БЛЕДИ ”ВИТЕЗОВИ”

На последњем гостовању у оквиру основног дела лигашког такмичења,  ”витезови” су се у Аранђеловцу приказали у једном од најблеђих  издања ове сезоне. Ривали који су већ обезбедили даље доигравање у  плеј-купу нису сигурно задовољили приказаном игром једно од бројнијих  гледалишта Супер лиге, које је и поред тога задовољно отишло својим  кућама јер су њихови љубимци на крају дошли заслужено до нових бодова.

Почетак дуела старих ривала обележило неколико промашаја једног од  најбољих стрелаца Супер лиге Аничић из изгледних ситуација, које он  иначе углавном успешно решава што га је и довело у сам врх Листе  стрелаца ове сезоне. Све то је омогућило домаћину да, предвођени  једним од најбољих голмана у лиги Ђорђевићем, лако и брзо стекне лепу  предност (4:1 – 6.мин; 8:3 – 13.мин). Пробао је тренер Петковић да  изменама у постави и систему одбране ”пробуди” своју екипу, али осим  Павића, Теодоровића и голмана Дражића више није било расположених  играча да испуне његове захтеве. Ипак следи период игре када гости  игром донекле показују да нису случајно остварили солидан пласман у  завршници такмичења, па убедљив заостатак своде на по њих обећавајући  наставак утакмице (12:7 – 23.мин; 12:10 – 25.мин; 13:11 – 27.мин). Све  то је ипак било кратког даха јер нови промашаји и техничке грешке  гостију омогућује домаћинима, да углавном преко искусног Милинића, на  одмор оду са добром предношћу (16:11).

Очито да су савети добијени у свлачионици били од користи гостима који  релативно брзо, након добрих одбрана Дражића, долазе до минималног  заостатка (17:16 – 38.мин). И уместо да добар залет и промењен однос  снага на терену искористе за потпуни преокрет резултата, ”витезови”  поново улазе у време ”поста” у трајању од целих 8 минута, што  ”шамотери” добро користе да поново  дођу до лепе предности (21:16 – 46.мин). Следи период када капитен домаћих Ломић зналачки држи конце  игре у својим рукама, било да успешно проиграва саиграче, било да се и  сам упише у стрелце (23:18 – 50.мин; 24:20 – 53.мин). Као највећим  делом сусрета, тако и у његовој завршници ”витезови” не користе нове  изгледне прилике за постизање голова, чиме обилато помажу домаћину да  задржи предност из првог полувремена головима које у самој завршници 
утакмице постижу без озбиљног отпора ”витезова”.

У последњој утакмици основног дела Супер лиге екипа Обилића угостиће  дебитанта из Кикинде у жељу да се прво реваншира за пораз из јесењег  дела, чиме би остварили повољнију позицију за доигравање у плеј-купу.  Ова утакмица на програму је у суботу 30. марта са почетком од 16 часова.

РК  ШАМОТ  65 – РK  OБИЛИЋ  25 : 29 ( 12 : 14 )

Сала:  СРЦ  ”Шумадија”.
Гледалаца:  600.
Судије: Марко  Боричић  (Гроцка)  – Дејан  Марковић (Београд)
Седмерци:  Шамот 65  3 (3)   Oбилић  3 (0)
Искључења:  Шамот 65  6. мин   Oбилић  6. мин

ШАМОТ 65: Радојичић 3, Милићевић 5, Илић 2 (1), Ранковић, Радовић, 
Југовић, Јеленић, Ломић (кап) 3, Милинић 6 (2), Аврамовић, Радовић, 
Живковић 5, Стојковић 2, Митровић,(1 одбрана – седмерац), Ђорђевић (13 одбрана – 2 седмерца)   (тренер:  С. Једоксић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кaп), Јестровић 2, Подрашчић 2, Вокши 1, Ћоровић,  Аничић 2, Дражић (10 одбрана), Mиљаковић 1, Мирић 1, Павић 3,  Mилутиновић 1, Дотлић, Мандић 4, Теодоровић 4, Ивошевић, Бећировић   
(тренер: Д. Петковић).

МВП  играч  утакмице:  Данило  Живковић  (Шамот 65)