КУП АРХИВИРАН

У четврт финалном дуелу Купа Србије екипа Металопластике дошла је до победе у гостима и тако изборила пласман међу четри најбоље екипе у најмасовнијем такмичењу, у коме су поред њих то остварили још и екипе Динама из Панчева и Радничког из Крагујевца. Четврти полуфиналиста биће бољи из дуела Војводине из Новог Сада и Железничара из Ниша.

”Витезовима” је након тешког првенственог гостовања пре три дана у Новом Пазару, уследио куп меч са тренутно убедљиво другопласираном екипом у Супер лиги. Знали су домаћини за такмичарске амбиције гостију које имају на оба колесека, али упркос свему храбро су им се супроставили. Поново су стартовали мотивисано и стекли предност од два гола (2:0 – 2.мин) чиме су упозорили госте да неће тако лако проћи у саму завршницу Купа. Гости ипак како је време одмицало, предвођени на голу фантастичним јуниорским репрезентивцем Тодором Јандрићем, спретније користе указане прилике да затресу мрежу ”витезова”, и сада су они ти који одржавају предност до два гола (3:5 – 10.мин, 6:7 – 14.мин, 7:9 – 17.мин, 10:11 – 21.мин). Надигравали су се играчи обе екипе у тим тренуцима у рукометним умећима и неупућени би тада тешко могли проценити која се од две екипе боље котира на рукометној сцени. Резултат новог односа снага на терену био је исписан на семафору (11:11 – 22.мин, 12:12 – 25.мин). Ипак захваљујући снажном Дејану Бабићу и стреловитом репрезентативцу Воркапићу гости по истеку првих 30. минута задржвају предност од два гола (13:15).

У наставку сусрета ривали су ”стегли” одбране па су се сходно томе и њихове мреже теже погађале, пре свега гостију где је Јандрић бранио све оно што његови саиграчи нису успевали зоном да зауставе. Ипак расположени Ћоровић је у више наврата показао оно што се не може
видети баш сваки дан на рукометним теренима. Одраз таквог односа снага на терену је и кретање резултата (14:15 – 32.мин, 16:17 – 37.мин). Следи период предугог празног хода ”витезова” када све до 52. минута (17:21), или временски чак половину полувремена, нису приморали госте да крену са центра. И поред свега клупа гостију дуго није била мирна ни спокојна за крајњи исход утакмице, тако да је њихов тренер тек после вођства својих пулена од 17:23 (56. мин), могао коначно да одахне. За све то време голман Јандрић је малобројној публици показао велики репертоар својих умећа и тако наговестио своју блиставу голманску каријеру како клубску, тако и репрезентативну, и несумњиво да је био најбољи појединац како у редовима гостију тако и на целој утакмици.

”Витезови” су тако оставили најмасовније такмичење иза себе, и сада сву пажњу усмеравају на оно што их чека у преостале четри првенствене утакмице, са жељом да остваре статус учесника плеy-цупа у доигравању. Прва врло озбиљна препрека на том путу је доста израњавана екипа Црвене Звезде која се налази у незавидној бодовној ситуацији. Ова утакмица одиграће се, у одложеном термину, у понедељак 11. марта од 19.30 часова у сали спортског центра ”Шумице”.
РК ОБИЛИЋ – РК МЕТАЛОПЛАСТИКА 19 : 25 (13 : 15)

Сала: УСЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 100.
Судије: Душан Цветковић (Лесковац) – Игор Николић (Лесковац)
Седмерци: Обилић 2 (1) Металопластика 2 (2)
Искључења: Обилић 12. мин Металопластика 12. мин

ОБИЛИЋ: Радовић (кап – 5 одбрана), Подрашчић, Ћоровић 5, Вокши 3, Аничић 2, Јестровић, Дражић, Миљаковић, Мирић, Павић 2, Дотлић 1 (1), Теодоровић 2, Милутиновић 1, Мандић 2, Ивошевић, Бећировић 1 (тренер Д. Петковић).

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Будовић, Воркапић 9 (2), Писарић 4, А. Бабић, Дошен, Бомаштар, Радојевић, Рашић (кап), Јандрић (19 одбрана – 1 седмерац), Ђукић 3, Мићић, Матичић 2, Тодоровић, Милић 3, тркуља, Д. Бабић 3 (тренер: Ђ. Теодоровић).

МВП играч утакмице: Тодор Јандрић (Металопластика)