КИША ГОЛОВА У КИКИНДИ

Витезови су у Кикинди одиграли последњу утакмицу у сезони која ће се памтити највише по рекордном броју укупно постигнутих голова за 60 минута. Играчи две екипе пред солидним бројем посматрача, обзиром на не толико битан исход ове утакмице, постигли су чак 78 голова, што је  највећи број у Супер лиге ове сезоне. Тако су са неуобичајено великим  бројем голова илустровали обилне кишне временске падавине какве су  ових дана у Србији.

Што се тиче састава екипа на овој утакмици треба рећи да су домаћини  били у саставу са којим су одиграли скоро све утакмице у овој сезони,  у којем је био само један голман, а то је Славко Мишков, најбољи  појединанац на утакмици. За разлику од домаћина гости су попунили  састав са чак четри голмана, док је изостало исто толико стандардних  играча. Уз све то формални наступ имали су Бећировић и Радовановић,  донекле и Аничић, а Ивошевић је због закашњења био на располагању  тренеру само у другом полувремену.

Са таквим односом снага од самог почетка утакмице могло се закључити  да ће записнички сто ”радити за дуплу таксу”, јер се резултат на  семафору често мењао два па и три пута у току једног минута (2:1, 3:1  – 3.мин; 6:4, 7:4 – 7.мин; 9:5, 9:6, 10:6 – 10.мин…). Сваку грешку и  изгубљену лопту Витезова домаћини су углавном претварали у брзе голове  из контри па су стекли убедљиву предност до половине полувремена (11:6  – 11.мин; 13:8 – 15.мин). Ипак највише захваљујући успешним одбранама  капитена Радовића и овакав изнуђени састав гостију показао је да нису  случајно у златној средини Супер лиге, па су преко прецизних Мандића,  Миљаковића и Јестровића анулирали у неколико наврата приличан  заостатак (15:15 – 20.мин; 17:17 – 24.мин; 18:18 – 25.мин). У 
завршници полувремена, предвођени Мирићем и Лисицом, домаћини поново  стичу предност и позитиван резултат који је обично на завршетку многих  утакмица (24:20).

У наставку утакмице мало тога се побољшало у игри Витезова, мада је  тренер Петковић изменама и саветима покушавао да унесе неки бољитак у  њиховој игри. Све то ипак није било од неке велике користи јер су  ”Језерџије” мотивисано кидисали на гол немоћних голмана Витезова  увећавајући из минута у минут головну разлику (28:21 – 35.мин; 35:23 –  44.мин; 38:24 – 48.мин). Тешко је било у тим тренуцима парирати  ученицима тренера Куртеша који су очито желели да се у пуној мери  реванширају гостима за пораз доживљен у првом дуелу ових ривала у Плеј  Купу. Посао им је био доста олакшан јер су Витезови у појединим  периодима другог полувремена играли са прилично изротираном поставом у  односу на позиције које играчи уобичајено играју, тако да је било  једино неизвесно на којем броју голова ће се зауставити семафор по  истеку 60 минута. Тешко да ће се у скорије време на некој утакмици  Супер лиге голманске мреже погађати сваких 46 секунди као што је било  овог пута у Кикинди, па њен коначан резултат 44:34 остаје као  куриозитет за овај ранг такмичења.

Другом позицијом у Плеј Купу (1. Кикинда Гриндекс 14, 2. Обилић 13, 3.  Спартак ВП 12, 4. Шамот 65 9) екипа Обилића је званично у сезони  
2018/19. остварила пласман на 8. месту у Супер лиги међу 14 екипа.  
Играма и пласманом Витезови су потврдила да се ради о стабилном члану  нашег најелитнијег рукометног такмичења, па се справом очекује да то  потврђује и у наредним сезонама. Титулу првака државе освојила је  екипа Војводине из Новог сада која ће са екипом Металопластике играти  наредне сезоне у СЕХА лиги, док лигу напуштају екипе Мокре Горе и Слоге.

РК  КИКИНДА ГРИДЕКС – РK  OБИЛИЋ  44 : 34 ( 24 : 20 )

Сала:  С Ц  ”Језеро”.
Гледалаца:  500.
Судије: Марко Секулић  (Панчево)  – Владимир Јовандић (Панчево)
Седмерци:  Кикинда  5 (3)   Oбилић  4 (2)
Искључења:  Кикинда  8. мин   Oбилић  4. мин

КИКИНДА ГРИНДЕКС: Трнинић 2, Дукатаров 5 (2), Лисица 6, Голић 1,  
Кењало (кап) 1,  Куртеш 4, Делибашић 4, Мишков (15 одбрана – 2  
седмерца), Гамбер 3, Врговић 6 (1), Трумбеташ  2, Комарек 6, Мирић 4    
(тренер: Г. Куртеш).

ОБИЛИЋ: Радовић (кaп – 10 одбрана), Подрашчић 2, Митић 4, Вокши 2 (1),  Аничић 1, Јестровић 8, Дражић (2 одбране), Миљаковић 2 (1), Теодоровић  6, Стојић (1 одбрана), Дотлић 1, Мандић 8, Ивошевић, Радовановић,  Бећировић  (тренер: Д. Петковић).

МВП  играч  утакмице:  Славко  Мишков  (Кикинда Гриндекс)