НОВА ПОБЕДА

Ако је победа у претходном колу над добром екипом из Кикинде, 
првенствено због реалних проблема у одржавању тренажних активности  Витезова, била донекле и изненађујућа, онда је ова под истим условима показатељ да екипа тренера Петковића располаже са већим бројем појединаца чији квалитет, уз добру мотивисаност, донеси потребну предност да се оствари тријумф. Нешто по чему се Витезови ипак  разликују од већине других екипа је то што се када побеђују смењују носици игре до нових бодова, тако да је у том случају ривалима тешко да закључе сигурно са које стране и од кога им прети највећа опасност.  Tо је био случај и овога пута.

Почетак ове утакмице, како су закључили и посматрачи утакмице са 
Кикиндом, био је скоро истоветан као и на претходној јер су и сада 
гости брзо стекли пристојну предност (1:4 – 8.мин). Подмлађени састав гостију, предвођен искуснима Милинићем и Ломићем, ипак није успевао да  казни све указане прилике што је омогућило домаћинима да први пут  поравнају резултат, са малим број постигнутих голова на обе стране (5:5 – 13.мин). Како је време одмицало тако су Витезови, након одбрањена два седмерца искусног Стојића, успели да преокрену резултат у своју корист највише захваљујући прецизним Аничићу и Подрашчићу (10:8 – 19.мин; 12:10 – 23.мин). Предност од два гола одржавана је и задржана до краја полувремена (15:13), мада се упорни гости ни једног тренутка нису предавали сматрајући да још имају снаге и мотива да изненаде домаћине

У наставку утакмице побољшали су Витезови реализацију где се посебно истакао повратник Теодорови снажним улазима и реализацијом са шест и  девет метара. Дуго су домаћини одржавали предност од три гола стечену  на почетку другог полувремена не дозволивши гостима да их опасније угрозе (16:13 – 31.мин; 18:15 – 36.мин; 23:20 – 41.мин). Мењао је тренер Шамотера зонске формације, али све то није донело промену снага на терену јер су се код Витезова стрелци смењивали тако да је било јако тешко зауставити њихове нападе,  стим да им се предност почела и  увећавати (25:20 – 44.мин; 28:22 – 49.мин; 30:23 – 52.мин). У преосталом времену у стрелце су се, осим Јестровића, код домаћина  уписали сви играчи, остваривши тако други збир датих голова на једној  утакмици ове сезоне (33:28 / 37:22 – Слога).

Наредну утакмицу Витезови ће одиграти наредног петка (18,30) као 
домаћини са екипом Спартак Војпут из Суботице.


РК  OБИЛИЋ – ОРK  ШАМОТ 65   33 : 28  (15 : 13)

Сала: УСЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 100.
Судије:  Марко Секулић  (Панчево) – Владимир Јовандић (Панчево)
Седмерци:  Oбилић  2 (2)   Шамот 65  4 (2)
Искључења:  Oбилић  2. мин   Шамот 65  2. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап 3 одбране), Јестровић, Подрашчић 4, Митић 2, 
Ћоровић 1, Вокши 1, Aничић 6, Дражић (1 oдбрана), Миљаковић 4 (2), 
Стојић (9 одбрана – 2 седмерца), Дотлић 4, Mилутиновић 1, Maндић 1, 
Теодоровић 5, Ивошевић 3, Бeћировић 1  (тренер Д. Петковић).

ШАМОТ 65: Радојичић 2, Милићевић 5, Ранковић 5 (2), Л. Радовић 4, 
Прековић, Савић 1, Југовић, Јеленић 3, Ломић (кап) 3, Милинић, 
Аврамовић 2, Т. Радовић (8 одбрана), Митровић (1 одбрана) Живковић 3 
(тренер С. Једоксић).

МВП  играч  утакмице:  Милорад Теодоровић  (Oбилић)