СЛОМ ”ВИТЕЗОВА”

Након што су пре два дана изванредном игром савладали црвено-беле и наговестили потпуни излазак из подуже кризе, уследио је резултатски слом против екипе Новог Пазара коју су једини на њиховом терену савладали у првом кругу такмичења. Овако убедљив пораз, са највећим бројем примљених голова на једној утакмици Супер лиге, ”Витезови” нису претрпели од када се такмиче у њој. Очито да је претходна победа многе њих уљуљкала и створила лажну слику о својим могућностима, што и није толико изненађујуће обзиром да добар део састава чине млади играчи који су до јуче играли у клубовима и два ранга нижим од Аркус лиге.

Знали су ”Витезови” да на доста утакмица почетни заостатак каснијим ”буђењем” смање или анулирају до краја полувремена, али овог пута управо у овом периоду игре били су немоћни као никада до сада, како у одбрани тако и у нападу. Додуше до тринестог минута имали су какав-такав, само резултатски, прикључак са разиграним гостима (6:7 – 13.мин), мада је већ тада њихов чувар мреже Раковић био на висини изјаве када је пре утакмице у ”Журналу” обећао да ће зауставити шутеве у зони 6 метара, посебно са крила. Бројне измене на терену, промене у зони одбране и тајм-аути које је немоћно чинио тренер Петковић, нису донели било какав бољитак у игри домаћина који је из  минута у минут све више тонуо (6:10 -16.мин; 10:15 – 23.мин; 12:19 –  28.мин). Просто речено, шкрипало је толико у игри ”Витезова” да је сирена за крај полувремена била од највеће помоћи да се зустави даље посртање и да убедљива предност гостију не буде још и већа (13:22).

Покушај да се одсече ”фластером” најбољи појединац гостију Ракић није дала оно што се очекивало, па су ”Витезови” наставак сусрета отпочели са зоном 4 – 2 покушајем да се удаље од гола два убојита играча гостију Ракић и Димитријевић. То је донекле отупело напад  гостију, па се играло гол за гол (15:22 – 35.мин; 19:29 – 41.мин).  Разбранио се голман ”Витезова” Тасић што омогућава саиграчима да  смање велики заостатак (23:29 – 46.мин; 25:31 – 49.мин). У тајм-ауту  затражио је тренер гостију Мемић да се не жури и олако губи лопта, већ да се дуже држи јер време ради за њих. Последњи покушај  да се нешто више учини био пресинг у зони ”Витезова” што није толико дало ефкта јер су се гости углавном снашли захваљујући највише искусном Ракићу па су разлику одржавали. Тако се Нови Пазар у потпуности реванширао екипи Обилића за пораз на свом терену, и са новим бодовима наговестио остварење зацртаног циља, како је изјавио тренер Мемић, а то је улазак у плеј-оф.

Хоће ли се ”Витезови” након оваквог пораза и очајне игре брзо  опоравити показаће наредни период, односно најављена утакмица следеће суботе (19,00) у Костолцу. Да ли ће се она и одиграти искључиво зависи од мера епидемиолошке заштите које буду на снази.

РК  OБИЛИЋ – РK  НОВИ  ПАЗАР    29 : 36  (13:22)
Сала: УСЦ ”Вождовац”
Гледалаца:  без публике
Судије:  И. Мандић (Нови Сад) – Н. Ковачић (Нови Сад)
Седмерци:  Oбилић  4 (2)   Нови Пазар  6 (6)
Искључења:  Oбилић  12. мин   Нови Пазар 18. мин

OБИЛИЋ: Радовић (кап), Жујовић 3 (1), У. Савић 3, Подрашчић 1,  Топаловић 3, Антић 2, Јовановић, Н. Савић 1, Дражић (2 одбране),  Кнежевић 1, Станисављевић 4, Милутиновић, Поповић 7, Ивошевић 4, Тасић (9 одбрана) – (тренер Д. Петковић).

НОВИ ПАЗАР: Гуџевић, Мујчиновић 2, Радисављевић 6, Стојановић 6,  Мекић,  Сефовић, Димитријевић 8, Брунчевић, Међедовић 1, Арифовић(кап) 1, Ракић 10 (6), Хакић 1, Кукић, Раковић 1  (15 одбрана – 
седмерац), Бадић – (тренер Х. Мемић).

МВП  играч  утакмице: Златко Ракић  (Нови Пазар)