ДРАМА У КУПУ

У оквиру Куп такмичења за 2021. годину, игром жребања састали су се у четврт финалу групе ”Центар” два, од три, београдска члана Аркус лиге: Обилић и Црвена Звезда. По саставима и развојем догађаја очито да су оба такмаца силно желела да наставе ово такмичење, а победник је одлучен седмерцима након истека регуларног времена.

Била је то права такмичарска утакмица где су тренери имали прилику,  поред осталог, да уиграју новајлије у систем игре своје екипе, при чему резултат није био занемарен ни у једном тренутку. Гости су већим делом првог полувремена били у вођству највише два гола (1:3 – 5.мин; 3:5 – 11. мин; 5:7 – 14.мин; 11:13 – 26.мин), али ”Витезови” нису ни једног тренутка помишљали на предају. Шта више, успели голом Милутиновића у завршници полувремена да окрену резултат у своју корист (14:13). Иначе у првих 30. минута главни актери су били голмани својих екипа са по седам одбрана, Дражић (Обилић) и Јелић (Ц З).

Након одмора опет су били гости ти који су били у предности до два 
гола највише захваљујући непрецизним ”Витезовима”, односно углавном успешним одбранама голмана Чоловића. После 21:23 (45.мин) повели су домаћини са 25:23 (54.мин) када у више наврата нису успешно материјализовали искључења гостујућих играча, и тако преломе утакмицу пре њеног истека. Истакао се у том периоду са бројним асистенцијама за погодке искусни Жујовић (11 асистенција на утакмици) који је последњом асистенцијом омогућио најмлађем код ”Витезова” Кнежевићу да у самој завршници донесе предност својој екипи (27:26), непуних 30 секунди пре истека времена. Стратег гостију Милосављевић је на 24 секунде пре краја на Тајм ауту настојао да пренесе своје богато играчко искуство својим пуленима како да избегну пораз. Међутим и тренер ”Витезова” Петковић је имао одговор на напад гостију тако што је опасном Хорвату одредио ”фластера” који је био фаулиран неку секунду пре истека 60. минута. И управо наведени Хорват је шутом из ”деветерца” лоптом од  ”блока” домаћих играча преварио Дражића и изједначио резултат на 27:27.

Штета што осим неколико посматрача из оба табора, нису могли други гледаоци да присуствују овом сусрету и тако буду сведоци започете драме у завршници утакмице, а настављене извођењем седмераца. У првом  кругу Раичевић код Ц. Звезде, односно Урош Савић код домаћих нису искористили најстроже казне. Онда исто то није пошло за руком Богојевићу (Ц. Звезда), односно Топаловићу (Обилић). У трећем кругу сигурни су били Хорват (Ц. Звезда) и Ивошевић (Обилић), а у четвртом  Матичић погађа пречку а Милутиновић постиже погодак. У завршној серији  прво Ђурковић (Ц. Звезда) поравнава резултат на 29:29, да би ”идеолог” игре ”Витезова” Жујовић сигурним шутем донео победу својој екипи (30:29).

Тако се двобој београђана завршио драматичном завршницом у корист домаћина који ће 24. октобра у полу финалу одмерити снаге са искусним чланом Прве лиге ”Рекреативом”, за улазак у финале Куп такмичења групе ”Центар”-

РК  OБИЛИЋ – РK  ЦРВЕНА  ЗВЕЗДА    30 : 29  (27:27 ; 14:13)
Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца:  без публике
Судије:  И. Величковић (Умчари) – Н. Илић (Београд)
Седмерци:  Oбилић  4 (2)   Ц. Звезда  2 (2)
Искључења:  Oбилић  2. мин   Ц. Звезда  20. мин

OБИЛИЋ: Жујовић 5, У. Савић 1, Подрашчић 3, Топаловић 5 (1), Једоксић, Јовановић, Н. Савић 4, Дражић (9 одбрана), Кнежевић 2, Дотлић 1, Станисављевић 3, Милутиновић 2 (1), Алчаковић, Ђорђевић (кап), Тасић  (1 одбрана), Ивошевић 1 – (тренер Д. Петковић).

Ц. ЗВЕЗДА: Чоловић (5 одбрана-седмерац), Ђурковић 5, Хотват 2, 
Благојевић, Лазић 3, Мајес 2, Раичевић (кап) 3 (1), Јелић (7 
одбрана-седмерац), Поповић, Богојевић 2, Брети, Матичић 5 (1), 
Љубојевић 2, Тодоровић 2, Ковачевић 1 – (тренер Ж. Милосављевић)