РЕМИ ПОД БУКУЉОМ

У наставку доигравања у Плеј Купу за коначан пласман од 5 до 8. места  у Аранђеловцу дуел старих спортских ривала окончан је без победника,  што према приказаној игри и развоју догађања на терену, током свих 60  минута, представља и најреалнији исход. Према свему виђеном на овој  утакмици очито да је тронедељна пауза оставила трага на форму оба  ривала, посебно у фази напада, што најбоље потврђује то што су голмани  у обе екипе били њихови најбољи појединци.

За разлику од претходне утакмице ових клубова, одигране пре мање од  месец дана, овог пута тренери Једоксић и Петковић имали су на 
располагању доста измењене саставе, посебно домаћини за које је први пут наступило неколико играча из јуниорског погона. Све то доста је утицало на квалитет приказане игре, односно на кретање резултата. Сам почетак протекао је у благој доминацији ”витезова” који су у првих  десетак минута имали предност 1 – 2 гола (0: 2 – 3.мин; 1:3 – 6.мин, 4:6 – 9.мин), а што она није била убедљивија главни кривац је ветеран  на голу домаћих Ђорђевић, па највише њему захваљујући домаћини први  пут прелазе у вођство (7:6 – 14.мин). Сада гости и из врло изгледних прилика врло тешко погађају мрежу овог пута младог Радовића који врло успешно оправдава указано поврење свог тренера, тако да ”витезови” у периоду од наредних 12. минута постижу само два гола (11:8 – 21.мин). То што предност домаћина није била убедљивија главни кривац је искусни  Стојић чије успешне одбране слабо мотивишу његове саиграче, тако да  подмлађена постава ”шамотера” одлази на одмор са три гола предности  (13:10).

Ни пауза од десет минута, ни добијени савети од тренера нису донели  неки посебни бољитак ”витезовима” који доста тешко и даље реализују  изграђене прилике, којима за утеху то још драстичније ”демонстрира” и друга страна, па је отуда након 15. минута игре у другом  полувремену, не баш попуњено гледалиште, видело мало голова при чему  гости поново долазе до предности (15:16 – 45.мин). Међутим, ни  предност од два гола (16:18 – 47.мин) није била мотивушића ”витезовима” да исту сачувају или увећају, већ након последњег  вођства 19:12 (51.мин) низом нових грешака дозвољавају домаћину да  преокрене поново резултат у своју корист (22:20 – 54.мин; 23:21 – 56.мин; 24:22 – 58.мин). И када се многима чинило да ће домаћини  наставити са победама на свом терену, ”витезови” користе предност са вишком играча у пољу па преко Мандића и Милутиновића, када је већ  отпочео последњи минут сусрета, поравнавају резултат (24:24). У самој  завршници, 19. секунди пре звука сирене, домаћини имају вишак играча у  пољу што не успевају и да материјализују, пошто је расположени Стојић  новом одбраном сачувао своју мрежу и тако директно одлучио о крајњем  исходу ове не баш квалитетне утакмице.

Наредну утакмицу ”витезови” ће одиграти већ у уторак када, у 
неизвесном саставу због радног дана, одлазе у госте екипи Спартака из Суботице, која иначе тешко губи овог пролећа бодове као домаћин.

РК  ШАМОТ  65 – РK  OБИЛИЋ  24 : 24 ( 13 : 10 )

Сала:  СРЦ  ”Шумадија”.
Гледалаца:  300.
Судије: Жељко  Васиљевић  (Пожаревац)  – Душан  Васиљевић (Пожљаревац)
Седмерци:  Шамот 65  4 (4)   Oбилић  4 (2)
Искључења:  Шамот 65  8. мин   Oбилић  14. мин

ШАМОТ 65: Прековић 3, Илић 8 (4), Ранковић 2, Југовић, Јеленић 3, 
Ломић (кап), Милинић 1, Радосављевић 1, Савић 2, Једоксић, Стојковић  3, Митровић 1, Радовић (8 одбрана – седмерац), Ђорђевић (4 одбране –  седмерац)   (тренер: С. Једоксић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кaп), Подрашчић 4, Митић, Вокши, Јовановић, Аничић 4  (1), Дражић (4 одбране), Mиљаковић 2, Мирић 3, Стојић (10 одбрана),  Mилутиновић 2, Дотлић 3, Мандић 4, Ивошевић 1, Бећировић 1 (тренер: Д.  Петковић).

МВП  играч  утакмице:  Тодор  Радовић  (Шамот 65)