СИЛНИ ВИТЕЗОВИ

У нјајбоље одиграној утакмици ове сезоне, посебно у првих 30. минута, комплетан састав Витезова просто је декласирао амбицизну екипу из Зрењанина, коју са клупе предводи селектор женске репрезентације Србије Љубомир Обрадовић.

Кренули су Витезови силовито и већ у првим минутима утакмица најавили своју добро и ефикасну игри вођством од 3:0 (3. мин). Већ тада се сјајним одбранама истакао њихов капитен Радовић који није зазирао од напада гостију предвођеног искусним интернационалцима Елезовићем и Рнићем. Маштовити Миљаковић и Мандић зналачки су пригравали саиграче, али знали су и сами да затресу мрежу успаничених гостију и вођство своје екипе повећају на 7:2 (11. мин). Ипак гости почињу да се усправљају и стају на ноге и сада су они ти који користе, пре свега  промашаје домаћина, да анулирају прилични заостатак са почетка  утакмице (9:8 – 19.мин). И када су присталице Зрењанинца можда очекивале потпуни преокрет резултата, голман Радовић и његови саиграчи у одбрани  мотивисали су напад да преко, пре свих, Аничића и  Ивошевића, поново погађају мрежу немоћног капитена гостију Марка 

Гаћиновића и опет стекну завидну предност (14:8 – 24.мин). До краја 
полувремена ефикасни Витезови су наставили са успешном игром 
целокупног састава, који је био у игри, и да на одмор оду не само са 
високом предношћу (18:10) него још више са игром која је одушевила 
њихове присталице.

Тамо где су стали у првом, Витезови су и наставили и друго полувреме, па су убрзо стекли и највећу предност на утакмици од десет голова (22:12 – 36.мин). Очито да је задовољење изврсном игром, али и измене  које је вршио тренер Петковић, смаљили темпо и прецизност Витезова у даљем току утакмице, и само је била ствар рутине и озбиљности привести  утакмицу до сигурне победе. Међутим упорни гости, и поред убедљивог заостатка, трудили су се како су знали и умели, па су га, делимично захваљујући и опуштеним домаћинима, повремено смањивали (25:18 – 42.мин; 29:23 – 50.мин; 31:26 – 56.мин). Ипак све то било је недовољно за неку озбиљнију претњу или изненађујући преокрет, па су тако  Витезови дошли много лакше, него што се пре утакмице очекивало, до убељиве победе.

Наредну утакмицу Витезови ће гостовати у Новом Пазару (субота 18) где  ће покушати да изненаде горопадне домаћине.

РК  OБИЛИЋ – РK  ПРОЛЕТЕР   34 : 27  (18 : 10)

Сала: УСЦ ”Вождовац”.
Гледалаца:  300.
Судије:  М. Алемпић (Б. Паланка) – З. Црњански (Б. Паланка)
Седмерци:  Oбилић  6 (4)   Пролетер 4 (3)
Искључења:  Oбилић  8. мин   Пролетер  2. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап – 15/1/ одбрана), Подрашчић 2, Вокши 1, Ерић, 
Аничић 9 (3), Јестровић 5, Дражић (4 oдбране), Миљаковић 2, Мирић 1,  Павић 2, С. Mилутиновић 2, Теодоровић 1, Maндић 6 (1), Ивошевић 3, У. Милутиновић, Ђорђевић (тренер Д. Петковић).

ПРОЛЕТЕР: Шару, Пешић 3, Елезовић 7 (2), Илијин 1, Тодоров, М. 
Гашиновић (кап – 7/1/ одбрана), Тошков, А. Гаћиновић 5, Рнић 4 (1), 
Терзић 3, Кривошија, Мирић 2, Канижај 1, Радовић 1, Кнежевић (3 
одбране), Карлаш, (тренер Љ. Обрадовић)

МВП  играч  утакмице:  Горан  Радовић  (Обилић)