (Обилић)