ПОБЕДА ЗА мирније СУТРА

Након победе у Купу пре пет дана у Костолцу, ” витезови ” су иу првенственом дуелу са истим противником остварили победу, доста битну обзиром на позиције које су два ривала заузимала до ове утакмице. Са новом, трећом првенственом, победом у низу ” витезови ” су се ” пребацили ” у зону која гарантује спокојност у доигравању након одиграна 22. кола.

У односу на саставе са којима су ове две екипе одиграли куп утакмицу, и овог пута они су били пилично измењени. Очито да су тренери покушали да сакрију нешто од противника променама у саставима својих екипа, стим што је ту било и последица више силе. Наиме као иу Костолцу у саставу ” витезова ” и овог пута није било неколико стандардних играча. Аничић и Мирић су пропустили оба меча због путовања у иностранство, најбољи појединац куп утакмице Ћоровић одуствовао је овог пута због пословних обавеза, док се у тим вратио Павић, а капитен Радовић нашао се злу нетребало у саставу обзиром да је под терапијом након локалне хирушке интервенције . На другој страни тренер ” рудара ” Ајдачић био је у повољнијем положају јер су му се у тим вратили стандардни играчи В. Вуковић, Недељков и Радисављевић док је због повреде био лишен услуга капитена Милошевића. Значи доста тога било је што тактички, што принудно, истумбано у редовима ривала, стим што су оба дали овој утакмици, због њеног значаја, очекивану предност.

Добро инструисане од својих тренера кренуле су обе екипе, са нагласком на одбрамбене задатке, према ударним иглама у нападима противника. Резултат таквих тактика било је и теже погађање мрежа на обе стране (2: 15.мин, 3: 3 – 10.мин, 6: 6 – 15.мин). Након тог уводног дела где су зоне биле у првом плану на обе стране, уласком искусног Стојића на гол ” витезова ” предност се први пут увећава на два гола у њихову корист (10: 8 – 20.мин). Међутим стрпљиви и упорни гости нису се дали збунити и наведени заостатак одржавају упркос добрим одбранама Стојића (12:10 – 22.мин, 14:12 – 27.мин). Тек у самој завршници полувремена искусни Ивошевић и Павић, са мањком играча у пољу, доносе својој екипи предност са којом могу мирније да уђу у наставак утакмице.

Покушао је стратег гостију Ајдачић да са пар измена унесе сигурност и смањи техничке грешке своје екипе, али му тако нешто баш и није пошло за руком јер се на другој страни разиграо у нападу непредвидиви Ненад Мандић који је, подржан од Миљаковић, стварао себи или саиграчима позиције за погађање мреже солидног Милоша Вуковића (19:14 – 34.мин, 23:18 – 40.мин, 26:19 – 46.мин). Већ тада је малобројним гледаоцима било јасно која екипа ће увећати бодовни салдо са нова два бода, стим што су упорни Костолчани настојали да не претрпе убедљив пораз, што им је донекле и успевало (28:24 – 53.мин). Ипак да не дође до неког изненађења и преокрета није пре свих дозволио расположени Мандић, ау завршници утакмице и млади Дражић на голу, где је заменио повређеног Стојића, тако да су ” витезови ” рутински привели утакмицу у мирну завршницу и заслужено дошли до врло важних бодова.

Са трећим прволигашким везаним тријумфом ” витезови ” могу мирније и опуштеније да уђу у наредне утакмице, где их у наредном колу чека тешко гостовање у Новом Пазару где домаћин, пред својом публиком, веома тешко губи бодове.

РК ОБИЛИЋ – РК РУДАР 32: 26 (17: 12)

Сала: УСЦ ” Вождовац ”.
Гледалаца: 100.
Судије: Марко Секулић (Панчево) – Владимир Јовандић (Панчево)
Седмерци: Обилић 7 (6) Рудар 4 (4)
Искључења: Обилић 10. мин Рудар 10. мин

ОБИЛИЋ: Радовић (кап), Подрашчић 1, Митић, Вокс 3, Јовановић, Јестровић 2, Дражић (5 одбрана), Миљаковић 2, Павић 5, Стојић (7 одбрана), Дотлић, Теодоровић 1, Милутиновић 1, Мандић 10 (6 ), Ивошевић 5, Бећировић 2 (тренер Д. Петковић).

РУДАР: М. Вуковић (9 одбрана, 1 седмерац), Радисављевић, Татари, Аврамовић 4, В. Вуковић, Беговић, Ђорђевић, Тица 2 (кап), Јовановић 7, Стајковић (2 одбране), Џемаиловић, Драгутиновић 8 (4) , Копања, Недељков 5, Мердовић, (тренер: Д. Ајдачић).

МВП играч утакмице: Ненад Мандић (Обилић)