ПОБЕДА У ЗАДЊИ ЧАС

У дербију зачеља АРКУС лиге између клубова из Београда, укупно 
гледајући Витезови су заслужено дошли, после три везана пораза, до 
злата вредних бодова. Тако су домаћини показали да их не треба пре 
времена отписивати, јер се ради углавном о скоро истом саставу који је претходних сезона изазивао поштовање сваког ривала ма где и с ким  играо. Очито да је пораз од пре два дана у Аранђеловцу, посебнно игра у других 30. минута, доста оптеретила тренера Петковића и целу екипу са Врачара, али су ипак у дуел са црвено-белима ушли мотивисано и свесни да тренутна форма још није на задовољавајућем нивоу. На другој страни слично је било и са гостима који су помало неочекивано остали  празних руку након утакмице са Рударом у Шумицама.

У таквој атмосфери, од самог почетка утакмице, ни једна екипа није 
успевала да стекне предност већу од једног гола где су у првом плану 
били пре свих голмани Радовић односно Гемаљевић и играчи Павић односно  Хорват (2:1 – 3.мин; 3:4 – 8.мин; 6:5 – 14.мин; 8:7 – 20.мин; 10:11 – 25.мин). За то време тренери обе екипе мењали су позиције играча у  нападу и одбрани, али није то било толико задовољавајуће колико су они  од њих очекивали па је и резултатска клацкалица била подужа. Тек у последњим минутима полувремена, и одбрањеног седмерца Радовића,  Витезови успевају головима изврсног Павића да стекну предност од два гола и тако, ако не ништа друго, оно бар психолошки јачи оду пут свлачионице.

Наставак утакмице почео је врло повољно по Витезове који су после 
лепих проигравања, али и грешака младоликог састава гостију, увећавали своју предност из минута у минут (16:13 – 31.мин; 20:15 – 39.мин;  22:16 – 43.мин). После дуже паузе у саставу Витезова заиграо је искусни Ћоровић који је зналачки проигравао саиграче код постизања  важних погодака. И када су многи, од не баш бројне публике, помислили  да је већ тада био познат победник утакмице у редове Витезова, слично  као и у Аранђеловце, унела несигурност и брзоплетост па су играчи  Црвене Звезде брзо дошли до резултата који им је давао наду да избегну  пораз (22:20 – 47.мин; 23:21 – 53.мин) јер домаћини чак девет минута  нису дали гол. У тим тренуцима се истако са неколико добрих одбрана  млади голман гостију Јелић, али то није било довољно и да се резултат преокрене у корист његове екипе. У последњи час следило је отрежњење  Витезова који поново погађају мрежу противника, и уз неколико успешних  одбрана перспективног голмана Тасића приводе ову, не толико лепу 
колико узбудљиву утакмицу, у своју корист. Чини се у задњи час с 
обзиром на стање на табели.

Несумњиво да ће ова победа омогућити Витезовима да са мање тензија одиграју утакмице које им следе, да мотивисаније, и редовније,  извршавају тренажне активности и тако коначно играју са што мање  осцилација током утакмице. Реално гледајући то је тешко очекивати да крене већ од наредне утакмице када гостују у Нишу

РК  OБИЛИЋ – РK  ЦРВЕНА  ЗВЕЗДА    27 : 23  (15 : 13)

Сала: УСЦ ”Вождовац”.
Гледалаца:  200.
Судије:  Б. Ђокић (Јагодина) – Б. Благојевић (Јагодина)
Седмерци:  Oбилић  4 (3)   Ц. Звезда  4 (3)
Искључења:  Oбилић  8. мин   Ц. Звезда  4. мин

OБИЛИЋ: Радовић  (кап – 10 одбрана / 1 седмерац), Савић, Подрашчић 2,  Ћоровић 1, Вокши 2 (1), Аничић 7 (3), Јестровић 3, Мирић, Павић 8, С.  Mилутиновић 1, Теодоровић 1, Дотлић, Maндић, Ивошевић 2, Тасић (3 одбране), Ђорђевић. (тренер Д. Петковић).

ЦРВЕНА  ЗВЕЗДА:  Јовановић 3, Хорват 4, М. Лазић, Љубојевић, Шапоњић 2, Мајес, Раичевић (кап) 1 (1), Гемаљевић (7 одбрана), Н. Лазић 4,  Митровић, Јелић (4 одбране – 1 седмерац ), Андрејевић, Туфегџић 4,  Утвић, Абрамовић, Божовић, Николић 5  (тренер Р. Ровчанин)

МВП  играч  утакмице:  Слободан  Павић  (Обилић)