ОДЛИЧАН ПОЧЕТАК ВИТЕЗОВА

Трећу сезону у Супер Лиги Србије, по новоме АРКУС лиге, под
командом тренера Даниела Петковића, Витезови су почели убедљивом победом над старим спортским ривалима и пријатељима са севера земље. При томе остају свесни да је добра игра, и убедљива победа, остварена у дуелу са донекле ослабљеним противником, па у наредни меч, са амбициозним Панчевцима, улазе без еуфорије.

Дуел са подмлађеним Суботичанима отпочео је у грчу оба ривала, али и у знаку голмана домаћих Дражића који је имао подршку у борбеној одбрани свога тима па отуда и мало голова у првој половини првог дела утакмице (5:4 – 17.мин). Затим, како је време одмицало, Витезови крећу полако да показују своје квалитете и предвођени Павићем, Мандићем и Подрашчићем они су ти који господаре на терену. Резултат такве добре игре Врачараца је убедљиво вођство које се увећало до највеће предности у првих 30. минута (13:7 – 30.мин).

У наставку сусрета однос снага из првог полувремена се није променио, и поред покушаја тренера гостију Лаковића да са Тајм Аутима поремети игру домаћина, који су били толико горопадни и силни да су дошли и до највеће предности (24:12 – 49.мин) када се истакао вихорни Вокши. Очито да су нове измене, и шанса да се представе домаћој публици и млађани дебитанти Савић и Тасић, утицале да донекле опадне темпо и да се утакмица рутински доведе до краја. Па и поред тога сигурна игра одбране предвођена стаменим Срђаном Милутиновићем и у нападу прецизним Теодоровићем, донели су Витезовима више него заслужено, и поред успешних одбрана капитена гостију Арђелана, највећу победу неке екипе
на почетку новог првенства.

Тако су Витезови више него успешно започели нову сезону, свесни да их права искушења тек очекују, па и наредну утакмицу као домаћини са никад јачим Динамом из Панчева очекују са пун респект ривала, али и жељом да пре свега добром игром оправдају поштовање које су завредили код љубитеља рукомета ма где играли.

РК OБИЛИЋ – РK СПАРТАК ВОЈПУТ 29 : 19 (13 : 8)

Сала: УСЦ ”Вождовац”.
Гледалаца: 200.
Судије: М. Секулић (Панчево) – В. Јовандић (Панчево)
Седмерци: Oбилић 5 (5) Спартак Војпут 3 (1)
Искључења: Oбилић 8. мин Спартак Војпут 6. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап), Савић 2, Јестровић 2, Подрашчић 4, Вокши 4,
Aничић 1, Дражић (10 oдбране – 2 седмерца), Миљаковић, Мирић, Павић 5, Mилутиновић 1, Теодоровић 3, Maндић 6 (4), Ивошевић 1, Тасић (3 одбране), Ђорђевић (тренер Д. Петковић).

СПАРТАК ВОЈПУТ: Росић, Ж. Пеић Тукуљац 2, Ј. Пеић Тукуљац 1, Колунџић 1, Шукић 3, Спремо 2, Којадиновић 3, Младеновић, Милосављевић, Папеж Богосављев, Каран 6 (1), Пилиповић, А. Илић 1, Н. Илић, Арђелан (кап – 8 одбрана), Рељић (тренер С. Лаковић).

МВП играч утакмице: Филип Дражић (Oбилић)