СИГУРНО ДО БОДОВА

Два кола пре краја првог круга такмичења ”витезови” остварили девету победу ове сезоне овог пута у дуелу са екипом из Пожеге која је одавно прежаљена, и као таква налази се на зачељу суперлигашког каравана. Сходно томе, знајући квалитете и могућности противника тренер Петковић је плански за ову утакмицу извео састав где је предност за стартни наступ имала млађана постава у којој су били и Митић (2001), Дотлић (1999), Дражић (1998)… Додуше на супротној страни, осим искусног Павића, за госте су се на паркету нашли углавном неискусни, али упорни, играчи од 16. до 20. година старости. У таквом односу снага сваки резултат осим сигурног и убедљивог тријумфа пробуђених ”витезова” представљао би прворазредну спортску сензацију.

Првих 30. минута домаћи састав чинили су играчи који што због мадости, мањег броја тренинга или несталне форме, нису пуно били на терену у претходним утакмицама. Тако измиксана стартна постава имала је на почетку утакмице пристојан отпор још млађе поставе гостију (2:2 – 3.мин; 4:3 – 6.мин;). Али како је време одмицало тако се и увећавала предност домаћина (8:3 – 11.мин; 11:5 – 15.мин) где су одскочили као стрелци Теодоровић и Дотлић. Након тајм-аута гостију следи период када талентовани Потпарић (2000) везује више успешних одбрана свога гола што се одсликало и на повољније стање на семафору за његову екипу (11:8 – 18.мин; 13:11 – 24.мин). Ипак мотивација гостију, али и непрецизност појединаца у редовима домаћих није дуго трајала, тако да ”витезови” до краја полувремена остварују предност (20:13), која приближније одсликава оно шта се догађало током његовог трајања.

Друго полувреме домаћини су почели са доста измењеном поставом у односу на стартну у којој су сада били неки од носиолаца игре ”витезова” у претходним утакмицама, док други као такви нису ни крочили на паркет за свих 60. минута (Ивошевић, Павић, Вокши), или нису ни били у саставу за ову утакмицу (Радовић, Ћоровић). Нови однос снага донео је увећање предности домаћину када је гостима пошло за руком да тек након десет минута затресу мрежу заменика капитена Стојића (25:14 – 40.мин). Како је коначни исход ове утакмице био познат још и пре њеног почетка, сада се само постављало питање колико ће до краја утакмице бити више голова у корист ”витезова” предвођене трећим стрелцем лиге Растком Аничићем. Сигурност Стојића, прецизност Аничића, чврстина Милутиновића, Мирића и осталих били су превелики залогај за симпатичне госте да нешто више ураде осим да доживе убедљив пораз (37:22). Једноставно био је то дуел Давида и Голијата чији је исход донео Врачарцима осетно померање на табели (деоба 5 – 6. места са истим бројем бодова као и екипа Спартак ВП).

Овом победом ”витезови” су обезбедили статус учесника плеy-цупа у доигравању за коначан пласман од 5 до 8. места. Након паузе наредног викенда због играња финала Купа, првенство се наставља у среду 27. марта када екипа Обилића гостује у Аранђеловцу увек ”непријатном” домаћину екипи Шамот 65.

РК ОБИЛИЋ – РК СЛОГА ЗФ 37 : 22 (20 : 13)

Сала: УСЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 200.
Судије: Иван Мандић (Петроварадин) – Немања Ковачић (Нови Сад)
Седмерци: Обилић 1 (1) Слога ЗФ 5 (4)
Искључења: Обилић 6. мин Слога ЗФ 2. мин

ОБИЛИЋ: Стојић (кап 8 одбрана – седмерац), Подрашчић 5, Митић 1, Вокши, Аничић 7 (1), Јестровић 1, Дражић (5 одбрана), Миљаковић 1, Мирић 2, Павић, Дотлић 5, Теодоровић 6, Милутиновић 1, Мандић 2, Ивошевић, Бећировић 6 (тренер Д. Петковић).

СЛОГ ЗФ: Јовановић 5, Попадић, Павић 7, Илић 1, Стевановић 1,
Димитријевић (кап), Алексић (3 одбране), Павловић 1, Станковић, Живановић 2, Мићовић 5 (4), Потпарић (9 одбрана), Давидовић (тренер:
Б. Стевановић).

МВП играч утакмице: Растко Аничић (Обилић)