ПРАВАЦ ПЛЕЈ АУТ

Маштали су Витезови да би у случају победе над црно-белима и два бода у последњем колу, уз повољне остале резултате, избегли играње у плеј ауту и тако знатно раније осигурали и наредне сезоне чланство у Аркус лиги. На њихову жалост и ривал на овој утакмици имао је своје планове, а то је да обезбеди доигравање у плеј офу, односно борбу за титулу првака државе, што му је након 60 минута нервозне и игре са доста грешака, проткане несигурним суђењем, заслужено и пошло за руком.

Почели су Витезови сигурно и брзо стекли лепу и мотивишућу предност (1:4 – 8.мин) стим да су се за то време истакли голман домаћих Трнавац, и гостију Тасић, одбранивши по неколико ”зицера”. Морао је повратник на клупу црно-белих Максић тајм-аутом да прекине доминацију гостију и то се одмах одразило и на даљу кретњу резултата (3:5 – 12.мин, 5:5 – 15.мин, 7:6 – 19.мин). Сада су гости су ти који  испољавају нервозу и нестрпљење па су паузе између њихових постигнутих голова све веће. Срећом ни домаћини немају сигурност па је резултат више пута био поравнат (8:8 – 21.мин, 10:10 – 24.мин). У самој завршници полувремена домаћини потижу два гола са играчем мање и тако одлазе на одмор задовољнији више резултатом него приказаном игром (14:12).

И друго полувреме Витезови почињу сигурније и ефикасније, а млади 
Тасић бележи нову серију успешних одбрана од којих је и један седмерац (14:14 – 33.мин). Међутим нису гости извукли поуке из првог 
полувремена, па дозвољавају најискуснијима Пижурици и Живковићу да донесу домаћину ново вођство (17:14 – 41.мин) када гости пуних девет минута нису затресли мрежу сигурног Трнаваца. Како је време одмицало тако су Витезови видно нервозни били углавном са једним или два играча мање у пољу и без неке јасније претње да окрену резултат у своју корист (22:20 – 52.мин, 24:20 – 55.мин). У стихијској и  неорганизованој игри оба ривала боље су се некако сналазили домаћини који остварују и највећу предност на утакмици (26:21 – 57.мин). У самој завршници утакмице гости очајничким настојањима успевају да избегну убедљив пораз, па је резултат у последњем минуту гласио 26:24 – 60.мин, али не успевају и да избегну пораз (28:25).

Овим поразом као што је већ речено Витезови ће играти у Плеј ауту у 
борби за опстанак са поред сигурне Црвене звезда највероватније још и са екипама Кикинде и Пролетера, а пре тога у званичном делу противник  им ће бити у задњем колу екипа Рудара из Костолца.

РК  ПАРТИЗАН – РK  OБИЛИЋ  28 : 25 ( 14 : 12 )

Сала: У С Ц ”Вождовац”
Гледалаца:  Без гледалаца (КОРОНА вирус)
Судије:  Д. Цветковић  (Лесковац)  – И.  Николић  (Лесковац)
Седмерци:  Партизан  5 (2)   Oбилић  3 (1)
Искључења:  Партизан  12. мин   Oбилић  14. мин

ПАРТИЗАН: Михајлов, Петрић 3, Минић 3, Грубић 1, Максић 1 (1), 
Бајчета, Бeшир, Варга, Живковић 6 (Трнавац (кап – 12 одбрана), 
Вижлина, Гојковић 5, Вујичић 1, Пижурица 3, Мићић 2 (1), Гудурић 3 – 
(тренер: Н. Максић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кaп – 1 одбрана), Драговић 5, Подрашчић 4 (1), Аничић  1, Јестровић 2, Теодоровић 2, Дражић, Кнежевић 2, Павић 4, Мирић 1, С. Милутиновић, Дотлић, Мандић 3, Ђорђевић 1, Тасић (10 – одбрана),  Ивошевић – (тренер: Д. Петковић).

МВП  играч  утакмице:  Матија Пижурица  (Партизан)