СЈАЈНИ ”ВИТЕЗОВИ”

Крајњи резултат сусрета Давида и Голијата, бар према положајима ривала на табели, као и оствареним резултатима у одиграних 20. кола, сигурно спада у најужи круг великих изненађења ове сезоне. Пред малим бројем присутних рукометних заљубљеника одиграли су Витезови утакмицу коју ће многи од њих памтити да су били актери у остварењу велике победе.

Од почетка сусрета могло се наслутити да ће се резултат на семафору 
неуобичајено брзо мењати, јер су оба ривала више пажње посветили 
нападу противничког гола, него одбрани свога, па отуда и велики број  постигнутих голова за кратко време (2:3 – 3.мин, 4:4 – 5.мин, 7:7 – 
8.мин). За то време тренер гостију Теодоровић пружио је прилику 
играчима који иначе имају мању минутажу, да провери колико може на њих рачунати у ономе што их тек очекује. Уз све то један од најуспешнијих голмана лиге Коцић изостао је на овом мечу па су гол бранили наизменично Стошић и Матовић. На другој страни, као потпуни аутсајдери  у овој утакмици, Витезови су предвођени Мандићем, Јестровићем и Подрашчићем углавном из добрих проигравања саиграча, или ”соло” акција, углавном успешно проналазили пут до мреже збуњених гостију. Како је време одмицало тако је расла и предност на страну изузетно 
расположених играча Обилића (12:12 – 14.мин, 16:13 – 18.мин, 19:15 – 
27.мин). Завршница полувремена протекла је у знаку младог голмана 
домаћих Тасића, па су он и његови саиграчи отишли на заслужени одмор са великих пет голова предности (21:16), и резултатом какав је често коначан резултат многих рукометних утакмица.

У наставку, обзиром на игру и резултате ”Витезова” у других 30. 
минута на многим претходним утакмицама ове сезоне, многи су са 
неверицом гледали шта се пред њима одиграва на терену. А видели су  толику супериорност домаћина да је све изгледало нестварно, и игра, и резултат (23:17 – 37.мин, 29:22 – 43.мин, 33:24 – 51.мин). У редовима гостију у другом полувремену били су играчи који иначе слове за  стандардне по минутажи и добрим резултатима, али су и они били углавном немоћни пред надахнутим ”Витезовима”. Тамо где је стао  изморени Мандић, наставио је ефикасни Драговић, Подрашчић је и даље  ”терорисао” гостујуће голмане, док је Тасић серијом одбрана тешких  шутева показао свој таленат. Ни остали саиграчи нису пуно заостајали  за њима, тако да су сви скупа потврдили да Обилић није ”залутао” у  друштво најбољих клубова у земљи и да као такви то заслужују да буду и наредне сезоне. Велика радост играча и малобројне одане публике је права оцена за њихову игру и остварену победу над респектибилним  противником.

Нови бодови, после освојених претходног викенда против директног 
конкурента Црвене звезде, само још више повећавају жал за олако и 
несхватљиво изгубљеним бодовима кући од Шамота и у Лесковцу. Овако не  преостаје им ништа друго него да у два преостала сусрета са 
Парзтизаном као гости (субота – 19 часова) и Рударом (домаћини) 
успешно окончају до пре два кола немогућу мисију, а то је да избегну 
Плеј – аут.

РК  OБИЛИЋ – РK  ЖЕЛЕЗНИЧАР  1949    38 : 29  (21 : 16)

Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца:  150
Судије:  Н. Мусић (Врбас) – С. Ђурашиновић (Врбас)
Седмерци:  Oбилић  3 (2)   Железничар  3 (1)
Искључења:  Oбилић  8. мин   Железничар  – мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап), Драговић 7, У. Савић 1, Подрашчић 6 (1), Митић 2 (1), Јестровић 7, Теодоровић 1, Дражић (3 одбране), Кнежевић 3,  Павић 3, Дотлић, Maндић 5, Ђорђевић 1, Тасић (10 одбрана), Ивошевић 2,  Н. Савић – (тренер Д. Петковић).

Железничар 1949: Матовић (4 одбране), Бојан Радивојевић 1, 
Миловановић, Ачковић, Станојевић 2, Петровић 3, Борис Радивојевић 4,  Милосављевић 6 (1), Анђелковић 3, Спасић (кап) 3, Стошић (4 одбране),  А. Стојановић 2, Јевтић, Цветковић, Д. Стојановић, Павловић 5 –  (тренер Ђ. Теодоровић).

МВП  играч  утакмице:  Немања Подрашчић  (Обилић)