РУДАРИ ”ИСКОПАЛИ” БОДОВЕ НА БАЊИЦИ

Очито да је прошло-недељна победа у Новом Пазару ослабила 
”Витезовима” опрез и мобилност за оно што их чека у дуелу са врло 
квалитетном екипом из Костолца, која је мотивисаном и квалитетном игром дошла до максималног учинка након два одиграна кола (4 бода).


Од првог судијског звиждука гости су билу у вођству које нису 
испуштали до самога краја. Постава која неколико сезона игра, са малим изменама, деловала је уиграно и ефикасно предвођена најбољим стрелцем Аркус лиге из претходне сезоне Недељковићем, док је сигурним одбранама  свога гола Вуковић био велика препрека ”Витезовима”, па и за шутеве са седам метара (3 одбрњена). Деловали су домаћини, и поред великог броја измена на терену, неодлучно и непрецизно са свих позиција, тако  да је резултатска превага била стално у првих 30. минута на страни  гостију (1:3 – 4.мин; 3:3 – 6.мин; 3:6 – 10.мин; 5:8 – 14. мин). Једине светле тачке биле су најмлађе придошлице у редовима ”Витезова” Поповић и Станисављевић којима се повремено придодао  најстарији, само у нападу, вечерас пренервозни Жујовић. Пропустили су домаћини у неколико наврата изгледне прилике да преокрену резултат у своју корист (8:9 – 18.мин; 12:13 – 27.мин), али је сигурни Вуковић био велика препрека за тако нешто, па је заостатак од свега два гола, након 30. минута, био врло задовољавајући по њих (14:16).


У првих 30. минута много тога није функционисало у редовима домаћина  како треба, посебно у одбрани, али одлазак на преко потребни одмор није био делотворан, па су и у наставку утакмице имали исте проблеме  као у првом полувремену. Једноставно није било у њиховим редовима  играча који би личним примером мотивисали саиграче на борбенију и ефикаснију игру. Шта више, игра у нападу је била још блеђа и неубедљивија, па и са играчем ”више”, тако да су до 49. минута постигли само ДВА гола (16:25 – 47.мин), колико је износило и  максимално вођство гостију. Што изменама у редовима гостију, што  повратком Дражића на гол (7 одбрана за 14. минута) успели су ”Витезови” да тај период игре од 11. минута реше у своју корист (8:2) и тако донекле ублаже убедљиво вођство ”Рудара” (24:27).

Многе ће, који прате Аркус лигу, исход ове утакмице засигурно 
изненадити, посебно што је традиција победника ова два ривала, на 
њиховим утакмицама у Београду, била убедљиво на страни домаћина. Како се не би нешто овако поновило у наредним сусретима ”Витезова” очито  да ће комплетан њихов погон под хитно морати да сагледа разлоге за приказану игру ове вечери на Бањици, јер им се ритам играња утакмица убрзава обзиром да већ у среду играј Куп утакмицу као домаћини са Црвеном Звездом (19.30), а у суботу су гости код њима ”незгодног” противника у Аранђеловцу.

РК  OБИЛИЋ – РK  РУДАР    24 : 27  (14 : 16)
Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца:  без публике
Судије:  И. Величковић (Умчари) – Н. Илић (Београд)
Седмерци:  Oбилић  8 (4)   Рудар  1 (1)
Искључења:  Oбилић  6. мин   Рудар  10. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап – 3 одбране), Жујовић 6 (2), У. Савић, Подрашчић 2, Топаловић 2, Н. Савић, Теодоровић 3, Дражић (11 одбрана), Кнежевић 1, Станисављевић 2, Милутиновић 1, Поповић 3, Алчаковић 1, Ђорђевић, Тасић (2 одбране), Ивошевић 3 (2) – (тренер Д. Петковић).

РУДАР: Димитријевић (1 одбрана-седмерац), Мурина, Мердовић, Тица 3,  Панић 5, Ристић 4, Вуковић (15 одбрана-3 седмерца), Чекић, Ђукић, 
Милошевић (кап) 5, Станковић (1 одбрана), Ђорђевић, Јевтић, 
Димитријевић 1, Недељков 3, Татари, Недељковић 6 (1) – (тренер Д. 
Ајдачић).


МВП  играч  утакмице:  Милош Вуковић  (Рудар)