ПРОБУЂЕНИ ДОМАЋИНИ

Ново уведено разигравање, након одиграна 22. кола, очито да је тешко пало екипама којима пласман у том накнадном доигравању, као што је рецимо Плеј Куп, не доноси неку посебну добит, па тиме и повећану мотивацију за тим. Уз све то и неуобичајено дуге паузе између утакмица још више разводњавају мотиве клубова да улажу нове напоре и средства да све то буде како је неко све то замислио из фотеље. Све то најбоље илуструје бројност гледалаца на већини утакмица о било којем Плеј такмичењу је реч. Сходно реченоме и Витезови су ушли у ту монотонију  која се огледа како у редукцији екипног тако и појединачног броја  тренинга, између две такмичарске утакмице

Таква ”радна” атмосфера у редовима Витезова одразила се на њихов 
почетак ове утакмице јер су екипно билу на терену у пуном броју први пут још од утакмице управо између ове две екипе одигране пре више од месец дана (30. март) у последњем колу првог круга такмичења. Отуда упућеније није толико изненадило брзо вођство гостију који су зналачки  користили скоро сваку указану прилику да затресу мрежу конфузних  домаћина (2:7 – 8.мин; 4:9 – 11.мин; 9:13 – 20.мин). Мењао је за то  време тренер Витезова Петковић играче и зонске формације, међутим повећани број изгубљених лопти, углавном насталих због техничких грешака, није доносио резултатски бољитак његовој екипи, која је потом подстакнута успешним одбранама капитена Радовића успела да сведе заостатак на обећавајући износ (11:13 – 24.мин; 14:15 – 30.мин; 14:16 – 30.мин).

Критике, или савети, добијени у свлачионици пред наставак утакмице очито су били делотворни јер су Витезови доста брзо ”узели” лопту у своје руке, а резултат у своју корист (18:16 – 37.мин; 20:17 – 41.мин; 24:18 – 47.мин). Одбране Радовића и десна страна напада Дотлић – Аничић успевали су да уз подршку саиграча држе госте и резултат под контролом, свесни да иако им физичка спремност није на потребном новоу  не недостаје жеља за победом. Са таквим приступом успели су да и када су се гости претећи приближили (28:26 – 58.мин) утакмицу држе по контролом, па су тако дошли до прве победе у Плеј Купу против врло солидних гостију из Кикинде.

У наставку доигравања Витезови ће одиграти још две везане утакмице као домаћини са екипама Шамота (субота 17,00) и Спартака, да би сезону закључили гостовањем у Кикинди.

РК  OБИЛИЋ – РK  КИКИНДА  ГРИНДЕКС   29 : 27  (14 : 16)

Сала: УСЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 100.
Судије:  Иван Пендић (Београд) – Марко Обрадовић (Зрењанин)
Седмерци:  Oбилић 1 (1)   Кикинда Гриндекс  2 (1)
Искључења:  Oбилић  6. мин   Кикинда Гриндекс  6. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап 8 одбрана – седмерац), Стојић, Јестровић 2, 
Подрашчић 1, Ћоровић 2, Вокши 1, Aничић 6, Дражић (1 oдбрана), 
Миљаковић 4 (1), Мирић 1, Дотлић 5, Mилутиновић, Maндић 3, Ивошевић 2,  Бeћировић 2  (тренер Д. Петковић).

КИКИНДА ГРИНДЕКС: Трнинић 7, Дукатаров, Лисица 3, Голић, Кењало (кап) 2, Мишков (10 одбрана), Куртеш 2, Делибашић, Гамбер 1, Врговић 3 (1), Мирић 2, Комарек 4, Трумбеташ 3 (тренер Г. Куртеш).

МВП  играч  утакмице:  Милош Дотлић  (Oбилић)