ОДЛИЧАН ПОЧЕТАК СЕЗОНЕ

На почетку нове сезоне ”Витезови” су дошли до бодова на свом првом гостовању против свакоме у Новом Пазару традиционално неугодног домаћина. Мада су оба ривала имали озбиљна реновирања играчких погона, након принудно дуже паузе, виђен је један доста узбудљив дуел где су домаћини настојали свим силама да сачувају непобедивоост на свом терену, лишени темпераментних навијача. Због свега изнетог победа гостију из Београда још више добија на значењу и тежини, посебно што су једина екипа у обе групе, која се са гостовања враитила са бодовима.


Сам почетак сусрета старих спортских пријатеља протекао је у благој надмоћи гостију (0:2 – 3.мин, 2:3 – 7.мин) који су и поред вођства показали несигурност у својим акцијама. Почетну спутаност ”Витезова” домаћини материјализују головима Радисављевића, новајлије Стојановића и повратника Ракића, па је сада предност на њиховој страни (4:3 – 10мин; 7:4 – 15.мин). У таквом односу снага тренер Петковић био је приморан рано да затражи и први Тајм-Аут неби ли прекинуо серију голова домаћина од 5:1. Предвођени искусним Жујовићем, до јучарашњом првом перјаницом управо домаће екипе, донекле су гости зауставили налет домаћина где се већ тада наметнуо први стрелац ове утакмице убојити леворуки Топаловић, па је у правој рововској борби дошло до првoг поравњања резултата (9:9 – 20.мин). Што предност није поново прешла на страну гостију велике заслуге са више успешних одбрана свога гола имао је голман Раковића, тако да његови саиграчи у самој завршници полувремена поново стичу лепу предност (13:10 – 29.мин) коју Жујовић погодком пре сирене своди на мотивишући наставак своје екипе.


Сигурно да су гости, и поред доброг скаутинга ривала, мало тога доброг показали у првом делу сусрета. Очито да су добијани савети и упуства добијена од тренерског дубла Петковић-Павловић били делотворни за игру ”Витезова” у другом полувремену. Од самог његовог почетка успели су не само да анулирају заостатак из првих тридесет минута, него су и прешли у вођство (14:16 – 37.мин). Борбени и темпераментни домаћини се не предају и настоје да казне сваки пропуст гостију да не стекну озбиљнију предност (16:16 – 40.мин, 20:21 – 48.мин). Неколико благовремених одбрана капитена Радовића вратили су самопоуздање гостима који предвођени ”идеологом” игре Жујовићем, прецизним Топаловићем и староседеоцима Ивишевићем, Теодоровићем и Подрашчићем испољавају своје квалитете и уиграност тако да је у том периоду њихова  екипа дошла до највеће предности (21:25 – 52.мин). Учинили су, са и  поред терена, много тога упорни домаћини да заустеве налете ”Витезова” и преокрену резултат, што им на њихову велику жалост није пошло за руком, па су тако после дужег времена честитали као домаћини на заслуженој победи бољим гостима. Победничко оро играча гостију, након истека 60 минута, најбоље илуструје њихову велику радост за остварени успех.


Победа на овој утакмици сигурно представља велики стимуланс ”Витезовима” за нове сусрете, али и обавезу да исправе неке ствари у игри појединаца и екипе које нису функционисале на најбољи начин на овој утакмици. За тако нешто имаће прилику да прикажу наредне суботе од 18.00 часова против екипе Рудара из Костолца на Бањици.

РК  НОВИ  ПАЗАР – РK  OБИЛИЋ  26 : 29 ( 13 : 11 )

Сала: С С У ”Пендик”
Гледалаца:  Без гледалаца (КОРОНА вирус)
Судије:  М. Јевтић  (Лазаревац)  – Ђ. Јевтић  (Лазаревац)
Седмерци:  Н. Пазар  3 (3)   Oбилић  4 (3)
Искључења:  Н. Пазар  14. мин   Oбилић  10. мин

НОВИ ПАЗАР: Гуџевић, Мујчиновић 4, Радисављевић 5, Стојановић 3, 
Арифовић (кап) 1, Сефовић 2, Црновршанин, Димитријевић 3, Брунчевић, Мекић, Међедовић 1, Ракић 7 (3), Хакић, Хаџовић, Раковић (11 одбрана),  Дорић – (тренер: Х. Мемић).

ОБИЛИЋ: Радовић (кaп – 6 одбрана), Жујовић 1, У. Савић 3, Подрашчић 4, Топаловић 10 (3), Једоксић, Јовановић, Н. Савић 1, Теодоровић 4, Дражић (5 одбрана), Кнежевић 1, Милутиновић, Поповић 2 , Ђорђевић, Ивошевић 3, Тасић – (тренер: Д. Петковић).


МВП  играч  утакмице:  Милош Топаловић  (Обилић)