БОДОВИ ОД ВЕЛИКОГ ЗНАЧАЈА

Ни најбољи прогнозери ни у сну, на почетку сезоне. нису имали визију да ће ова утакмица вероватно одлучивати о даљем статусу ова два градска ривала. Конкретно, и Обилић и Ц. Звезда, после одиграних 18. кола, налашли су се у најужем кругу кандидата за доигравање у Плеј-ауту где се преносе међусобни резултати из већ одиграних утакмица у лигашком такмичењу. Како је гост био победник у јесењем делу, ова утакмица је била процењена од стране оба ривала од изузетног значаја, посебно од стране црвено-белих. У том смислу су извршили максималну играчку ”мобилизацију”, па су вечерас у саставу имали од пре два дана новог члана и екс репрезентативца Станојевића, рековалесценте Гемаљевића на голу, капитена Раичевића и Тодоровића, као и поново активираног ”времешног” директора Кајганића. На другој страни Витезови су поново наступили у донекле изнуђеном, али и силно мотивисаном саставу. Штета што је термин утакмице незгодно изабран када су се скоро у исто време у Београду играле такође важне утакмице у фудбалу, кошарци и ватерполу, тако да је максимално узбудљивом сусрету присуствовао скроман број поклоника рукомета.

Уводни минути протекли су у нешто сигурнијој игри црвено-белих који су са искусном, и ”времешном” поставом, имали малу резултатску предност (2:1 – 2.мин, 4:2 – 10.мин, 6:4 – 14.мин). Нека нервоза и неодлучност ”везала” је руке гостима који су пре свега одбранама Дражића ипак били у игри за нове бодове. Када су схватили да могу не само да парирају већ и да доминирају на терену, Витезови муњевитим акцијама и контрама преко Аничића, Подрашчића и Мандића долазе до првог убедљивог вођства (6:6 – 16.мин, 7:10 – 21.мин, 9:13 – 24.мин). И уместо да, пре свега психолошку, предност искористе да опуштеније оду на одмор, низом промашаја и техничких грешака дозволили су полу грогираним домаћинима да поравнају резултат (14:14).

Других тридесет минута сигурно није било препоручљиво за гледање 
присталицама оба клуба ако воде рачуна о свом здрављу. Ривали су се током целог трајања полувремена резултатски смењивали у вођству и наизглед већ добијену утакмицу препуштали су је противнику (16:14 – 32.мин, 16:17 – 37.мин, 19:21 – 42.мин, 21:21 – 46.мин, 24:23 – 53.мин). Покушавала су оба тренера изменама и саветима да овладају својим екипама, али нису имали великог утицаја на њихову игру. Витезови не истичу белу заставу, а капитен Радовић правовременим одбранама подиже морал саиграчима након олако изгубљених лопти и примљених голова из контри (26:25 – 55.мин). У тим тренуцима некадашњи члан црвено-белих Мандић  постаје одлучујући фактор који са три везана погодка доноси битну предност својој екипи (26:28 – 57.мин). Вечерас незустављиви Божовић враћа ”у живот” домаћине непуна два минута пре сирене (27:28 – 58.мин). Одбраном ”зицера” капитен Радовића 60 секунди пре краја подиже атмосферу до усијања пошто су Витезови пре тога направили техничку грешку. Тренер Петковић узима Тајм-аут 23 секунде пре краја, да би голом, по оцени тренера, најбољег појединца утакмице Подрашчића, неколико секунди пре краја, Витезови оверили изузетно важну победу.

Ова, као што је већ речено, победа од великог значаја, резултат је 
великог труда и залагања Витезова, неких више, неких мање, али за све њих врло стресна, коју ће сигурно још много пута препричавати и 
преживљавати као њени актери.

Наредне суботе Витезови ће угостити екипу Железничара који важи за апсолутног фаворита, али сигурно да они који буду наступили неће лако продати своју кожу.

РК  ЦРВЕНА  ЗВЕЗДА – РK  OБИЛИЋ  27 : 29 ( 14 : 14 )

Сала: У В Ц ”Шумице”
Гледалаца:  200
Судије:  М. Боричић  (Београд)  – Д.  Марковић  (Београд)
Седмерци:  Ц. Звезда  5 (3)   Oбилић  3 (2)
Искључења:  Ц. Звезда  12. мин    Oбилић  8. мин

Ц. ЗВЕЗДА: Хорват 1, Лазић, Вуковић, Гемаљевић (6 одбрама / 1 седмерац), Мајес, Раичевић 4 (кап), Јелић (3 одбране), Кајганић 2, Туфегџић, Утвић 5, Абрамовић, Ерић, Станојевић 4 (3), Божовић 8, Тодоровић 3, Николић (тренер: А. Букилић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кaп – 3 одбране), Драговић, У. Савић 1, Подрашчић 7, Аничић 5, Јестровић 2, Теодоровић 3 (1), Дражић (7 одбрана / 1 седмерац), Кнежевић 1, Павић 1,  Мирић, Дотлић, Мандић 8 (1), Тасић, Јовановић, Ивошевић 1  (тренер: Д. Петковић).

МВП  играч  утакмице:  Немања Подрашчић  (Обилић)