ОЛАКО ИЗГУБЉЕНИ БОДОВИ

Прво гостовање у новој сезони Витезови су започели на северу Баната у граду где је рукомет још увек у центру пажње од свих спортова, и где  пријатељи рукомета у  завидном броју и пажњом прате своје љубимце.

SAMSUNG CSC

У таквој атмосфери отпочео је дуел два спортска ривала у коме су 
подмлађени гости ставили до знања да неће бити у подређеном положају па су имали константну предност у већем делу првог полувремена (1:3 – 6.мин, 4:6 – 15.мин, 7:8 – 19.мин). У том периоду Витезови су  предвођени првим стрелцем Мандиће, пре свега добром одбраном, озбиљно забринули домаћине за крајњи исход ове утакмице. У редовима Кикинђана  у тим тренуцима у први план искочио је голман Славко Мишков који је  одржаво прикључак своме тиму да гости озбиљније не направе резултатску предност. Тако је највише захваљујући њему, као и паду у реализацији  гостију, полувреме завршено без предности једне од екипа (11:11).

И када се очекивао неизвестан наставак утакмице, Витезови су целу прву трећину другог полувремена били без постигнутог гола, јер тада чак из 9 покушаја нису успели да затресу противничку мрежу, од чега су у пет наврата биле чисте ”зицер” позиције. На другој страни захваљујући успешним одбранама најбољег појединца Мишкова, и стрелцима Куртешом и  Трубенташом, домаћини су управо тада стекли предност, која је како се  на крају испоставило, одлучила утакмицу (16:11 – 40.мин). Да није  случајно страховао стратег домаћих Куртеш, гости су потвридили у  другој трећини полувремена када је стање на семафору било крајње  неизвесно (21:20 – 50.мин). За то највећа заслуга је припала прецизном Мандићу, као и надахнутом Ерићу, и права је штета што нису имали  адекватну подршку још некога саиграча да дође до потпуног преокрета  резултата (22:21 – 52.мин, 24:22 – 54.мин, 26:24 – 58.мин). У  тренуцима када су се гости понадали нечем добром управо им је Мишков, овога пута као стрелац голом у 59. минуту (28:25), угасио последњу  наду да избегну пораз

Тако Витезовима, после свега виђеног у Кикинди, остаје жал за олако 
изгубљеним бодовима, и нада да ће пре свега упорним радом и залагањем,  потврдити и оправдати поштовање и квалитет који поседују. Наредну  прилику за тако нешто биће сусрет са повратником из Зрењанина  у  рукометну елиту, у суботу 5. октобра од 17.00 часова на Бањици.

РК  КИКИНДА ГРИДЕКС – РK  OБИЛИЋ  28 : 26 ( 11 : 11 )

Сала:  С Ц  ”Језеро”.
Гледалаца:  700.
Судије: Марко Боричић  (Гроцка)  – Дејан Марковић (Београд)
Седмерци:  Кикинда  4 (4)   Oбилић  4 (4)
Искључења:  Кикинда  14. мин   Oбилић  10. мин

КИКИНДА ГРИНДЕКС: Kовачевић (0 одбрана), Шипка, Дукатаров 1, Лисица,  Голић 2, Кењало (кап),  Куртеш 7, Павлов 5 (2), Мишков 1 (16 одбрана),  Потпара 1, Врговић 5 (2), Мартинов, Панић, Трумбеташ  6, Косановић, Комарек  (тренер: Г. Куртеш).

ОБИЛИЋ: Радовић (кaп – 5 одбрана), Ерић 2, Подрашчић 1, Вокши 3, 
Савић, Аничић 1, Јестровић 4, Теодоровић 1, Дражић (5 одбрана), Мирић, Павић 2, С. Милутиновић, Дотлић,  Мандић 12 (4), Тасић (0 одбрана),  Ђорђевић  (тренер: Д. Петковић).

МВП  играч  утакмице:  Славко  Мишков  (Кикинда Гриндекс)